Refusjon utvidet under koronavirus - hvor lenge du nå må sende ting tilbake

Kundeservice

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hva skjer hvis du vil sende noe tilbake(Bilde: Getty Images)



Livet under lockdown har gitt plass for nye problemer da vi kjøper ting på nettet for å erstatte betydelige varer som har pakket inn, eller bare unne oss selv.



Alt dette har belyst noen av problemene med å handle online. De siste ukene har vi lagt merke til økningen av nye typer klager.



Bare den siste uken har utallige mennesker tatt kontakt for å si at mens noen forhandlere selger varer, er de mindre enn i stand til eller villige til å håndtere retur eller svare på henvendelser fra kundeservice.

Klager over netthandel har doblet seg i løpet av de siste ukene og firedoblet siden i februar, med leveringsproblemer og refusjon som dominerer de tingene folk kontakter Resolver om.

Selskaper kan være litt vanskeligere å nå for øyeblikket (Bilde: Getty Images)



Og den sistnevnte kategorien er en bekymring - for hvis en forhandler har tilbøyelighet til å selge noe, bør den også ha ressurser til å løse et problem med det.

Den gode nyheten er at forbrukerrettighetene dine ikke har endret seg når det gjelder varer og tjenester kjøpt online.



Men pandemien har brakt nye situasjoner i spill, med positive ting som forlenget returtid til negative ting som butikker som ikke lar deg sende ting tilbake.

Her er en oversikt over dine rettigheter og en titt på noen av de nyere problemene pandemien har medført.

Online og i butikk

Dine rettigheter endres når du kjøper eksternt (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Klager på forhandlere, både online og i high street, er den tredje og fjerde vanligste klagen over produkter og tjenester som Resolver blir bedt om å hjelpe til med å ordne opp.

Det er et stort utvalg av klager når det gjelder forhandlere, men den største feilen for oss og for alle er det faktum at det er mange regler som gir folk makt, men mange virksomheter ignorerer dem, tolker dem til sin egen fordel eller av og til feilinformere folk.

Vi har sett nettsteder som villeder folk om deres rett til å returnere varer, leveringstvister som skifter skylden, garantier og servicekontrakter som ikke er verdt papiret de er skrevet på og kredittavtaler som skjuler den virkelige lånekostnaden. Hvis du oppdager slike ting, gi oss beskjed!

Shopping og retur - en guide

Trenger du virkelig en kvittering? (Bilde: Getty Images)

Hvor kommer mine grunnleggende shoppingrettigheter fra?

  • Forbrukerrettighetsloven (som ble spilt inn 1. oktober 2015) gir deg hoveddelen av dine kjøperettigheter. For varer som ble kjøpt før handlingen, er det salgsloven (1979)
  • Loven dekker varer og tjenester (inkludert digitale varer) og om de er 'tilfredsstillende kvalitet, som beskrevet eller egnet for formålet'. Hvis varene du kjøper ikke passer inn i disse kategoriene, kan du søke om refusjon, erstatning eller reparasjon avhengig av når ting går galt.

Hva er mine rettigheter hvis jeg vil returnere et kjøp, men det er ingenting galt med det?

lidl svart fredag ​​2019
  • Den gode nyheten er at hvis varen ble kjøpt online eller på telefon, har du 14 dager på å returnere den i henhold til forbrukeravtaleforskriften 2013. Butikken er imidlertid annerledes og vil avhenge av butikkens retningslinjer.

Når får jeg pengene?

  • Bortsett fra dine rettigheter ved å kjøpe varer på nettet, er 14 et nyttig tall å huske. Forhandleren har 14 dager på seg til å refundere deg fra det tidspunktet de mottar varene (eller når du forteller dem om varene er digitale). Det inkluderer leveringskostnader for å returnere varen (men de må bare betale det billigste alternativet som er tilgjengelig, så du kan ende opp med å dekke differansen).

Hva om jeg kjøpte varen i butikken?

pitch invader champions league finalen
  • Disse reglene gjelder ikke varer som er kjøpt i butikk, selv om du har en rekke rettigheter for defekte eller feilrepresenterte varer. Noen butikker lar deg returnere varer med gavekvitteringer. En gavekvittering er i utgangspunktet en ekstra kvittering fra forhandleren med prisen ikke inkludert, slik at du kan returnere og bytte varer. Du trenger ikke å være gavegiver for å løse inn en gavekvittering, men forhandleren kan angi vilkårene hvis varen ikke er defekt. Butikker kan be deg om å produsere en kvittering, så hold på den. Juryen er klar over om et bilde av en kvittering teller, så snakk med butikken før du går inn for å unngå krangel om kassene.

Hva om varene er defekte?

  • Du har mange rettigheter når det gjelder varer eller tjenester som ikke fungerer. Det er imidlertid visse tidsbegrensninger du må huske på.
  • Reglene (i dette tilfellet, forbrukerrettighetsloven 2015) sier at du har 30 dager fra datoen varene ble kjøpt til å returnere varen hvis den er vill eller ikke som den ble beskrevet.
  • Du har rett til full refusjon hvis varene returneres innen 30 dager. Husk at det vil gå inn på kontoen til personen som returnerer det, så hvis varene ble kjøpt online, må personen som kjøpte gaven organisere refusjonen.

Hva om det er over de 30 dagene?

Hvor lenge må du gi noe tilbake (Bilde: Getty Images)

  • Hvis varene er defekte, har du opptil seks måneder på å returnere varene - og bevisbyrden er på forhandleren for å bevise at varen ikke var villig eller refundere deg. De har lov til å ha en sprekk ved reparasjon eller utskifting av varen, men etter det kan du be om refusjon.
  • Selv i løpet av de seks månedene er alt ikke tapt, selv om du må bevise hvorfor du ikke skjønte at varen var skadet eller at problemet ikke bare skyldes slitasje. Vær forberedt på å inngå kompromisser. Du kan se på en reparasjon eller en erstatning - og hvis produktet har blitt oppgradert siden, har du ikke rett til den oppgraderte versjonen.

Hva med de enkelte butikkene og retningslinjene for retur?

  • En forhandler kan ikke ignorere loven, men mange av dem tilbyr bedre returpolicyer som en del av avtalen for å beholde deg som en lojal kunde. Mange butikker har økt tidsfristene for retur av varer, men ikke vær selvtilfreds. Sjekk før/etter at du bestiller, og legg inn datoen i dagboken din noen uker før den skal betales.

Hva om leverandøren av varer eller tjenester sier at varen ikke er defekt?

  • Det viktigste her er om varene er 'tilfredsstillende kvalitet', 'egnet for formålet' eller 'som beskrevet'. Det siste alternativet er ganske greit. Sammenlign varens beskrivelse med det du har, og hvis det er misvisende (ikke som beskrevet), send en klage.
  • 'Tilpasset formål' er viktig å huske fordi du kanskje ikke skjønner at en vare ikke gjør det den skal gjøre før du har begynt å bruke den - noe som kan ta en stund etter at den ble kjøpt. Så hvis du har bestilt blendingsgardiner som faktisk ikke mørkner lyset, kan du argumentere for at de ikke er hensiktsmessige.
  • 'Tilfredsstillende kvalitet' er ganske subjektiv. For å gi deg et eksempel, hvis du går til en restaurant og ikke liker maten etter å ha spist alt, kommer du ikke veldig langt. Men hvis du på forhånd hadde bedt om et vegetarisk alternativ, men du ikke får det når du ankommer, har du tydeligvis ikke fått det du ønsket.
  • Så et godt utgangspunkt er å spørre ‘gjør det hva det står på tinn?’ Hvis ikke, ta deg tid til å forklare hvorfor du ikke har det du trodde du fikk.

COVID 19 og dine rettigheter

Alle disse rettighetene er store, men pandemien har snudd alt på hodet. Hvordan skal du returnere varer hvis postkontoret ditt er stengt? Hva om firmaet ikke godtar retur? Og hva gjør du hvis du beskytter?

Vi har gjort oss oppmerksom på at noen butikker har endret retningslinjene for retur.

Dette har sannsynligvis ikke blitt gjort av skumle årsaker - det er mer mangel på personale til å behandle og administrere returene. Men fordi ordlyden på noen nettsteder er så ugjennomsiktig og forvirrende, skaper det ikke tillit.

Verre er det at noen firmaer har formulert ting på en slik måte at det innebærer at din returrett har blitt offisielt stoppet. Det har det ikke, firmaet sier bare at det ikke kan håndtere det nå.

Vi mener at en virksomhet som kan selge deg ting også bør kunne ta den tilbake, men hvis du legger den til side, bør ikke din returrett påvirkes av dette.

Les mer

Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

Tidsfristene i denne artikkelen gjelder fortsatt, men burde vært forlenget, slik at du vet når du kan returnere varer og få refusjon.

Mange butikker sier at de vil gjøre dette når de åpner igjen, men detaljene er vage. Vi forventer at de er rimelige om dine personlige forhold.

Hvis du er bekymret for retur eller refusjon, kan du kontakte firmaet og forklare omstendighetene dine og be dem om å gå gjennom alternativene dine. Hvis nettstedet deres er uklart, får du et skriftlig svar på e -post eller til og med tekst hvis du kan.

Hvis du føler at du har gått glipp av tiden du må returnere varer på grunn av ikke å bli informert av virksomheten, har du rett til å klage. Resolver kan hjelpe gratis: https://www.resolver.co.uk/

Se Også: