Den ene var Hitlers høyre hånd, men den andre reddet jødene fra en sikker død - en forbløffende historie om brødrene Hermann og Albert Goering

Virkelige Livshistorier

Horoskopet Ditt For I Morgen

Albert Goering var en intellektuell god vivant, det stikk motsatte av broren(Bilde: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Goering_albert2.jpg#/media/File:Goering_albert2.jpg)



I løpet av mai 1945, da den andre verdenskrig endelig var i ferd med å avvikle, møttes to brødre, Hermann og Albert, i et transittfengsel i Augsburg.



kjendis storebror 2013 huskamerater

De ble arrestert av de allierte.



På fengselsgården delte de en broderlig omfavnelse. Hermann, den eldste av de to, sa: 'Jeg beklager veldig Albert, at det er du som må lide så mye for meg.

'Du er snart fri. Ta deretter min kone og barn under din omsorg. Farvel!'

Dette ville være siste gangen de møttes.



Hermann var modig, kraftig og robust, med lyse blå øyne, mens Albert var en melankolsk, trist sjel med brune øyne. De hadde ingenting til felles annet enn etternavnet Goering - et som fortsatt fryser blodet mer enn 70 år senere.

Fortellingen deres om politisk uenighet og rivalisering er en av de mest bemerkelsesverdige under andre verdenskrig.



En fortelling om to brødre

Hermann Goering var en høyt respektert tannhjul i maskineriet i Nazi-Tyskland. Han var en stor spiller fra starten, og steg til toppen av partiet som hadde tilsyn med opprettelsen av Gestapo, ble sjef for Luftwaffe, og på et tidspunkt var han den nest mektigste mannen i landet.

Hermann Goering

Hermann Goering var et høyt respektert medlem av nazistene (Bilde: Getty)

Så den siste personen du ville forvente å ha en subversiv, anti-nazistisk bror, da. Likevel var det akkurat det hans yngre bror Albert var.

Født 9. mars 1895, døde Albert som ukjent 20. desember 1966.

Mens Oskar Schindlers hemmelige kamp for å redde liv er allment kjent takket være Steven Spielbergs Schindlers liste , Alberts bedrifter er en ufortalt historie om tapperhet og offer - spesielt når han kunne ha gått for personlig makt og ære og brukt brorens prestisje til å reise seg i partiet.

Under første verdenskrig ble Hermann en toppflygerflyger, og viste frem en krigerånd fra off, mens Albert fulgte sin egen boklige vei og meldte seg på et maskinteknisk kurs ved det tekniske universitetet i München i 1919.

På kurset hans var Heinrich Himmler, en av fremtidens arkitekter for det nazistiske folkemordet , der Albert - som forble politisk passiv - først vendte blikket mot det spirende nazistpartiet.

Hans instinktive motvilje mot bevegelsen ville komme til å definere hele livet hans.

I mellomtiden følte Hermann seg frakoblet til tross for sin krigsrekord og ble en gjenganger i ølhallen i München hvor han kom over en ung Adolf Hitler.

I 1923 forsøkte nazistpartiets leder Hitler å ta kontroll over det som ble kjent som 'Beer Hall Putsch' da et medlem av partiet konfronterte politiet i München.

Hermann, som da var sjef for de tidlige stormtrooperne, ble skutt i hoften og lysken, og som et resultat ble han avhengig av morfin. Exilert i fire år returnerte han bare til Tyskland under politisk amnesti og ble valgt til Riksdagen som nazistkandidat i 1928.

Herman Goering sees her på besøk i en konsentrasjonsleir

Nazi -leder Hermann Goering ankommer en interneringsleir i Augsburg, Tyskland (Bilde: Getty)

Det var under Hermanns eksil at det utviklet seg en 12 års kløft mellom de to brødrene med Albert som skammer seg over brorens politiske manøvrer.

Han flyttet til Østerrike, men Anschluss annektering av Østerrike i 1938 til Nazi -Tyskland førte brødrene sammen igjen.

Mens han var i Østerrike, hadde Albert blitt arrestert for å ha slått to medlemmer av nazisten Sturmabteilung (Storm Detachment) som hadde fått en gammel kvinne til å bære en 'jeg er en skitten jøde'. tegn rundt halsen.

Han hadde arrangert dyre utreisevisum for jødiske venner.

Ved en annen anledning sluttet han seg til en gruppe jødiske kvinner som hadde blitt tvunget til å skrubbe en gate, og ga ikke den ansvarlige SS -offiseren annet valg enn å la dem gå for ikke å bli anklaget for å ydmyke Hermann Goerings bror.

I 1938 da brødrene var på Alberts hytte nord for Wien, innvilget Hermann sin plage og søsteren deres et ønske hver. Albert ba om løslatelse av erkehertug Josef Ferdinand av Østerrike, den siste Habsburg -prinsen av Toscana, internert i den beryktede konsentrasjonsleiren Dachau.

Hermann, motvillig, forpliktet.

Det var ikke den eneste gangen blodbindinger var nyttige for Albert.

I Tsjekkoslovakia betydde hans undergravende oppførsel at fire arrestordrer ble utstedt i hans navn, men alltid hjalp storebror, og hans følelse av familiær plikt tilsidesatte sin plikt overfor regimet.

Albert ble til slutt eksportsjef for Skoda bilverk i Pilsen.

Genialt dukket han opp i konsentrasjonsleirer i lastebilen sin, og brukte navnet hans som autoritet og ba slavearbeidere om anlegget før han slapp dem ut i skogen.

Han forfalsket også brorens underskrift på dokumenter for å hjelpe individuelle ansatte å rømme, samt blinde øynene for sabotasjen som foregår i anlegget hans - en viktig militærentreprenør.

Men myndighetene hadde fått nok, og i 1944 hjemsøkte en dødsordre Albert, og han var på flukt og gjemte seg i Praha. Men Hermann, nok en gang, trakk noen tråder.

Han vitnet under Nuremburg -rettssakene etter krigen og sa: 'Min bror fortalte meg da at det var siste gangen han kunne hjelpe meg, at hans stilling [også] hadde blitt rystet, og at han måtte be Himmler personlig om å glatte ut hele saken. '

Nettet lukket seg inn rundt dem begge: Alberts stadig mer prangende anti-nazistiske undergraving ble for mye for selv broren til å undertrykke mens krigen gikk dårlig for nazistene, med de allierte som feide over Europa.

Adolf Hitler

Hitler og Goering (helt til venstre) var nære medarbeidere (Bilde: Getty)

En trist slutt

Det var mai 1945 da de begge ble tatt til fange av de allierte, og Albert ble til og med utsatt for en rettssak i Nuremburg på grunn av å dele brorens navn. Han presenterte dem en liste over 34 mennesker hvis liv han hadde reddet. Poeng av menneskene han hjalp kom til hans forsvar og avslørte hva han hadde gjort for dem, men de allierte kunne rett og slett ikke tro på historien hans.

Hermann ble dømt til å henge for sin rolle i regimets umenneskelighet, men klarte å drepe seg selv av cyanid før han ble henrettet.

I 1947 ble Albert endelig løslatt, men falt i nød og alkoholisme, og levde av matpakker som ble sendt til ham fra menneskene han hadde reddet.

858 engel nummer betydning

I 1966, året for hans død, var han en ulykkelig mann til tross for hans heltemodighet. Under nazistene var det brorens navn som hadde reddet ham, men etter krigen var det det samme navnet som dømte ham til et liv i ensomhet og fortvilelse.

Det er bare i nyere tid at Alberts utrolige liv ble kastet inn i lyset, og gir et annet eksempel på håp i tider med stort mørke.

Se Også: