Eksklusivt - Oscar Pistorius snakker ærlig om skrekkskader på båter

Andre Idretter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Oscar Pistorius har fortalt hvordan en båtulykke knuste ansiktet hans og truet livet hans - men vil ikke stoppe ham med å konkurrere i neste måneds BT Paralympiske VM i Manchester.



charlie dimmock da og nå

'Bladerunner' er tilbake på trening etter freak -krasjet nær Johannesburg i februar som knuste en øyekontakt, kjeven, nesen og to ribbeina.



Typisk for en mann som sprintet inn i rekordbøkene til tross for at begge beina var amputert under kneet før sin første bursdag, ser han på det som bare en annen hindring å overvinne.



Likevel, som den fire ganger paralympiske gullvinneren avslørte for NEWSAM Sport, var dette ingen mindre prang.

'Treningen hadde gått bra, så jeg foreslo for en kompis at vi skulle ta en båt ut på elven Vaal og slappe av litt,' sa sørafrikaneren.

'Det er en smal elv, og mange av bryggene er gamle og har ikke flotasjonsanordninger, så når vannstanden er høy, slik den var den dagen, er de nedsenket.



'Vi gikk ikke for fort, sannsynligvis ikke mer enn 30 km / t, men vi traff en brygge som var under vannet, og jeg ble kastet hardt på rattet.

'Jeg mistet mye blod, og det var ganske skummelt. Nesen min skrelles opp, orbitalhulen min gikk i oppløsning og nesehulen brøt fra nesen til toppen av kjeven.



'Jeg måtte bli fraktet til sykehuset og legene måtte gjøre ganske mye arbeid.' Hadde det skjedd med en mindre ånd, kunne konsekvensene ha vært ødeleggende.

Men dette er en fyr som vokste opp med idrett med friske barn ved å spenne på proteseben for rugbyen og tennis og ta dem av for vannpolo.

En fyr som kjøpte seg en motorsykkel, og da han ødela kneet sitt og spilte rugby og måtte løpe som en del av rehabiliteringen, tok han et halvt sekund av den paralympiske verdensrekorden i sitt første 100 meter løp iført karbonfiberblad.

Måneder senere vant han 2004

Paralympisk gull i Athen over 200 meter. Året etter vant han 400m på de friske mesterskapene i Sør-Afrika.

Inspirert av holdningen til sin avdøde mamma Sheila, er hans livslange motto 'du er ikke funksjonshemmet av funksjonshemmingene du har, du er i stand til de evnene du har'.

Så 22-åringen, som hevdet et gyldent hat-trick ved Paralympics i Beijing i fjor sommer, er ikke i ferd med å bryte sin vane i livet nå som han kjemper for å få tilbake kondisjonen.

'Som barn var det aldri snakk om at jeg skulle gå på en skole for fysiske funksjonshemninger,' sa han.

«Mamma sørget for det.

'I hennes øyne var ingen utfordring for stor, og hun innpodet det i meg.

- Jeg har fortsatt litt vondt i ansiktet. Jeg har et stykke plast under øyet, og legene sier at hevelsen i nesen min vil ta alt fra seks til 12 måneder å gå ned.

Jeg har gått ned omtrent seks kilo de siste 12 ukene. Det er mye muskler, mye fysisk utholdenhet som jeg må bygge opp igjen.

kim kardashian før plastisk kirurgi

'Men i mitt sinn har det aldri vært noen barrierer for meg innen sport. Jeg oppfatter ikke meg selv som funksjonshemmet.

Jeg ser bare min evne.

'Så mens du mangler fem uker, & apos; Trening på denne tiden av året er et dårlig tilbakeslag jeg har tenkt å være i Manchester.

'Jeg ville ikke savne det for verden.' OSCAR PISTORIUS er offisiell ambassadør for BT Paralympic World Cup som finner sted i Manchester fra 20. til 25. mai. For mer informasjon og billetter besøk www.paralympics.org.uk

Faktafil Født uten fibulas i 1986, og Pistorius har amputert begge bena under kneet før sin første bursdag.

Å bære karbonfiberblader blir en frisk sørafrikansk mester på 400 meter.

Slår paralympisk gull ved fire anledninger, inkludert tre ganger i Beijing..a jeg mistet mye blod og det var ganske skummelt. Nesen min skrelles opp og øyehulen min gikk i oppløsning

Se Også: