Vi har £ 30 hver i utdaterte sedler hjemme - hvordan du kan bytte ut selv sterkt skadede i nye versjoner

Ny Sedel På Ti Pund

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er MYE ubrukelige penger som fortsatt sparker i gang(Bilde: Surrey Advertiser)



Papiret Charles Darwin £ 10 -seddel sluttet å være lovlig betalingsmiddel kl. 23:59 1. mars. Papiret på £ 5 sluttet å være lovlig betalingsmiddel 5. mai 2017.



Men nye tall fra Bank of England viser at 1,8 milliarder pund av gamle, papirer fortsatt er utestående siden Storbritannia byttet til polymernoter.



Rundt 124 millioner sedler på 5 pund og rundt 122 millioner sedler på 10 pund er ikke returnert til Bank of England, sier Bank of England til NEWSAM Money.

største familie i Storbritannia

Enkelt sagt, det er to hver, for hver person i Storbritannia.

Og det er ikke bare de nylig utløpte Charles Darwin £ 10 og Elizabeth Fry £ 5 sedlene vi har liggende - Bank of England avslørte at kunder noen ganger til og med returnerer langt eldre sedler, inkludert de gamle hvite femrene som gikk ut av sirkulasjon tilbake i 1961 .



Banken sa at antall sedler uten tilbakebetaling på 10 pund er mer eller mindre det de forventet noen måneder etter at de ble trukket tilbake, men det var mer enn 5 pund i stort enn de trodde det ville bli.

oscar pistorius båtulykke

'Dette er sannsynligvis et resultat av at det er et lavere valørnotat, og derfor vil flere sedler sannsynligvis ha gått tapt eller blitt ødelagt gjennom årene eller beholdt som suvenirer,' la banken til.



Stedene som lar deg bytte dem

Den gode nyheten er at selv om butikker ikke lenger tar dem, er det en måte å få dem omgjort til lovlig betalingsmiddel - selv om de er sterkt skadet.

Du kan bytte gamle sedler med nye i filial hvis du er kunde hos Royal Bank of Scotland (RBS), NatWest, Santander, Barclays, Lloyds Bank, Halifax, HSBC eller Nationwide Building Society.

Postkontoret lar deg sette inn gamle sedler og mynter på bankkontoen din - og la deg bruke Charles Darwin £ 10 -sedler - hvis du er kunde hos en nesten hvilken som helst større bank. Du kan sjekke hele listen her .

Og det er en måte å garantere at du vil bytte den gamle £ 5 eller £ 10 -sedelen din uansett hvem du har en bankkonto med - gå til Bank of England selv.

Uttrykket 'jeg lover å betale bæreren på forespørsel' er noe som ikke har en tidsbegrensning på det, sa banken til NEWSAM Money.

Bank of Englands hovedkontor i Londons seddelbørs gjør at alle med en utdatert seddel kan bytte den med en nåværende - noe som betyr at alle med en gammel seddel kan dra dit og bytte papirtenner.

Faktisk, selv om en lapp er revet, knust eller på annen måte vandalisert, så lenge det er nok igjen til å identifisere hva det var, vil de bytte den mot en ny.

hvilke ganger anthony joshua slåss

For å veksle sedlene dine personlig kan du ta dem med til følgende adresse:

Bank of England
Threadneedle Street
London
EC2R 8AH

Telleren er åpen fra mandag til fredag: 9:00 - 16:00, unntatt helligdager.

prins andrew virginia roberts

Du kan også bytte dem ved å legge dem til banken.

Det & apos; s mer informasjon om utveksling av notater her .

Hva vil skje med de gamle notatene?

Bank of England pleide å brenne gamle sedler - ikke lenger.

Siden 2011 blir det meste av avfallet fra gamle sedler resirkulert ved hjelp av en komposteringsbehandling og gitt til bønder som skal brukes som jordforbedrer.

Se Også: