'Utrolig Euro-seier av Englands løvinner er et virkelig løft for femininiteten'

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den utrolige fotballseieren av Løvinner betydde så mye mer for meg enn å slå Tyskland og hente hjem en cup.



Det var langt dypere. Den viste hvordan kvinner som er fysisk sterke og konkurransedyktige kan fortsatt være selve symbolet på femininitet.



Familien min og jeg var på ferie da kampen fant sted. Min fotballgale mann og sønn hadde fulgt Englands lag, og de løp tilbake fra en utflukt for å se dem spille.



Å se dem så engasjerte og støttende bekreftet for meg at dette kvinnelige laget hadde forandret hjertene og sinnene til menn som har blitt oppdratt til å tro at bare de kan spille det vakre spillet.

For første gang i mitt liv var jeg vitne til menn og gutter som støttet, heiet og beundret kvinner som spilte fotball for landet deres.

  Det engelske laget feirer seier
Det engelske laget feirer seier ( Bilde: CameraSport via Getty Images)

Før denne historiske prestasjonen, nevner kvinnefotballen, og svaret fra de fleste menn ville vært å himle med øynene, nedlatende, bagatellisere og le.



Så mange ganger har jeg hørt menn – og til og med kvinner – utbryte: 'De vil aldri bli like gode som mennene', 'Hvem vil se kvinner spille fotball?' og 'Det er en tøff sport - ikke for kvinner'.

Enda mer urovekkende har vært forestillingen om at hvis en kvinne spiller fotball eller deltar i andre idretter som menn spiller, er de på en eller annen måte ikke 'feminine'.



  England's Chloe Kelly celebrates scoring her side's second and winning goal England's Chloe Kelly celebrates scoring her side's second and winning goal
Englands Chloe Kelly feirer laget sitt andre og vinnermål ( Bilde: CameraSport via Getty Images)

Jeg hadde førstehåndserfaring av dette kvinnehat da jeg deltok i The Apprentice i 2005. Jeg var den eneste kvinnelige igjen i semifinalen og kom meg videre til finalen for til slutt å bli nummer to. Jeg gjorde det folk gjør for å komme foran – lede, ha en mening, sette meg fast, være uenig noen ganger og, viktigst av alt, ønsket å vinne.

har rav og kem delt opp

Jeg ga alt. Min drivkraft og ambisjon ble avslørt for alle å se. Jeg ønsket å demonstrere for Lord Sugar hvordan, hvis du ønsker å få en jobb gjort og få et resultat, så sett pengene dine på meg.

Min drivkraft og ambisjon var egenskaper jeg lærte av min innvandrermor. Hun skapte et liv fra ingenting, og hun gjorde det i all verden ikke ved å være en veggblomst eller ved å bare ha på seg pene sarier og ha håret. Min idé om femininitet ble formet av min mor. Jeg har aldri sett meg selv som noe annet enn feminin – men samfunnet har hatt en annen oppfatning.

Etter The Apprentice ble jeg stemplet som vanskelig å håndtere, høyt vedlikehold, vanskelig, problematisk, maskulin og 'en smerte'. Mennene ble kalt sterke, en leder, drevne, mester, modige og målbevisste.

  England's Millie Bright and Rachel Daly celebrate
Englands Millie Bright og Rachel Daly feirer ( Bilde: CameraSport via Getty Images)

Jeg har alltid følt meg ensom som en sterksinnet person – til nå. Løvinnene har virkelig vist unge jenter som datteren min at ja, du kan bruke sminke, kle deg ut, elske sko, men at dette ikke er hele omfanget av hva det vil si å være kvinne.

Du kan elske alle disse tingene, men det å ville være sterk, lykkes, lede, utfordre, være pioner og sparke er også feminine egenskaper.

Det er en glede at datteren min vokser opp i et samfunn som gir henne muligheten til å prøve alt.

Når jenter får sjansen, vil du se deres sanne potensial, som oversetter seg til en progressiv, økonomisk sterk nasjon.

Se Også: