Skremmende ekte historie bak Channel 4's True Horror Hellfire Farm - Rich -familiens plage inkludert det de ikke kunne vise på skjermen

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Da familien Rich flyttet til sitt nye hjem i Wales, trodde de at det var en ny start, et sjarmerende, idyllisk sted - et sted de ville være trygge.



Men stedet de ønsket å ringe hjem ble snart et levende mareritt.



Kunstneren Bill og den andre kona Liz flyttet sammen med tenåringssønnen Laurence, fra sitt første ekteskap, i 1989.



Det som skjedde videre var syv års psykisk traume.

Heol Fanog -gården var det hjemsøkte huset de ikke kunne unnslippe; fra den direkte grafikken - spøkelser med skader - til det surrealistiske - virkelig, veldig høye snorkingen.

De opplevde også fryktelig uflaks. Bill mistet jobben sin og kunne ikke få arbeid, kjæledyrene og husdyrene døde, og igjen, merkelig, & apos; demon & apos; sugde opp strømmen og etterlot dem med latterlige regninger.



Huset, også kjent som The Welsh Amityville, er ikke så godt kjent som Enfield Haunting, men takket være Channel 4 & quot; s virkelige liv & apos; paranormalt show, True Horror, som skal endres.

Selv om dokudramaet er ganske skremmende - de måtte til og med legge til en advarsel - viser det ikke engang det verste av det. Den virkelige historien er langt mer skremmende.



Så hva skjedde egentlig?

(Bilde: Opphavsrett ukjent)

I løpet av familiens tid på gården opplevde de åpenbaringer og rare hjemsøkelser.

Så mye skjedde i den historien at vi uunngåelig forlot noen ting, uttalte produsent Joel Wilson til Radio Times. Vi følte at hendelsesforløpet vi presenterte ga den mest representative følelsen av alt det skjedde.

Det nærmeste vi noen gang kommer til å vite hva som skjedde er takket være boken Testimony, skrevet av Mark Chadbourn, en journalist.

Chadbourn snakket med familien så vel som de som prøvde å hjelpe dem - han hjalp også med showet.

Når det gjelder nøyaktighet, er boken hans, selv om den er romanistisk, ganske tro mot det de rike sier har skjedd.

Aviser dekket historien den gangen, da familien gikk til dem i håp om at andre som led med lignende tilfeller ville komme frem.

Hvem var Bill og Liz?

(Bilde: Eleven Film Ltd (Channel 4 -bilder må ikke endres eller manipuleres på noen måte) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, L)

Bill og Liz beskrives av Chadbourn som 'ærlige, oppegående' mennesker. Bill's første ekteskap endte dårlig før han møtte Liz, en urtelege, som hadde brukt år på å kjempe med spiseforstyrrelser.

Laurence, Bill's sønn, var litt forsiktig med Liz, og var ikke glad da moren forlot Bill.

Familien rotet seg imidlertid sammen og dro på ferie til Egypt. Det er der hjemsøkelsene virkelig begynte, ifølge Richs.

Mammas forbannelse

True Horror klandrer en satanisk ånd for de overnaturlige hendelsene, men i virkeligheten var det tilsynelatende den egyptiske guden Horus.

Familien Rich sa at de før de flyttet til gården dro på ferie til Egypt hvor de besøkte Pyramid of Cheops.

Ekte skrekk (Bilde: De Agostini Editorial)

Når hun ser på gravkammeret, sier Liz 'små lys som lasere' på veggene. Det er den samme beskrivelsen hun ga senere da hun snakket om rare lys på gården.

Bill led også av mareritt med en 'nebb eller hektet nesefigur' som så ut som den egyptiske guden Horus, som har bildet av en falk.

Guden vokste visstnok gravene til de døde mot uvelkomne besøkende.

Familien koblet de to hendelsene og konkluderte ikke overraskende med at det var Horus som hjemsøkte hjemmet deres som tilbakebetaling for å ha kommet inn i graven hans.

Guden Horus (Bilde: De Agostini Editorial)

Hva skjedde på gården?

Det merkelige med gården er at alle de rare tingene ikke stemte, de var spredt, de passet ikke sammen. Det er hekser og guder, eiendeler og drap ... sataniske symboler og profetiske malerier.

Den første & apos; opplevelsen & apos; skjedde i august 1989 - Liz hadde nylig født sønnen, Ben.

Paret begynte å høre fotspor, høyt og tydelig, gående ovenpå i hjemmet sitt.

'Jeg husker det så godt. Jeg hørte fotspor i gangen over meg, sa Bill da til The Independent.

The hag (Bilde: Eleven Film Ltd (Channel 4 -bilder må ikke endres eller manipuleres på noen måte) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, L)

Hun hevdet også å se guden Horus og en ung mann med hodeskade. Liz syntes å være mer utsatt for hjemsøkelsene, og rapporterte en høy snorking som overveldet henne da hun prøvde å sove.

alex scott jamie redknapp

Liz antok at det var katten - selv om det ikke er noen egentlig forklaring på hvorfor hun trodde katten hennes snorket så høyt - men hun skjønte snart at den ikke var i nærheten.

Mannen Liz så var imidlertid langt mer urovekkende. Han 'så ut som om han hadde vært i en bilulykke', halve ansiktet hans manglet og det var 'blod over ham og sår'.

Det ser ut til at Bill har fått det bedre, og etter sigende så han en vakker kvinne som vinket ham på kjøkkenet en dag. Heldigvis 'snappet han oppmerksomheten tilbake til salaten'.

Da eksperter ble kalt inn senere, ble paret fortalt at kvinnen var 'forførelsens ånd', og han hadde en heldig flukt.

Eksorsister og besittelse

Den første eksorcisten som ble kalt inn, ble kalt John Aston. Han besøkte huset da Liz så ut til å være midlertidig besatt. Hun snakket med en mannlig stemme, ansiktet vridd av ondskap og stemmen hennes, ifølge Bill, sprakende og utrolig gammel, fylt med like store hat og hån.

Liz husker ingenting om det, men var 'glad' ettersom 'det var en rar, skremmende opplevelse.'

Selve huset var ikke immun, det luktet svovel eller røkelse, og temperaturen endret seg vilt i rommene.

Deres besatte sønn

(Bilde: Eleven Film Ltd (Kanal 4 -bilder må ikke endres eller manipuleres på noen måte) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, L)

Bill & s sønn mangler også fra True Horror, selv om han er en nøkkelperson i historien.

Laurence, sønnen fra hans første ekteskap, var 14 da han bodde hos Bill og Liz. Han ble flyttet til en internatskole etter at paret ble overbevist om at han var besatt.

Da hjemsøket begynte, maler Laurence rommet hans rødt, mister han besinnelsen og latterliggjør hele tiden - de sa at øynene hans hadde en 'brennende vrede'.

Tenåringen spyttet i farens ansikt en gang, og det var da Bill innså at det ikke var Laurence at noen andre var bak ansiktet hans, i ansiktet hans, mye eldre og uberegnelig ond.

Mens gutten var i tenårene, og endringen kunne settes ned i puberteten, trodde faren at han 'kjempet for sjelen hans'.

(Bilde: Eleven Film Ltd (Channel 4 -bilder må ikke endres eller manipuleres på noen måte) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, L)

Mellom april og juni 1990 ble Laurence så dårlig, jeg mener, uhåndterlig, sier han i Vitnesbyrd. Han spyttet på meg, han sverget på meg…. Det var ikke han. Jeg kan ikke understreke det nok.

Han ble sendt bort fra huset, og mens han kom tilbake år senere som voksen, trodde paret fortsatt at han hadde vært besatt.

Bill's malerier

Bill's arbeid blir abstrakt og profetisk etter at han tilbringer tid på gården. Vi ser arbeidet hans fylt med sataniske symboler.

Det var ett bestemt maleri som ikke gjør True Horror som uten tvil er et av de verste.

Bill's arbeid hadde stort sett tørket opp, noe han skyldte på hjemsøket, men han fikk en kommisjon for å male en hest fra en lokal bonde.

Han slet med å male den, spesielt bakbena unnviket ham. I det ferdige maleriet så de litt ødelagte ut.

Ekte skrekk (Bilde: Eleven Film Ltd (Channel 4 -bilder må ikke endres eller manipuleres på noen måte) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, L)

Etter at arbeidet var ferdig, hørte Bill at hesten hadde dødd etter å ha skadet beinet.

Maleriet hadde vært merkelig profetisk. Den lokale bonden brente maleriet.

Familiens kjæledyr ble også gale, og lammene i området ble født blinde, deformerte eller døde.

Ting ble verre, og Bill ringte inn en eksorcist for å få hjelp, og ba dem sette opp en åndelig barriere for å hjelpe dem.

Hjemsøket fortsatte i mange år etterpå til tross for hans oppfordring om hjelp.

Et strømproblem

Hvis problemene ikke var nok, var det en langt mer reell og presserende bekymring - strømregningen.

Familien la merke til at de hadde store regninger, som de følte at de ikke kunne forklares.

Mengden makt de brukte, var lik den som et sykehus i drift brukte.

Elektrisitetsselskapet Swalec hadde rett da de var basert på måleravlesningene.

Familien bestemte at det var demonen som tømte makta.

'Jeg trodde kanskje at noen tappet tingene lenger unna,' sa Bill senere.

'Men da jeg kontaktet Swalec sa de at det ikke var mulig, og jeg måtte betale for hva måleren viste. Jeg var desperat etter forklaringer. Så jeg ba spiritualistene om å komme og ta en titt. '

Da pressen engasjerte seg, ble selskapet enige om å redusere regningen og sette opp en betalingsplan.

Les mer

Sanne historier bak skrekkfilmene
Den demoniske Annabelle i det virkelige liv Netflix Veronicas sanne historie Sann historie bak The Exorcist Skrekk som forfølger skuespillere fra Blair Witch

Hekser og drap

Paret begynte å konsultere medier og spiritualister, og snart fant de ut at det pleide å være en heksekonvensjon som møttes på gården.

hva betyr 177

Mediene fortalte dem også at oppførselen til Laurence kan skyldes at han fungerer som en kanal for mørke krefter.

Hvis en heksekonvensjon ikke var nok, ble de fortalt at det tidligere var en gravplass fra 1700 -tallet i nærheten av huset som hadde blitt forstyrret. Årsakene fortsatte å komme.

Han beholdt rare bøker, inkludert en med et maleri av et øyemotiv, Bill hadde dabbet med trolldom og ombestemt seg, faren hans hadde utført aborter, listen fortsatte.

Ekte skrekk (Bilde: Eleven Film Ltd (Channel 4 -bilder må ikke endres eller manipuleres på noen måte) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, L)

Det var til og med snakk om et drap, men ifølge Chadbourn skjedde dette faktisk i 1848.

En 18 år gammel bonde, James Griffiths, ble festet av Thomas Edwards, 23, som viftet ham med en øks i hodet før han begravde ham i nærheten av gården. Han ble hengt.

Kjendiseksorcister

Eksorsisten Eddie Burks ble kalt, selv om han ikke dukker opp i dramaet. Han var en ekte person som gjorde sitt navn på det paranormale hitshowet Ghost Hunters på 1990 -tallet.

Burks ble kreditert for å ha befriet spøkelsen til et henrettelsesoffer i Coutts -banken.

Han hevdet også å være i kontakt med Anne Boleyn, som tilsynelatende fortalte ham at hun fortsatt var irritert over Henry VIII selv 500 år senere.

Han ankom Rich-familiens hjem og sier at det er en merkelig 'førkristen' tilstedeværelse.

Den rike familien var ikke religiøs, men etter sine erfaringer ble de kristne.

True Horror kommer med seervarsel (Bilde: Kanal 4)

Eksorcisten hevdet at en skapning, en mektig ond kraft, fremkalt av en keltisk stamme var der og kunne bli avvæpnet av hans 'fantasikraft'.

Burks utførte en eksorsisme med Bill og Liz i hjemmet sitt og fortalte paret at han tok skapningen inn i 'den kristne æra'.

I vitnesbyrdet kunne Bill ikke 'se noe', men kjente en 'kribling i fingrene, tetthet i brystet, trykket i bunnen av [hans] hodeskallen.'

Sprekkene ble sprengt gjennom båndopptakeren i rommets hjørne - det var 'som om et lyn hadde rast inn i det.'

Huset 'ble merkbart lysere', det var som 'en annen lyskilde hadde blitt belyst'.

Eksorsismen var over. 'Jeg tror jeg skal la tingen hvile nå,' sa Burks.

En annen nøkkelfigur er baptistminster David Holmwood. I showet blir han kreditert for å ha stoppet hjemsøkelsene, men det var virkelig Burks at familien Rich tror stoppet hjemsøkelsene.

Det er en merkelig endring å gjøre i showet, men var det en grunn?

Produsentene bak showet har sagt at det bare var å holde fortellingen 'strømlinjeformet' og 'dynamisk'.

Les mer

Sanne historier bak filmene
Hjertesorg bak Beauty & the Beast Sann historie bak American Made Er den slanke mannen ekte? Jeg, Tonya og det virkelige skøyteangrepet

Hva skjedde etterpå?

Det virkelige spørsmålet er at så mye skjer, hvorfor forlot de ikke? Chadbourn hevdet at de ikke hadde råd, og Liz hadde to barn til. De overnaturlige opplevelsene ble også tempoet ut, de oppsto ikke alle samtidig.

Når en eksorsist besøkte ting, ville det roe seg litt, og deretter ta det opp senere.

Angrepet over tid viste seg fortsatt å være for mye, og paret ble skilt, med Liz som forlot gården og Bill. Bill hadde siden dødd, men Liz og hennes barns minner lever videre i Vitnesbyrd og nå True Horror.

De brøt alle til slutt fri.

Jeg håper vi kan legge alt bak oss, sa Liz til slutt i Vitnesbyrdet. For godt. For alltid.

True Horror er på Channel 4 kl. 22.00 på torsdager.