Dorothy Perkins, Wallis & Burton 214 butikker stenger med 2450 tapte jobber i Boohoo -avtalen

Boohoo

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hurtigmote -giganten Boohoo har kjøpt Dorothy Perkins og ytterligere to Arcadia -merker for 25,2 millioner pund - i en avtale som vil se 214 butikker stenge permanent og 2450 jobber stanses umiddelbart.



hvorfor er fredag ​​den 13. skummel

Nettbutikken tar over Burton, Dorothy Perkins og Wallis, en uke etter at rival Asos reddet flaggskipet Topshop fra kollaps.



Virksomheten, som har reddet Debenhams, Oasis og Warehouse siden pandemien startet, sa at den ville kjøpe all e-handel og digitale eiendeler til de tre merkene, samt beholdningen deres.



Avtalen inkluderer imidlertid ikke merkene & apos; butikker, konsesjoner eller franchiser, med 214 butikker som ikke åpner igjen etter at tiltakene er lettet.

Arcadia -administratorer Deloitte bekreftet at rundt 2450 ansatte mister jobben med umiddelbar virkning.

Omtrent 260 jobber vil flytte med merkene til Boohoo, hovedsakelig hovedkontorfunksjoner som merkevaredesign, kjøp og merchandising og den digitale delen av virksomheten.



Noen andre ansatte vil også gå gjennom en overgangsperiode i noen måneder.

Personalet har blitt sendt på e -post i morges og vil bli informert i løpet av dagen.



Er du en Arcadia -ansatt påvirket av denne nyheten? Ta kontakt med emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Neste trekker seg ut av Topshop -redningsavtale ettersom Shein, Boohoo, Asos og JD Sports tilbyr bord

Avtalen inkluderer imidlertid ikke merkene & apos; butikker, konsesjoner eller franchiser, med 214 butikker som ikke åpner igjen etter at tiltakene er lettet (Bilde: PA)

John Lyttle, administrerende direktør i Boohoo, sa: 'Vi er glade for å kunngjøre kjøpet av eiendelene knyttet til nettvirksomhetene til de tre etablerte merkene Burton, Dorothy Perkins og Wallis.

'Å skaffe disse kjente merkene på britisk måte uten administrasjon sikrer at deres arv opprettholdes, mens investeringen vår tar sikte på å forvandle dem til merker som passer for dagens marked.

'Vi har en vellykket erfaring med å integrere britiske tradisjonelle motemerker på vår velprøvde plattform med flere merker, og vi gleder oss til å ta disse merkene om bord.'

Klesnettstedet Boohoo har inngått en avtale på 25,2 millioner pund for å kjøpe Dorothy Perkins, Wallis og Burton, som gikk inn i administrasjonen i desember sammen med resten av Sir Philip Green Arcadia (Bilde: AFP via Getty Images)

Tidlig i 2017 kjøpte gruppen motemerker PrettyLittleThing og Nasty Gal (Bilde: Boohoo)

Boohoo ble grunnlagt i Manchester i 2006, og spesialiserer seg på hurtigmote for tjue ting.

Tidlig i 2017 kjøpte gruppen motemerker PrettyLittleThing og Nasty Gal.

I 2019 reddet den MissPap, Karen Millen, Coast and the Warehouse og Oasis -merkene.

31. august 2020 hadde motegruppen drøyt 17 millioner aktive kunder på tvers av alle sine merker rundt om i verden.

Mahmud Kamani, administrerende direktør, la til: 'Dette er et flott oppkjøp for konsernet ettersom vi utvider vår markedsandel på tvers av en bredere demografisk, og utnytter vekstmuligheter etter hvert som flere og flere kunder handler på nettet.

'Vi fortsetter å vokse vår portefølje av merker og kundebase, og styrker vår posisjon som ledende innen global e-handel mote.'

Topshop var juvelen i Sir Philip Green 's Arcadia -krone, som han kjøpte privat for 850 millioner pund i 2012 (Bilde: AFP/Getty Images)

Overtagelsen skjer bare en uke etter at online behemoth, ASOS, reddet Sir Philip Green sitt flaggskip Topshop -merke, pluss Topman, Miss Selfridge og HIIT for 295 millioner pund.

Alle butikker vil imidlertid stenge, med bare 300 jobber spart.

Totalt vil ASOS, som eies av Skottlands rikeste mann, Anders Holch Povlsen, betale 265 millioner pund for merkene, pluss ytterligere 30 millioner pund for alle aksjer.

Omtrent 300 ansatte på tvers av design-, kjøp- og detaljhandelspartnerskap vil overføre til ASOS - minst 2500 detaljjobber vil gå tapt som følge av overtakelsen.

Fullføringen av transaksjonen fant sted 4. februar - med merkene & apos; nettsteder omdirigert til ASOS.

ASOS sa at den 'ser på' å lagre Topshops flaggskip Oxford Street -butikk, som ville være den første og sannsynligvis eneste high street -utsalgsstedet.

Til tross for sammenbruddet forventes det at familien til Sir Philip fortsatt vil motta 50 millioner pund fra avtalen.

Det følger salget av Evans til City Chic 23. desember 2020 for £ 23 millioner.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Forrige måned, Arcadias administratorer ble enige om salget av forhandlerens merkevare Evans til det australske firmaet City Chic Collective for 23 millioner pund .

Blodbad i High Street - hvilke andre virksomheter er i fare?

Debenhams hadde allerede advart om betydelige tap av jobber før de bekreftet at det ville stenge alle gjenværende utsalgssteder. Rundt 12 500 jobber har siden gått tapt (Bilde: /Ian Vogler)


Hva er dine tanker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor

Her er noen andre profilerte detaljhandelsnavn som er rammet av virusutbruddet.

  • Aldo gikk i administrasjon i mai, noe som resulterte i fem stengninger i Storbritannia. Virksomheten er fortsatt på jakt etter en kjøper, selv om franchisebutikker som ikke er en del av prosessen og konsesjoner fortsatt er i handel.

  • Benson -senger falt i administrasjon i juni med Harveys Furniture og ble raskt kjøpt tilbake av eierne i en forhåndsavtale.

  • Brighthouse falt i administrasjon i slutten av mars.

  • Cath Kidston gikk i administrasjon i april og dets elektroniske, franchise- og engrosarm ble kjøpt tilbake av eierne, noe som resulterte i nedleggelse av 60 butikker og 908 oppsigelser.

  • Debenhams er stengt for å stenge alle de 118 gjenværende butikkene etter at Boohoo bekreftet en overtakelse av virksomheten som kun er nettsted.

  • Harveys møbler falt i administrasjon i juni og fortsetter å handle og respektere eksisterende ordrer mens den planlegger å stenge 20 butikker og gjøre 240 ansatte overflødige.

  • Laura Ashley sa i mars at det ville stenge 70 butikker permanent og kutte hundrevis av jobber etter å ha utnevnt administratorer.

  • LK Bennet hentet inn administratorer i fjor og foreslår å stenge butikker og redusere husleier for å redde virksomheten.

  • Oase og lager falt i administrasjon i midten av april etter å ikke ha funnet kjøpere, og online motekonsernet Boohoo sa i juni at de kjøpte merkene, men stengte alle butikker.

  • Edinburgh Woolen Mill, Peacocks og Jaeger eiere falt i administrasjon i november, noe som satte 4716 arbeidsplasser i fare.

  • Monsun Accessorize gikk i administrasjon i juni og ble deretter kjøpt ut av den av grunnleggeren. Avtalen innebar at 35 butikker stengte permanent og 545 ansatte ble sagt opp - men det reddet også 155 butikker og mer enn 2500 jobber i Storbritannia og Irland.

Se Også: