Grusom fortelling om Jamie Olivers restauranter-avskjed, tyveri og 'mobber' svoger-sjef

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Han var banebryteren for middagsrestauranten, og brakte måltider av høy kvalitet og ansvarlig til hovedgaten til rimelige priser.



Men 17 år etter lanseringen av hans første restaurant Fifteen i London, har TV -kokkens restaurantimperium kollapset med administratorer som er innkalt og 1000 jobber som nå er i fare.



Tjue tre Jamies italienske filialer er berørt, sammen med Fifteen og Barbecoa i London og Jamie's Diner på Gatwick flyplass.



kino lanseres april 2019

Det er en trist slutt for en bedrift Jamie, 43, desperat prøvde å spare med 13 millioner pund av sine egne penger i september 2017.

Salget dykket med at Jamies italiener gjorde et underskudd på 9,9 millioner pund før skatt, 12 restauranter ble stengt og rundt 600 ansatte ble avskjediget.

Så hva gikk galt? Da han snakket i august i fjor, innrømmet Jamie at han ikke kunne forstå hvorfor selskapet hadde det så vanskelig.



Restaurantimperiet til Jamie Oliver har gått i administrasjon (Bilde: Handout)

Jamies italiener i Manchester har stengt dørene



Vi hadde rett og slett gått tom for kontanter, sa han til Financial Times.

Og vi hadde ikke forventet det. Det er bare ikke normalt, i noen virksomhet. Du har kvartalsvise møter. Du holder styremøter. Folk som skal klare disse tingene, bør klare det.

megan mckenna og jordan davies

'Jeg vet ærlig talt ikke [hva som skjedde]. Vi prøver fortsatt å finne ut av det, men jeg tror at toppledelsen vi hadde på plass prøvde å styre det de ville kalle den perfekte stormen: husleier, priser, nedgang i hovedgaten, matkostnader, Brexit, økning i minstelønn. Det var mye som skjedde.

Andre tror imidlertid at de har en bedre ide.

I fjor ble Jamies svoger, Paul Hunt, anklaget for å være en 'inkompetent mobber' av misfornøyde tidligere ansatte og kilder som hevdet å være Jamies venn.

Jamie stengte beskyldningene sterkt, og sa at Pail var en 'sterk og dyktig administrerende direktør som jeg siktet for å omforme virksomheten.'

Jamie tok med svogeren Paul Hunt inn i virksomheten i 2014

Paul - som har vært gift med Jamies søster Anna -Marie i 20 år - ble ansatt for å drive Jamie Oliver Ltd i 2014 og tok deretter ansvaret for restaurantene.

Oppgav med å 'restrukturere' antrekket, i en artikkel for The Times uten navn på innsidere hevdet at Paul var en 'inkompetent' mobber som hadde et problem med kvinner.

'Alle i virksomheten elsker Jamie, og de er veldig triste over det som har skjedd, men moralen er i bunn. Det har vært noen fantastiske kvinner som har blitt overflødige. Jeg så hvordan Hunt lette dem. '

En høyt elsket PA i femtiårene skal ha funnet ut at hun ble sagt opp da han spurte henne om å skrive opp redundansbrev - inkludert hennes eget.

Tidligere ansatte klaget over at han hadde fått lønnsvekst til tross for 'fiasko og inkompetanse' og andre sa at han 'ofte var fraværende eller hadde ferie'.

tom mcfly bryllup video

Han var virkelig meningsrik, men vanligvis feil. Dette slo imidlertid aldri hans tillit til hans egne meninger, sier en.

Jamie og kona Jools avbildet med søsteren Anna-Marie og Paul

Og andre antydet at Jamie var klar over de påståtte problemene, men ønsket å unngå konfrontasjon innenfor det som egentlig hadde blitt en familiebedrift.

Det du må huske om Jamie er at han kan være en fantastisk, nydelig, fantastisk mann, men han liker ikke konfrontasjon. Hvis du er en slik person, kan du forestille deg hvor vanskelig det ville være å bli kvitt et familiemedlem? sa vennen.

Jamie slo tilbake og insisterte på: Vi har undersøkt disse sakene, og jeg kjenner ikke igjen påstandene.

'Vi har måttet ta noen tøffe beslutninger de siste årene for å snu en virksomhet som var i trøbbel.

Jamie, Jools og deres fem barn (Bilde: GC Images)

patrick stewart ian mckellen

'Jeg er takknemlig overfor Paul for å styre oss gjennom. Han hjelper meg med å skape et sunt og kreativt sted å jobbe.

I følge The Times ble det ikke mottatt noen klager, og han forlenget faktisk fødselsrett og ansatte og promoterte flere kvinner.

Og på Instagram gjentok Jamie sin støtte til Paul og sa: 'Det har vært en negativ presseomtale med såkalte venner av meg som sa ekkel, usann ting om Paul Hunt.

«La meg først si at historien er tull, og jeg tilbakeviser absolutt bildet de maler av Paul og virksomheten min.

'Jeg har kjent Paul i årevis både som en lojal svoger og kjærlig far, så vel som en sterk og dyktig administrerende direktør som jeg hadde ansvaret for å omforme virksomheten.

'Han har forandret virksomheten vår radikalt til det bedre den er nå mer vellykket, levende og kreativ enn noensinne.'

Fram til opphevelsen i 2014 hadde ressurser blitt strukket med Jamie som avslørte at 30 000 servietter ble stjålet fra restaurantene hans hver måned.

Og det var toppen av isfjellet med spylerne på Thomas Crapper -toalettene som til og med gikk rundt.

Jamie startet med sitt eget TV -program, The Naked Chef (Bilde: BBC)

peter andre kjæresten gravid

'De er veldig dyre, og vi må ha håndtakene og spylerne sveiset på grunn av at folk skrudde av dem og hakket dem,' sa han til Radio Times.

'Ærlig talt, noen mennesker kom ut for å spise og gikk hjem med et halvt toalett. Bonkers! '

I mellomtiden vil franchiser av utenlandske Jamies italienere og femten i Cornwall være upåvirket.

Og da vi kunngjorde nyheten i dag, hyllet en 'dypt trist' Jamie 'alle ansatte og våre leverandører som har lagt sitt hjerte og sjel i denne virksomheten i over et tiår.'

Han fortsatte: Jeg vil også takke alle kundene som har hatt glede av og støttet oss det siste tiåret, det har vært en stor glede å betjene deg.

Vi lanserte Jamies italienske i 2008 med den hensikt å positivt forstyrre middagsmarkedet i den britiske hovedgaten, med stor verdi og ingredienser av mye høyere kvalitet, beste dyrevelferdsklasser og et fantastisk team som delte min lidenskap for god mat og service. Og vi gjorde akkurat det.

Les mer

Showbiz -redaktørens valg
Tearful Kate sier barna har & apos; mistet pappa & apos; Jeff deler snap av lookalike Freddie Depp avsluttet Amber -ekteskapet over en poo Kate Garraway bekrefter GMB -retur

Se Også: