Tusenvis av pensjonister får bøter på 1.000 pund i forkant av TV -lisensfristen denne helgen

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tusenvis av pensjonister som ikke er kvalifisert for gratis TV -lisens, kan bli bøtelagt med opptil 1000 pund fra denne helgen.



Gratis TV-lisenser for over 75-åringer ble fjernet i fjor, bortsett fra de som krever pensjonskreditt, som en del av en stor opprykk fra regjeringen.



Imidlertid ble det kunngjort en overgangsperiode på grunn av koronavirus -krisen, noe som reddet alle som ikke hadde råd til en TV -lisens ennå fra å bli bøtelagt.



Denne avdragsperioden avsluttes lørdag 31. juli, noe som betyr at alle som ikke har betalt for TV -lisens, men trenger en, snart kan bli straffet.

I en oppdatering i slutten av juni i år sa BBC at 3,6 millioner av de 3,9 millioner mennesker over 75 som måtte betale for en ny TV-lisens allerede hadde gjort det.

Pensjonister må betale for en TV -lisens fra denne helgen, med mindre de krever pensjonskreditt

Pensjonister må betale for en TV -lisens fra denne helgen, med mindre de krever pensjonskreditt (Bilde: Getty Images/iStockphoto)



vinner av cbb 2014

Kringkasteren sa den gang at den ville skrive til de resterende 260 000 menneskene med informasjon om hvordan de kan sette opp en TV -lisens.

Hvis du trenger en lisens, og du ikke har betalt for en, kan du bli utsatt for påtale pluss en bot på opptil £ 1000.



En TV -lisens er nødvendig for å se eller spille inn live -programmer på hvilken som helst kanal, eller hvis du ser noe live på en strømmetjeneste.

Du kan se innhold etter at det har blitt vist på TV - for eksempel på tjenester som, men ikke begrenset til, ITV Player, All 4, My5, Now TV, Netflix eller Apple TV.

jennifer gordon craig gordon

Du kan også se videoklipp som ikke er live via YouTube.

Men du kan ikke laste ned eller se BBC -programmer på BBC iPlayer uten lisens - live, ta igjen eller på forespørsel.

En standard farge -TV -lisens koster £ 159 eller en svart og hvit er £ 53,50.

Vi forklarer hvem som trenger en TV -lisens

Vi forklarer hvem som trenger en TV -lisens (Bilde: Getty Images)

Trenger du en TV -lisens? Hvordan kutte kostnader

Som vi har nevnt ovenfor, trenger du ikke betale for en TV -lisens hvis du ser på noe som ikke vises direkte på TV - med unntak av BBC iPlayer.

Du vil også fortsette å få en gratis TV -lisens hvis du er over 75 år og du krever pensjonskreditt.

Hvis du trenger en TV -lisens, trenger du bare å betale for en per husstand - noe som betyr at du ikke trenger å punge ut penger for hver person i hjemmet ditt.

Hvis du eller noen du bor sammen med er blind eller alvorlig synshemmet, får du 50% rabatt på TV -lisensen din - men du trenger en legeerklæring for å sikkerhetskopiere dette.

sigøyner bar knoke slåssing

Eller hvis du bor i et omsorgsbolig eller i en skjermet bolig, kan du kanskje søke om en TV -lisens for å dekke rommet ditt eller leiligheten.

Dette koster en betydelig redusert £ 7,50 per rom eller leilighet.

Hvis hjemmet ditt ikke kvalifiserer for dette, må du betale for en full TV -lisens.

I noen tilfeller trenger ikke studentene å betale gebyret heller.

greg og Natalie strengt tatt

TV -lisensiering sier at du kan være dekket av foreldrene dine & apos; lisens hvis din 'utløpsadresse' (foreldrenes adresse) dekkes av en TV-lisens.

Du må også bare bruke TV-mottakerutstyr som drives av sine egne interne batterier-noe som betyr at det ikke er koblet til en strømforsyning.

Se Også: