To millioner briteres kredittpoeng allerede rammet av Klarna-stil 'kjøp nå, betal senere' ordninger

Råd Om Shopping

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kjøp nå, betal senere ordninger tillater kjøpere online på Asos, Schuh, JD Sports, Topshop og hundrevis av andre nettbutikker å 'prøve før de kjøper'(Bilde: Getty Images Europe)



Millioner av mennesker kunne finne seg selv avvist for boliglån, lån og til og med mobiltelefonkontrakter fordi de brukte et & apos; kjøp nå, betal senere & apos; ordning som Laybuy eller Klarna.



Det siste året har opplevd en boom i disse betalingsinitiativene, som gjorde at kjøpere kunne kjøpe varer til middels pris - ofte fasjonable varer hos kjeder som Topshop og Asos - uten å betale en krone på forhånd.



er steve wright gift

De opererer ved at du kan betale senere - vanligvis to til fire uker etter at du har kjøpt varene - eller spre kostnaden over noen uker i stedet for å betale alt på en gang.

Selv om det ikke er noen rentegebyrer, kan det imidlertid føre til at du ikke kommer til å betale.

Dette er fordi selv om du kanskje ikke blir rammet av en straffegebyr eller renter, vil en manglende betaling påvirke kredittpoengene dine - det er det långivere ser etter når du søker om kreditt.



Skaden er synlig

Asos er en av Klana største kunder (Bilde: PA)

Sammenligningsnettsted Sammenlign markedet spurte 2000 voksne hvor ofte de bruker kjøp nå, betal senere ordninger og funnene var angående.



En av fem, tilsvarende 10 millioner mennesker i Storbritannia, sa minst en gang i løpet av det siste året.

jp og binky baby

Den sa at så mange som to millioner britiske voksne som har brukt betalingsalternativene, har fått kredittpoengene sine skadet som følge av at de har blitt etterskuddsvis.

Hvis kjøperne går glipp av et kjøp, betaler du senere betalingen, & apos; standard & apos; vises som et svart merke på kredittrapporten, og tapte betalinger slår 130 poeng av kredittpoengene dine.

Imidlertid fant ComparetheMarket to femtedeler av de som hadde brukt en, var klar over at det noen gang kan påvirke vurderingen deres.

'I etterspørselen etter alternative låneformer har kjøp-nå-betal-senere (eller salgsstedskreditt) blitt et stadig mer tilgjengelig og populært alternativ,' forklarer eksperter ved lønnsplattform Hastee.

'Selskaper som Klarna og Laybuy virker ofte som en vennlig, kul og lavrisiko utlån - men mange stiller nå spørsmålstegn ved om det er grunn til bekymring, spesielt når unge mennesker blir fristet til å bruke disse ordningene til å kjøpe mer på motesider og detaljhandel -apper. '

Ordningene selger seg selv ved at du ikke trenger å ha penger for å eie produktet (Bilde: Getty)

Tapte betalinger er synlige for långivere på kredittrapporter i seks år, noe som kan bety at disse personene står overfor kvalifiseringsproblemer når de søker om fremtidig kreditt, for eksempel lån, kredittkort eller boliglån.

myntfeil mynter uk

John Crossley, pengesjef i Comparethemarket.com, er enig: 'Manglende betaling av utestående regninger kan skade kredittpoengene dine og resultere i en spiral av utestående betalinger som kan sette viktige milepæler i livet som å kjøpe hus i fare.

'Det er bekymringsfullt at mange av disse ordningene ser ut til å være rettet mot yngre demografi.'

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Og tall fra forbrukernettstedet Resolver.co.uk viser at kundene begynner å ta på seg bomull.

I de tre månedene til jul mottok plattformen bare 10 000 klager om kjøp nå, betal senere gebyrer og gebyrer.

Martyn James, fra forbrukernettstedet Resolver.co.uk, sa: 'Den ekstraordinære økningen i klager over kjøp nå, betal senere kreditt antyder at forhandlere og ikke klarer å forklare hvordan disse avtalene fungerer og konsekvensene av å gå glipp av en frist.

kim kardashian ass naken

'Forhandlere må ta mye mer ansvar for kredittavtaler de markedsfører og selger på nettstedene sine. Det er ikke nok å gi pengene til kredittleverandørene. '

Hvis du får problemer med å kjøpe nå, betale senere, kan du få hjelp og råd fra en gjeldsorganisasjon som f.eks Trinn Endre eller Money Charity .

Klarna insisterer på at hvis du bruker tjenesten til å & betale, senere & apos; du vil ikke ha en kredittpåvirkning, men hvis du betaler i avdrag, kan du se at vurderingen din blir påvirket.

som er i kjendis storebror 2013

Som svar på rapporten sa Luke Griffiths, i Klarna UK: 'The & apos; Buy Now Pay Later & apos; kategorien omfatter et bredt spekter av finansielle produkter og selskaper. Disse spenner fra utsatt faktura, til tradisjonelle butikkort og regulerte kredittilbud. Hver av disse er unike, med en rekke tilknyttede vilkår og betingelser som vil ha forskjellig innvirkning på en persons kredittpoeng.

'Klarna's & apos; Pay later & apos; produktene er & apos; Betal 30 dager senere & apos; og & apos; Avdrag & apos; som aldri har noen renter eller gebyrer. Disse to produktene er Klarna Storbritannias mest brukte og er unntatt fra et regulatorisk synspunkt, der forbrukere ikke inngår en regulert kredittavtale med Klarna.

'For å bruke & apos; Betal 30 dager senere & apos; eller & apos; Betalinger & apos;, utføres en myk kredittsjekk av Klarna på kunden. Dette etterlater ikke en post i kredittfilen deres som enten vil påvirke kundens kredittpoeng eller er synlig for andre långivere. For at en kundes kredittfil skal påvirkes, må en utlåner sende inn tapte betalingsinformasjon til kredittreferansebyrået (CRA).

'Klarna rapporterer ikke tapte betalinger til CRA i forhold til disse produktene. Det er derfor ikke riktig å si at 'Klarna's & apos; Pay later & apos; ordninger som skader millioner av kunder & apos; kredittpoeng '. Til dags dato har ikke kundens kredittpoeng blitt påvirket av å bruke Klarnas produkter «Betal senere», selv om de ikke har betalt i tide.

'Finansiering & apos; (tidligere kjent som Slice it) er Klarnas eneste regulerte kredittprodukt, med betalingsplaner vanligvis fra 6-36 måneder. I likhet med alle tradisjonelle finansleverandører som tilbyr produkter av denne art, foretas en hard kredittsjekk med kundens samtykke.

'I dette tilfellet vil det være en oversikt over søket i kundens kredittfil hos CRA. Kjøperen må proaktivt fullføre, bli godkjent for og signere en regulert kredittavtale, der de blir informert om konsekvensene av manglende betaling før søknad. Hvis en kunde ikke betaler i tide for dette, blir kredittreferansebyråene informert som kan ha innvirkning på kredittpoengene deres. '

Se Også: