TUI stenger 166 reisebyråavdelinger i Storbritannia og Irland med 900 jobber i fare

Tui Travel

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tui, tidligere kjent som Thomson Holidays, er Storbritannias største reisearrangør(Bilde: PA)



Storbritannias største reisearrangør har kunngjort planer om å stenge 166 high street butikker permanent som et direkte resultat av koronaviruspandemien.



Tui sa at utsalgssteder vil stenge i Storbritannia og Irland som en del av planene om å utvide digitalt, selv om 330 butikker i hovedgaten vil fortsette å handle.



Det sa at trekket vil redusere omkostningene med 30%, med omtrent 900 roller påvirket.

Den nye modellen vil resultere i et større 'hjemmeleksesalg og serviceteam'.

'Kunder setter pris på den personlige servicen og støtten TUI reiserådgivere tilbyr; virksomheten ønsker å flytte 70% av de 900 berørte rollene inn i det nye hjemmeleksesalget og serviceteamet, heter det i en uttalelse.



Beslutningen ble tatt etter endringer i kundeadferd, la selskapet til.

uvanlige steder å besøke i Storbritannia

Selskapet har ennå ikke gitt ut spesifikk informasjon om butikkens nedleggelse, men sa at flyselskapet ikke er påvirket (Bilde: DPA)



'Vi ønsker å ha den beste posisjonen til å tilby utmerket kundeservice, enten det er i en butikk i hovedgaten, over telefon eller online, og vil fortsette å sette kunden i hjertet av det vi gjør,' administrerende direktør Andrew Sa Flintham.

'Det er derfor avgjørende at vi tar disse vanskelige kostnadsbeslutningene, passer på våre kolleger under en så usikker usikkerhet og tilbyr også en moderne kundeservice.

'Kundeadferd har allerede endret seg de siste årene, med 70% av alle Tui UK -bestillinger som foregår online.

'Vi tror at Covid-19 bare har akselerert denne endringen i kjøpsvaner, med folk som ønsker å kjøpe online eller ønsker å snakke med reiseeksperter fra sitt eget hjem.

'Vi har reiserådgivere i verdensklasse på Tui, så vi håper mange av dem vil bli hjemmearbeidere og fortsette å tilby den personlige tjenesten vi kjenner våre kunder verdsetter.'

Nyheten kommer ettersom reisefirmaet forlenget suspensjonen av ferier til Balearene og Kanariøyene for britiske kunder til 4. august midt i en økning i tilfeller av koronavirus i deler av Europa.

I henhold til de siste retningslinjene må briter nå karantene i 14 dager hvis de kommer tilbake til Storbritannia fra Spania (Bilde: Getty)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

TUI sa at ferien til fastlands -Spania forblir suspendert til 10. august.

Utenriks- og samveldskontoret innførte en advarsel mot ikke-essensielle reiser til landet mandag.

Dette var en dag etter at Spania ble fjernet fra Transportdepartementets fritaksliste for 14-dagers karantene.

TUI driver ekstra flyvninger til Hellas og Tyrkia denne helgen for å gjøre det mulig for berørte ferierende å bytte reisemål.

Firmaets administrerende direktør Andrew Flintham sa at mer enn 70% av kundene med kansellerte turer booker om for å reise i samme periode eller i de kommende ukene, men til et annet sted.

Han fortsatte: «Sommerferien er den viktigste tiden på året for reiseoperatører, og vi gjør derfor alt vi kan for å hjelpe kundene med å få sin velfortjente ferie.

155 engel nummer betydning

'Helse og sikkerhet for våre kunder og kolleger er alltid vår høyeste prioritet.

'Viktigere, vi oppfordrer også den britiske regjeringen til å jobbe tett med reiselivsnæringen og fjerne den stumpe verktøymetoden til karantene og vurdere den raske introduksjonen av regionale reisekorridorer.

'Usikkerhetsnivået og forvirringen som skapes denne uken, er skadelig for næringslivet og kundens tillit til reiser.'

Se Også: