'Revolusjonerende' fingeravtrykkstest kan identifisere kokainbrukere på mindre enn to minutter

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

En enkel og rask fingeravtrykkstest for å identifisere kokain brukere er utviklet.



Den kan på bare et par minutter skille mellom de som har tatt den eller bare blitt utsatt ved en feiltakelse – selv etter at de har vasket hendene.



Den banebrytende teknikken kan føre til screening av personalet – spesielt på arbeidsplasser der offentlig sikkerhet er et problem.



Det kan også hjelpe med rehabilitering av narkotika, håndtering av lovbrytere og rettsmedisinere når et lik først ankommer et likhus. Den er basert på kjemikalier som skilles ut i svette.

Medforfatter av studien, Dr Min Jang, ved avdelingen for kjemi ved University of Surrey, sa: 'Et fingeravtrykk er en fin måte å teste for narkotika på, siden det er så raskt og effektivt å samle inn.

'Ved bruk av vår metodikk er det mulig å analysere en fingeravtrykkprøve for narkotika på mindre enn 2 minutter.'



Nærbilde av fingeravtrykk på overflaten

Nærbilde av fingeravtrykk på overflaten

søke om storebror 2014

Spesielt benzoylecgonin, som produseres i kroppen når kokain inntas, forteller de som har konsumert det fra de som har håndtert det.



Molekylet var ikke til stede i prøver fra ikke-brukere av klasse A-stoffet, selv etter å ha berørt gatekokain og deretter vasket hendene.

Laboratoriemedlem Dr Catia Costa sa at det også kan brukes til heroin, cannabis eller amfetamin.

Hun sa: 'Vi er spente på mulighetene for fingeravtrykkstesting. I tillegg til ulovlige stoffer, har vi funnet ut at vi kan oppdage farmasøytiske stoffer i fingeravtrykk.

'Vi er ivrige etter å se om vi kan bruke dette til å hjelpe pasienter med å sjekke at medisinen deres blir levert i riktig dose.'

Kokain er det nest mest populære stoffet i Storbritannia, bak cannabis (Bilde: Getty)

I en serie eksperimenter beskrevet i Scientific Reports plukket testen nøyaktig og smertefritt ut kokainbrukere ved å bruke en enkelt prøve.

Fingeravtrykk ble samlet inn fra personer som søkte behandling ved narkotikarehabiliteringsklinikker som hadde innrømmet å ha tatt kokain i løpet av de siste 24 timene.

Deltakerne ble deretter bedt om å vaske hendene grundig med såpe og vann før de ga et nytt sett med fingeravtrykk.

Den samme prosessen ble brukt til å samle inn prøver fra en gruppe av narkotika-ikke-brukere som hadde rørt gaten kokain.

Forskerne brukte deretter en skanneteknikk kalt rask, høyoppløselig massespektrometri for å kryssreferanser informasjonen fra begge gruppene.

For narkotikatesting er det viktig å skille de som har håndtert kokain fra de som har fått i seg.

De juridiske konsekvensene er enorme der spørsmål som narkotikakjøring er involvert, sa forskerne.

catherine louise abbed-anderson
Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå
Siste vitenskap og teknologi

Dr. Melanie Bailey, også ved University of Surrey, sa: 'Vi tror denne forskningen er veldig viktig ettersom laboratorietesten vår med høyoppløselig massespektrometri kan fortelle forskjellen mellom en person som har rørt et stoff og noen som faktisk har konsumert det - bare ved å ta fingeravtrykkene deres.

Et lignende stoffscreeningssystem som bruker forskjellige skanneteknikker for å oppdage spesifikke medisiner i svette er allerede tilgjengelig fra Cambridge-baserte Intelligent Fingerprinting.

Grunnlegger og vitenskapelig leder professor David Russell sa: 'Denne laboratoriestudien fra University of Surrey om kokaintesting ved bruk av eksperimentelle høyoppløselige massespektrometriteknikker validerer tilnærmingen Intelligent Fingerprinting tok da vi opprinnelig kommersialiserte vårt bærbare fingeravtrykkbaserte narkotikascreeningssystem for bruk på det tidspunktet- av-omsorg.

'Fordi vår kommersielt tilgjengelige test oppdager både kokainspor og benzoylecgonin - den viktigste metabolitten av kokain - har kundene våre brukt fingeravtrykkbaserte narkotikatester siden sommeren 2017 for å avgjøre om kokain faktisk har blitt tatt.'

Rundt en tredjedel av britiske voksne i alderen 16 til 59 har tatt ulovlige stoffer på et tidspunkt i løpet av livet, nesten én av tjue den siste måneden. Kokain er den nest mest populære, bak cannabis.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: