Studentlånsrentene kommer til å falle fra september - slik påvirker det deg

Studenter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Studentlånsrentene ser ut til å falle fra september

Studentlånsrentene ser ut til å falle fra september(Bilde: Getty Images)



Studenter ser ut til å se rentene de betaler på lån synke fra september.



For noen studenter i England og Wales betyr det at prisen de blir belastet sannsynligvis vil falle fra 5,6% til 4,5%.



Beløpet du betaler i renter består av måling av inflasjonsprisindeks (RPI) pluss en viss prosentandel, avhengig av når du begynte å studere.

Regjeringen beregner vanligvis studielånerenter basert på mars RPI -tall, som ble publisert denne måneden - men den bekrefter ikke rentene offisielt før senere i år.

Tall fra forrige uke viste at RPI var 1,5% - ned fra 2,6% registrert i mars i fjor.



Hvis regjeringen følger tidligere mønstre og bruker dette til å beregne renten på studielån, betyr det at studenter i England og Wales vil se rentene falle fra dagens 5,6% -tall til 4,5% i september.

Studielån

Se vår praktiske guide nedenfor for hvordan det påvirker deg (Bilde: Getty Images)



Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Disse tallene, først publisert av Pengesparingsekspert , er basert på at studenter i Wales og England belastes mars -tallet RPI pluss 3% hvert år.

Det er da en glidende skala etter at du er uteksaminert, basert på hvor mye du tjener.

Studenter i Skottland og Nord -Irland belastes med forskjellige priser, og tallet er også forskjellig for studenter i England og Wales som begynte på kurset før 1998 og mellom det året og 2012.

Studenter belastes også med en annen pris.

satse kongelig babynavn

The NEWSAM har kontaktet Department of Education for kommentar.

'Jeg hadde ikke råd til å betale regningene mine, men BT lot meg betale senere så bredbåndet mitt ikke ble kuttet'

Annonsørinnhold fra BT

Mairead Cumiskey, 34, er en sisteårs universitetsstudent i London som betaler for undervisningen ved å jobbe deltid som barnelærer for drama.

Arbeidet stanset raskt i begynnelsen av pandemien, og en kombinasjon av forsinkede studielån og økende husholdningsregninger betydde at pengene var stramme.

En av hennes huskamerater flyttet deretter ut av deres delte hjem, noe som betydde at hun måtte hjelpe til med å dekke den manglende husleien til hun kunne finne en ny huskamerat.

VM 2018 guide

Mairead sa: Da Covid-19 først rammet føltes alt så ute av kontroll. Jeg var bekymret for foreldrene mine, søsteren min var gravid, og for første gang kunne jeg ikke bare lage planer om å gå tilbake, økonomisk og på grunn av lockout. Det var skummelt.

Ved å ringe BT og forklare hva som foregikk, klarte hun å skyve tilbake betalingen av regningen uten å bli kuttet. Dette var viktig ettersom pålitelig bredbånd er avgjørende for studiene og for å delta på forelesninger på nettet. Hun trengte også en god forbindelse for vanlige videosamtaler med sine eldre foreldre og en ny nevø født under lockdown.

Det siste året var det så mye å justere seg til, la hun til. Men det å kunne forsinke regningen min med BT var en av de små tingene som gjorde at livet føltes litt mindre stressende.

Hvordan renten på studielån kan endre seg

Igjen er dette avhengig av at regjeringen følger de samme beregningene som tidligere år.

Plan 2 lån: Dette gjelder alle studenter i England og Wales som begynte på universitetet fra september 2012 og fremover.

Hvis du fortsatt studerer, ser den nåværende prisen ut til å falle fra 5,6% til 4,5% - basert på tall som er brukt som viser at du belastet RPI pluss 3%.

Fra april etter at du ble uteksaminert, er renten RPI hvis du tjener £ 27,295 eller mindre - så den vil falle fra 2,6% til 1,5%.

For alle som tjener mellom £ 27,295 og £ 49,130, er prisen igjen RPI pluss opptil 3% rente.

Den går tilbake til RPI pluss 3% rente hvis du tar hjem mer enn £ 49,130, så det ser ut til å falle fra 5,6% til 4,5% fra september.

Utdanningslån: For de i England og Wales belastes du RPI pluss 3%.

Så igjen, dette vil falle fra 5,6% til 4,5% fra september.

Plan 1 og Plan 4 lån: Dette gjelder for alle engelske og walisiske studenter som begynte på studiet mellom 1998 og 2011, nordirske bachelor- og postgradslån siden 1998, og skotske studenter, både bachelor og postgrad, som begynte på universitetet fra september 1998 og fremover.

Disse personene belastes av det som er lavere av RPI eller Bank of England basisrente pluss 1%, med gjeldende rente på 1,1%basert på at basisrenten er på et historisk lavpunkt på 0,1%.

Dette vil sannsynligvis forbli det samme med mindre grunnrenten øker.

Studielån før 1988: Kursen her for studenter med et lån som går før 1998, beregnes ut fra RPI-renten.

Det er for tiden 2,6% og det er satt til å falle til 1,5% i september, hvis tidligere beregninger som ble brukt for å lage dette tallet, følges.

Se Også: