Takeaway -gigantene Deliveroo, Uber Eats og JustEat legger til opptil 44% av den totale bestillingen

Deliveroo

Horoskopet Ditt For I Morgen

LONDON, STORBRITANNIA - 2021/01/03: Deliveroo -kurerturer langs Regent Street og leverer takeaway -mat i sentrum av London under covid 19 tier 4 -restriksjoner.

Deliveroo var den kjæreste(Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)



Ved å bruke matleveringsapper kan du legge til opptil 44% mer i regningen enn å bestille direkte fra restauranter, fant en studie.



Det betyr at kundene kan betale nesten £ 13 ekstra, forbrukernes vakthund Hvilken? sa.



Og det er ofte vanskeligere å klage når ordre går galt. Deliveroo ble funnet å være den dyreste, med en regning for et måltid på 31,65 pund med 44%, eller 12,29 pund. Uber Eats er 25% dyrere og Bare spis 7%.

Undersøkelsen fant at mens apper tilbød restauranter og familier en takeaway -livline under lockdown, kostet mat bestilt via en leveringstjeneste i gjennomsnitt 23% mer.

hvem er honning g fra x faktor

Deliveroo ble funnet å være den dyreste med matregningen opp med 44% - eller 12,29 pund - sammenlignet med å ringe restauranten selv for å bestille.



Hva er ditt syn? Si din mening i kommentarfeltet

Uber Eats er en annen populær online bestillingsplattform for mat

Uber Eats er en annen populær online bestillingsplattform for mat (Bilde: Getty Images)



Et øyeblikksbilde av prisene på måltider ved hjelp av Deliveroo, Uber Eats og Just Eat for opptil fire personer fra fem restauranter avslørte en markering på menyen med 25% når du bruker Uber Eats og 7% for Just Eat -bestillinger.

Prisene på apper er vanligvis fastsatt av restauranter, men de hevder at de må øke kostnaden for de hyggelige måltidene for å dekke provisjoner mellom 15-35% belastet av leveringstjenestene.

jeff hordley og zoe henry bryllup

Men i et motargument fortalte appene Hvilke? gebyrene var viktige å betale for leveransedrivere, forsikrings- og kundeservicemedarbeidere.

Ifølge en Hvilken? undersøkelse av 2000 briter, sju av ti bruker leveringsapper for takeaway eller dagligvarer minst en gang i måneden nå sammenlignet med seks av ti pre-pandemier.

Just Eat var den mest populære med 39% som brukte den, 26% valgte Uber Eats og 20% ​​på Deliveroo.

Totalt sett hadde mer enn halvparten av de som brukte noen av appene støtt på problemer som ting som manglet i bestillingen, kald mat, sen levering - eller ingen levering i det hele tatt.

Liker du penger nyheter? Registrer deg på et av NEWSAM's nyhetsbrev

I dette filbildet tatt 18. desember 2017 et skilt for Just Eat, en levering av mat er avbildet utenfor en restaurant i London

Just Eat har gjort seg til mellommannen mellom restauranter og kunder (Bilde: AFP via Getty Images)

Av de som opplevde feil med bestillingene, syntes 53% av Deliveroo -kundene at det var vanskelig å stille med en kompatibel, sammenlignet med 46% av de som bruker Just Eat og 42% av Uber Eats -brukerne.

Og mens Uber Eats tilbød kundene kontantrefusjon, fikk Deliveroo og Just Eat -brukere kreditnota eller kupong.

Hvilken? sa: Noen av disse kredittkortene og kupongene kommer med utløpsdatoer, og hvis forbrukerne ikke er vanlige brukere, kan de miste pengene sine.

Adam French, hvilken? forbrukerrettighetsekspert, sa: Neste gang du vil ha takeaway, bør du være oppmerksom på at den utvilsomme bekvemmeligheten som tilbys av en leveringsapp, kommer med en skjult merkostnad. Hvis noe går galt med bestillingen din, kan du også befinne deg mellom restauranten og appen.

topputstyr jeremy clarkson

Apper for levering av mat bør gjøre mer for å tydeliggjøre restaurantens ansvar og seg selv, slik at forbrukerne ikke blir fanget mellom de to hvis det er et problem med bestillingen.

Hvis kundene får refusjon for en levering som har gått galt, bør de huske at de kan ha krav på kontantrefusjon i henhold til forbrukerlovgivningen - de trenger ikke å godta kreditt eller kupong hvis det ikke er det de vil.

Deliveroo sa at den hadde som mål å tilby verdi-for-pengene samt øke handelen for mindre restauranter.

En talsperson sa: Vi oppfordrer restauranter til å fastsette de samme menyprisene som de tilbyr kunder når de spiser, og provisjonen vi belaster blir deretter reinvesteret tilbake i virksomheten vår, og betaler for rytters gebyrer, kundeservice og oppgraderer våre tjenester for restauranter.

Just Eat sa: Vi tror at provisjonsrentene våre er i samsvar med verdien vi gir våre partnere, og vi har en oversikt over å hjelpe restauranter med å blomstre.

Når vi blir gjort oppmerksom på noen kundeopplevelser som ikke overholder de høye standardene vi håper å levere, vil vi alltid undersøke og iverksette passende tiltak for å sikre at vi finner en passende løsning.

En talsperson for Uber Eats sa: Vi har et dedikert kundeserviceteam som hjelper kunder som har problemer med bestillingene sine, og vi vil oppfordre alle som har et problem til å ta kontakt i delen 'hjelp' i appen.

Se Også: