Royal Bank of Scotland endrer navn til NatWest 22. juli

Natwest

Horoskopet Ditt For I Morgen

Royal Bank of Scotland(Bilde: Getty)



Utlånsgiganten Royal Bank of Scotland har bekreftet at den formelt vil endre navn til NatWest Group 22. juli, da den ser ut til å skifte fra merket som ble reddet i finanskrisen.



Flyttet kommer etter at ny sjef Alison Rose avduket navneendringen i februar som en del av hennes nye strategi kort tid etter at hun tok på seg toppjobben i fjor høst.



Det ser at gruppen beveger seg bort fra et merke som ble ødelagt av sin enorme 45,5 milliarder pund statsstøtte i 2008.

Bankkontorer vil fortsette å handle som RBS, og navnet vil fortsatt være sterkt knyttet til virksomheten.

Men investorer og rådgivere vil nå kjenne den børsnoterte enheten som NatWest Group - endre et navn som har vært på plass siden bankens stiftelse i 1727.



80% av merkevareinntektene kommer fra NatWest (Bilde: UIG via Getty Images)

RBS sa at en ytterligere kunngjøring vil bli gitt når den offisielt endrer navn.



På tidspunktet for avsløring av navneendringen tidligere i år, forklarte styreleder Howard Davies: 'Etter hvert som banken har utviklet seg fra finanskrisen og redningen, har vi fokusert på NatWest -merket.

'Vi har avsluttet mye av den internasjonale virksomheten som ikke var lønnsom.

'Det var merket RBS og det er borte.

beste melk for babyer

'Det gir egentlig ingen mening for oss å fortsette å bli kalt RBS. Den er designet for en global gruppe merker, som vi ikke lenger er. '

RBS - som fremdeles er majoritetseid av skattebetalerne mer enn et tiår siden finanskrisen - ble en av de største bankene i verden gjennom en aggressiv oppkjøpsspor.

Men dette oppdaget seg i finanskrisen da den ble tvunget til å henvende seg til regjeringen for å få redningskontanter for å unngå kollaps, og den har siden kastet mye av sin internasjonale virksomhet og en gang en mektig investeringsbank.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Se Også: