Nye regler betyr at utleiere ikke lenger automatisk kan forby leietakere å ha kjæledyr

Leie

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nye regler betyr at utleiere ikke lenger automatisk kan forby leietakere å ha kjæledyr i eiendommen sin.



den virkelige sovende skjønnheten

Departementet for bolig, samfunn og lokale myndigheter har kunngjort nye retningslinjer for vanlige husdyr, noe som bringer Storbritannia et skritt nærmere å forby utleiere å nekte leietakere med dyr.



Dette trekket markerer et gjennombrudd for mange leietakere som i dag står overfor utkastelse for å ha tatt med dyr inn i hjemmet sitt.



For tiden annonserer bare 7% av private utleiere kjæledyrvennlige eiendommer, sa regjeringen, noe som betyr at mange sliter med å finne passende boliger.

I noen tilfeller har dette betydd at leietakere har måttet gi opp kjæledyrene sine sammen.

Men husdepartementet har nå introdusert en ny standard leiekontraktmal som er den anbefalte kontrakten som utleiere bør bruke.



I henhold til den nye modellleiekontrakten vil utleiere ikke lenger kunne utstede generelle forbud mot kjæledyr.

I stedet vil samtykke for kjæledyr være standardposisjonen, og utleiere må skriftlig protestere innen 28 dager etter en skriftlig forespørsel fra kjæledyret fra en leietaker og gi en god grunn.



verdens mest suksessrike fotballklubb

På sikt kan det fortsatt koste deg mer (Bilde: Getty Images)

Lovendring betyr at utleiere ikke lenger kan forby leietakere å ha kjæledyr

Noen leietakere har stått overfor utkastelse fordi de bare eier et kjæledyr (Bilde: Getty Images)

Det håper å sette en stopp for utleiere som utsteder plettforbud mot kjæledyr uten god grunn.

De nye reglene betyr at utleiere som protesterer, må gjøre det skriftlig innen 28 dager etter en skriftlig kjæledyrsforespørsel fra en leietaker.

De må også oppgi en gyldig grunn, for eksempel eiendommens størrelse eller omkringliggende problemer, for eksempel en boligblokk der det kan være upraktisk å eie et kjæledyr.

Boligminister Christopher Pincher sa: 'Det kan ikke være riktig at bare en liten brøkdel av utleierne annonserer dyrevennlige eiendommer, og i noen tilfeller har folk måttet gi opp sine kjære kjæledyr for å finne et sted å bo.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

'Vi tar en slutt på det urettferdige, generelle forbudet mot kjæledyr som er innført av noen utleiere.'

hva betyr 823

Modellleieforholdet fungerer imidlertid som en retningslinje eller som en mal og er ikke juridisk bindende.

MP Andrew Rosindell har sagt at kampanjen for å gjøre disse forslagene til lov 'må fortsette.'

Andrew Rosindell MP, sa: 'Dette er et viktig skritt. Som boligministeren tydeliggjorde i sin uttalelse, er generelle forbud mot kjæledyr & apos; urettferdig & apos; og disse endringene er klare indikasjoner på at regjeringen anerkjenner omfanget av problemet. Jeg er glad for å ha spilt en rolle i å sikre denne endringen ..

maggot (rapper)

'Likevel er modellleieforholdet bare en mal. Det er ikke juridisk bindende. Følgelig må denne kampanjen fortsette, og vi må gjøre disse forslagene til lov for å sikre et kjæledyr i hvert hjem. '

Leietakere vil fortsatt være ansvarlige for kjæledyrene sine, og de må betale for eventuelle skader på den leide eiendommen.

Utleiere vil også kunne kreve høyere innskudd for leietakere med kjæledyr så lenge det er innenfor grensen på fem uker & apos; leie.

Det kan også koste mer å leie en eiendom hvis du har et kjæledyr.

Research by Generation Rent i 2019 fant at leietakere ble belastet opptil £ 600 i året mer i husleie hvis de har kjæledyr.

Se Også: