Storbritannia regnet med den kaldeste vinteren på 5 år på grunn av polar vortex fra Arktis

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gjør deg klar til å pakke opp varmt - sjansene for en iskald start på vinteren er de høyeste de har vært i fem år, har eksperter advart.



Endringer i arktiske forhold og 'uvanlige' tropiske nedbørsmønstre betyr at sannsynligheten for temperaturer fra november er opptil 30%, ifølge Met Office.



meghan markle piers morgan

Sjansen for tidlig forkjølelse er den høyeste siden vinteren 2010/2011, som hadde den kaldeste desember på 100 år, sa byrået.



Frosty Autumn Morning Kent

Frostige morgener som dette kan snart bli normen, ifølge Met Office

Men til tross for den nedkjølende prognosen, er det fortsatt for tidlig å forutsi om briter skal forberede seg på snødekte, våte eller tørre forhold de neste tre månedene.

Professor Adam Scaife, leder for langdistansespådommer ved Met Office Hadley Center, sa at det fortsatt var 'statistisk ... mer sannsynlig at Storbritannia vil oppleve en normal start på vinteren'.



Men han la til: 'Risikoen for en kald start på vinteren har økt til 30% i år.

'Flere faktorer, inkludert tropisk nedbør, er kjent for å drive britiske og europeiske vinterforhold: etter en sterk El Nino i fjor, er tropene nå påvirket av en svak La Nina og uvanlige nedbørsforhold i Det indiske hav.



'Historiske værobservasjoner og våre siste datamodelsimuleringer er enige om at disse faktorene øker risikoen for en kald start på vinteren for Storbritannia, men det er usannsynlig at dette vil vedvare gjennom vinteren som helhet.'

Frosty Autumn Morning Kent

Til tross for den nedkjølende prognosen, er det fortsatt for tidlig å forutsi om briter skal forberede seg på snø (Bilde: LNP)

Nøkkelfaktorene som fører til kaldere temperaturer inkluderer 'forstyrrede' stratosfæriske arktiske vinder kjent som polarvirvelen, som påvirker jetstrømmen, og en La Nina, det motsatte av en El Nino, noe som gir lavere temperaturer i tropene.

engelnummer til tutu

Men Met Office påpekte at det fortsatt var en 70% sjanse for mildere temperaturer, i kjølvannet av en lun Halloween som så at kvikksølvet traff 18C.

Etter en reversering i forventede atmosfæriske mønstre i februar i år, kan den rådende vestavinden øke sjansene for varme og våte forhold.

Prognosister nådde langdistansespådommen etter å ha matet analysen av disse faktorene inn i en datamodell, med et resultat høyere enn forventet 20% sannsynlighet foreslått av et 30-års rullende gjennomsnitt fram til 2010.

Professor Scaife sa: 'Statistisk sett er det imidlertid fortsatt mer sannsynlig at Storbritannia vil oppleve en normal vinterstart, men det er en økt risiko for kalde snaps mellom nå og jul, selv om dette ikke nødvendigvis betyr at vi blir store mengder snø. '

Frosty Autumn Morning Kent

Met Office -spådommene kommer i kjølvannet av en lun Halloween som så kvikksølvet treffe 18C. (Bilde: LNP)

I mellomtiden antydet en studie som ble publisert i oktober at oppvarming i Arktis påvirker jetstrømmen, en korridor med høy bevegelse i stor høyde.

Det antas at dette kunne ha forårsaket alvorlige kalde snaps som rekordsnøfallet i New York vinteren 2014/15 og uvanlig kalde vintre i Storbritannia i 2009/10 og 2010/11.

Vinteren 2010 så Storbritannias kaldeste desember i rekorder som strekker seg 100 år tilbake.

Studier har vist at når jetstrømmen følger en 'bølget' uregelmessig bane, er det flere kalde værfronter som stuper sørover fra Arktis til midt-breddegrader, noe som gir fryseforhold som vedvarer i flere uker om gangen.

Se Også: