Wetherspoons lanserer en billigere meny med 1,29 pint halvliter foran et nytt momsreduksjon

Jd Wetherspoon

Horoskopet Ditt For I Morgen

Pubkjeden åpnet dørene igjen 4. juli(Bilde: PA)



Puboperatøren JD Wetherspoon har gitt ut en ny prismeny i forkant av kanslerens momsreduksjon 15. juli - med alkoholpriser også satt til å falle for å vinne tilbake kunder etter fire måneders lockout.



Kjeden sa at måltider og drikke vil bli redusert etter kanslerens beslutning om å redusere momsen på mat, kaffe og brus fra 20% til 5% for å 'få sektoren i bevegelse'.



Dette vil omfatte alkoholholdige drikker - selv om regjeringsordningen bare vil dekke mat og brus.

Menyprisene på real ale, kaffe, brus, frokost, burgere og pizza vil bli redusert fra onsdag, opplyser selskapet.

Dette vil inkludere en halvliter Ruddles Bitter til halv pris på 1,29 pund, mens en halvliter Doom Bar vil falle til 1,79 pund - noe som representerer en besparelse på 30%.



Prisene vil også bli redusert på alkohol

Abbot Ale og gjestøl vil falle til 1,99 pund på 764 av sine puber i en begrenset periode.



Imidlertid vil ekte ølpriser forbli £ 1 høyere på selskapets andre 103 puber over hele Storbritannia som ligger i by- og bysentre, flyplasser og stasjoner.

Disse pubene, sa kjeden, vil få prisreduksjoner på minst 10 p per drink og 20 p per måltid.

Lavazza kaffe og te reduseres til 1,29 pund på 764 puber og brus starter på 1,69 pund.

Frokost reduseres til £ 3,49, en besparelse på 40%, mens pizza og burgere, inkludert en brus, starter på £ 4,99, rundt 60% mindre enn vanlig pris.

hva betyr 701

Alle Wetherspoon -puber, inkludert de i by- og bysentre, flyplasser og stasjoner, vil se prisene redusert for disse produktene.

Wetherspoon grunnlegger og styreleder Tim Martin sa: 'Wetherspoon vil investere alle inntektene fra momsreduksjonen til lavere priser, spredt over både bar og matvarer, med de største reduksjonene på real ale.

Boris Johnson og Tim Martin tilbake i juli

Brexit-støttende Tim Martin har i flere år kjempet for en momsreduksjon (Bilde: Getty Images)

Frokost og måltidstilbud vil bli redusert

'Supermarkeder betaler ingen moms på matsalg og puber betaler 20 prosent.

'Supermarkeder betaler omtrent to øre per halvliter forretningspriser og puber betaler omtrent 20 øre.

Disse avgiftsforskjellene har hjulpet supermarkeder til å subsidiere salgsprisene for øl, vin og brennevin, slik at de har kunnet fange omtrent halvparten av pubenes ølsalg, for eksempel de siste førti årene.

'En momsreduksjon vil hjelpe puber og restauranter med å snu denne trenden - skape flere arbeidsplasser, hjelpe gatene og til slutt generere flere skatteinntekter for regjeringen.

'Ikke alle britiske gjestfrihetsbedrifter vil kunne redusere prisene umiddelbart.

Les mer

Mini Budget 2020: hjelpen Rishi Sunak kunngjorde
Frimerkeferie bekreftet 5.000 kr. Kuponger for forbedringer av hjemmet Ny 50% rabatt på kuponger for restauranter Sjefer får £ 1k for å beholde ansatte

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Noen må beholde fordelen med lavere moms bare for å fortsette å drive virksomhet. Andre må kanskje investere i å oppgradere lokalene sine.

'Imidlertid vil lavere moms og likestilling til slutt føre til lavere priser, mer sysselsetting, travlere gategater og flere skatter for regjeringen.'

Rishi Sunak lovet å forlate ingen uten håp da han avduket sitt mini-budsjett sist onsdag.

Under nye tiltak for å beskytte arbeidsgivere og ansatte sa han at virksomheter som tar tilbake forskuddsbetalte beløp vil bli utbetalt en bonus på 1000 pund fra regjeringen.

Bedrifter vil få £ 2000 for hver lærling de tar på seg under 25 år.

Et kutt i momsen fra 20% til 5% for gjestfrihet, turisme og overnattingstjenester - inkludert puber, restauranter, kafeer, hoteller, dyreparker og kinoer - til neste januar starter også 15. juli.

Initiativet - som forventes å koste statskassen 4 milliarder pund - vil tre i kraft fra neste onsdag og dekker mat, overnatting og attraksjoner, men vil ikke gjelde alkohol.

En ny politikk, 'Spis ute for å hjelpe', vil også gi folk 50% rabatt på å spise på restauranter og kafeer, fra mandag til onsdag i hele august. Bedrifter må registrere seg via et nettsted, åpent fra neste mandag .

Maksimal rabatt per hode under ordningen vil være £ 10.

Hva er moms?

Merverdiavgift, eller merverdiavgift, er skatten du må betale når du kjøper varer eller tjenester.

Standard momssats i Storbritannia er 20%, men det er i ferd med å bli redusert på hoteller, mat og dager ute til 5% i seks måneder.

Når du ser en pris for noe i en butikk, vil eventuell merverdiavgift allerede ha blitt lagt til.

Det er også forskjellige varer du ikke trenger å betale merverdiavgift for, for eksempel de fleste supermarkeder, barneklær, aviser og blader.

Se Også: