Togpassasjerer ba om å gi 24 opplysninger om refusjonskrav

Tog

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gales og kraftig regn truer festlig utflukt

Prosessen skal bli enklere, ikke mer kompleks(Bilde: Getty)



Togfirmaer gjør det stadig vanskeligere for kundene å kreve refusjon for forsinkelser, til tross for nye regler for å gjøre prosessen enklere, har forskning funnet.



Bedrifter gjør det vanskelig for passasjerer å få kompensasjon ved å kreve opptil 24 separate opplysninger under skadeprosessen, forbrukergruppe Hvilken? sa.



I Storbritannia er de fleste togselskaper registrert for å forsinke tilbakebetalingsordninger - der passasjerer kan kreve kompensasjon for forsinkelser på 15 minutter eller mer hos noen tilbydere og 30 minutter eller mer under andre.

Imidlertid så veldedige organisasjoner på nettbaserte kravskjemaer til 24 operatører og fant at de krevde minst 10 opplysninger fra passasjerer som søker kompensasjon for forsinkede eller kansellerte tjenester.

angelina jolie selvskading

Det kommer etter at en rapport fant at en tredjedel av kundene ikke vil kreve forsinkede reiser fordi prosessen anses for mye innsats og for vanskelig.



hva betyr 443

De verste lovbryterne for å ha kompliserte og langvarige kravsprosesser var Greater Anglia, London Northwestern, ScotRail, Transport for Wales og West Midlands Trains - med hver krevende 24 opplysninger.

Unødvendig informasjon

Greater Anglia ble kåret til en av de verste lovbryterne (Bilde: PA)



Men selv de best resultatende selskapene - Chiltern Railways og Heathrow Express - krevde passasjerer å gi 10 forskjellige opplysninger før passasjerer kan sende inn krav når tjenester blir forsinket eller kansellert.

Under prosessen ble passasjerer ofte bedt om en rekke tilsynelatende irrelevante detaljer - å sette opp potensielt unødvendige barrierer for å motta kompensasjonen de skylder.

Den største variasjonen mellom togselskaper var i mengden informasjon passasjerer ble bedt om om billettypen de reiste med.

I analysen krevde de fem verste togselskapene hver passasjerer å sende inn 13 forskjellige opplysninger om billetten sin i denne delen av skjemaet, for eksempel om det var en papirbillett, kostnaden, klassen, hvordan billetten ble betalt for, om det var i topptiden og datoene som billetten var gyldig for.

Likevel kan de fleste av disse opplysningene finnes tydelig vist på et bilde av papirbilletten - som 23 av 24 togselskaper krever for å lastes opp som kjøpsbevis.

antonio banderas og melanie griffith skilsmisse

Hele 14 av 24 togselskaper ba også passasjerer om å finne ut enda mer detaljert billettinformasjon, for eksempel billettreferansenummer. I kontrast den best utøveren i denne delen, Chiltern Railways, krevde bare to opplysninger om en billett fra passasjerer - billettype og kjøpsbevis.

Passasjerer ble også stilt en rekke spørsmål om reisen de tok. Det var en forskjell på fire opplysninger mellom selskapene som ba om færrest detaljer - Heathrow Express med tre og Chiltern Railways med fire - og selskapene som krever mest - Great Northern, Southern og Thameslink med syv.

Seks av togselskapene ba folk om å gi 'fra og til' reisedetaljer mer enn én gang i samme skjema, og tvang dem til å legge inn reisen de tok to ganger.

Halvparten av togselskapene spurte også passasjerene hvorfor de gjorde krav eller årsaken til forsinkelsen - sistnevnte er informasjon togselskapet er bedre plassert til å svare på og burde allerede holde.

christa parker mel b

Alle togselskapene ba om fire personlige opplysninger med unntak av Merseyrail, som også spurte passasjerene om fødselsdatoen.

Hvorfor krever de så mye informasjon?

Tusenvis av passasjerer lider av forsinkede og avlyste reiser hver eneste dag i Storbritannia (Bilde: Getty)

Når Hvilken? spurte disse togselskapene hvorfor de spurte om dette detaljnivået - svarene inkluderte avskrekkelse av uredelige påstander, at det var nødvendig for papirbilletter uten forbehold, fremtredende tredjepartsforhandlere og forsvaret for at kunder kunne opprette en online -konto og lagre sine personlige detaljer for å gjøre krav enklere andre gang.

Noen togselskaper har imidlertid allerede vist at disse komplekse kompensasjonsordningene kan unngås fullstendig.

Flere togselskaper - inkludert C2C, Northern, South Western Railway og Virgin Trains - tilbyr allerede automatisk kompensasjon til kunder med visse billetter, noe som betyr at passasjerene automatisk blir refundert uten tungvint skjemautfylling.

alison moyet vekttap

Alex Hayman, hos Hvilken? sa: Det er klart at dette fragmenterte og forvirrende kompensasjonssystemet fører til at folk taper mye penger når de allerede har lidd nok av uakseptable nivåer av forsinkelser og kanselleringer.

'Teknologien eksisterer for å levere kompensasjon automatisk, men bransjen fortsetter å dra i hælene, mens den nyter godt av et system som avskrekker passasjerer fra å kreve pengene de skylder.

'Passasjerer vil se raske endringer, så regjeringens jernbanegjennomgang må bevise at det er seriøst med å sette dem først ved å sikre at automatisk kompensasjon blir innført på tvers av nettverket.'

Anthony Smith, administrerende direktør i den uavhengige vakthunden Transport Focus, la til: 'Transportfokusforskning fant at bare 35% av passasjerene som var kvalifisert krevde kompensasjon for reisen. Det er nå viktig at togoperatører aktivt oppfordrer passasjerer til å gjøre krav, noe som gjør det raskt, enkelt og automatisert så snart som mulig.

'I løpet av det kommende året vil Transport Focus kjempe for å sikre at flere passasjerer blir rammet av forsinkelser eller avbestillinger. Det finnes ingen bedre måte for passasjerene å sikre at jernbanenæringen lytter til dem. '

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: