Hva betyr Daesh? ISIS 'truer med å skjære ut tunger' for alle som bruker dette ordet

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Verdens ledere og media bruker i økende grad begrepet & apos; Daesh & apos; i stedet for de mer vanlige 'ISIS', 'ISIL', eller & apos; IS & apos; - og det er en grunn til det.



Daesh er et akronym for det arabiske uttrykket al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham (Islamic State of Iraq and the Levant).



I hovedsak er det et annet ord for ISIS - men tilsynelatende er det et som ISIS -militante ikke liker.



RAF Typhoons bomber et Daesh HQ

Dette bildet av RAF Typhoons dryppende en bombe refererte til & apos; Daesh & apos; (Bilde: Youtube/ Forsvarsdepartementet)

Hvorfor? Fordi det ligner på de arabiske ordene & apos; Daes & apos ;, & apos; en som knuser noe under føttene & apos; og & apos; Dahes & apos;, oversatt som 'en som sår uenighet'.

I januar 2015 kunngjorde den australske statsministeren Tony Abbott at han ville begynne å referere til gruppen Islamsk stat med dette navnet og sa: ' Daesh hater å bli referert til av dette begrepet, og det de ikke liker, har en instinktiv appell til meg. '



Andre verdensledere fulgte etter, inkludert den franske presidenten Francois Hollande og USAs utenriksminister John Kerry.

I henhold til NBC , Har ISIS angivelig truet med å & kutte ut tunger & apos; av noen den hører ved å bruke begrepet.



Evan Kohlmann, en nasjonal sikkerhetsanalytiker, sa til NBC: 'Det er et nedsettende begrep og ikke noe folk burde bruke selv om du misliker dem.'

I juni 2015 ba Downing Street BBC om å referere til ISIS som & apos; Isil & apos; - men de har nå merket terrorgruppen for andre gang.

Under en tale om Syria omtalte tidligere statsminister David Cameron gjentatte ganger terrorister som Daesh, et ord ISIS forakter, men det brukes med økende frekvens.

Begrepet har vokst i popularitet siden terrorangrepene i Paris i november 2015 da en rekke koordinerte terrorangrep etterlot minst 129 mennesker døde.

Se Også: