Shelly-Ann Fraser-Pryce forklarer Commonwealth Games fravær og detaljer om verdensrekordmålet

Friidrett

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den ikoniske sprinteren Shelly-Ann Fraser-Pryce har hatt en fenomenal sesong, inkludert en femte verdenstittel på 100 meter under verdensmesterskapet i Eugene. Etter bedriftene hennes i USA trodde mange at den sprudlende jamaicaneren ville gå på banen ved Commonwealth Games hvor hun ville vært den klare favoritten til å ta gullmedaljen.



Men med bare en uke til å forberede seg til den 22. utgaven av lekene etter en utmattende verdensmesterskapskampanje, er 35-åringen en av flere eliteidrettsutøvere som var fraværende fra Birmingham-arrangementet, og hun fortalte NEWSAM Sport nøyaktig hvorfor. 'Vel, Commonwealth Games var bare aldri på agendaen for meg i år,' forklarte 2022s raskeste kvinne. 'Spesielt fordi jeg tok dobbelen i verdensmesterskapet, tok det mye av meg å gjøre, og 4x100m.



verdens mest identiske tvillinger

'Så å komme tilbake en uke eller to etter for å gjøre ytterligere tre runder og muligens to på 4x100m, sa treneren min at det sannsynligvis ville være for mye for meg å håndtere akkurat nå hvis jeg tenker på lang levetid og ønsker å komme til Paris 2024, så jeg måtte være strategisk med det.' Hun gikk glipp av Gold Coast Games 2018 etter å ha fått sønnen sin flere måneder tidligere. Men hun husket gode minner fra opplevelsen hennes i 2014-kampene i Glasgow, hvor hun hjalp Team Jamaica med å ta gull i 4x100m stafett sammen med Kerron Stewart, Veronica Campbell-Brown og Schillonie Calvert.



'Det var bra, jeg tror ikke jeg var på mitt absolutt beste på den tiden, jeg hadde noen skader,' fortalte Fraser-Pryce. 'Å kunne konkurrere med laget på Commonwealth Games var definitivt et godt minne for meg. Stafettene er alltid spennende og det var godt å kunne representere laget.

'Det var min første opplevelse på Commonwealth Games å kunne være i en landsby med forskjellige idrettsutøvere var bare fantastisk.' Hjertesorgen ved å bli nummer to på 100 meter i Tokyo 2020 ga næring til Brann innenfor Pocket Rocket for å gjenvinne kronen sin fra landsmannen Elaine Thompson-Herah i 2022.

Fraser-Pryce begynte sesongen med et smell, og klokket til 10.67 på Kip Keino Classic, og derfra så hun seg aldri tilbake. Multi-time mesteren har notert de fem raskeste tidene i år, inkludert verdensledelsen på 10,66 som ble satt i går ved Kamila Skolimowska Memorial i Polen.



  Shelly Ann Fraser Pryce forklarte hvorfor hun ikke konkurrerte på Commonwealth Games
Shelly Ann Fraser vant en femte verdenstittel på 100 meter i det som har vært en fenomenal sesong (Foto av Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

Ikonet er i suveren form, og på spørsmål om hun kan bryte Florence Griffith Joyners langvarige 100m-rekord på 10,49, sa den selvsikre mesteren: «Det er i mine tanker, for jeg tror det er mulig å se hva som skjedde i fjor og i år. Hvis du skal drømme, må drømmene og målene dine være store. Jeg tror definitivt at jeg banker på den døren og når det gjelder å få teknikken min riktig og få et nesten perfekt løp. Jeg tror jeg vil være i stand til å presse meg selv nær det, og hvis jeg klarer det, vil jeg være fornøyd.

'Det er godt å ha en drøm uansett hvor ute av verden den kan virke for andre. Jeg løp 10,60 konsekvent gjennom hele sesongen og en av de gangene var det ikke i nærheten av et perfekt løp og det var ikke det jeg forventet og Jeg var fortsatt i stand til det. Så disse tingene gjør deg optimistisk og gir deg et godt syn på at jeg definitivt kan komme dit.'



Mens atleten har mestret kunsten å løpe det korteste løpet, har 200m alltid vært utrolig utfordrende. Imidlertid eier hun en verdenstittel over distansen som hun tok i Moskva for ni år siden. Hun produserte et fantastisk løp for å ta 200m sølvmedaljen på Hayward Field i år, og ble kun best av den frodige Shericka Jackson. Landsmannen hennes produserte løpets nest raskeste tid i historien for å ta gull, det er standardene du må nå hvis du får best av sprintdronningen når det betyr mest.

  Fraser Pryce vant en gullmedalje i 4x100m stafett på Commonwealth Games i 2014
Fraser-Pryce (helt til venstre) konkurrerte sist på Commonwealth Games i 2014 Cameron Spencer/Getty Images

Det kan imidlertid være siste gang vi ser Fraser-Pryce ta på seg en varemerke fluorescerende parykk på 200 meter ved et stort mesterskap, men utelukket ikke å konkurrere over distansen igjen andre steder. 'Når det gjelder å løpe 200 meter ved fremtidige mesterskap, tviler jeg på det,' sa hun. 'Men å løpe det som et engangsløp på en diamantliga eller kontinentaltour, definitivt mulig.'

Etter å ha produsert en fantastisk karriere som inkluderer tre olympiske titler, 10 verdensmesterskapsgull, samt vunnet Diamond League ved fire separate anledninger, er Fraser Pryce en av de største idrettsmennene som noen gang har konkurrert. Hun har som mål å legge til sin imponerende CV og vil ha mulighetene til å gjøre det ved neste års verdensmesterskap i Budapest og ved OL i 2024.

Fraser-Pryce fortsetter å bli bedre med alderen, og selv om formen hennes tyder på å løpe utover Paris-lekene er en tydelig mulighet, ønsker ikke sprinteren å se for langt frem. 'Er du seriøs? Vil du at jeg skal løpe forbi 2024?', humret hun. 'Et år av gangen, så får vi se hvordan ting går, du vet aldri. Jeg venter og ser hva som utspiller seg etterpå det, og så tar vi det derfra.'

Se Også: