Platene verdt mer enn et HUS: 20 mest verdifulle vinylplater avslørt - har du noen?

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Vinyl-samling

De siste årene har det vært en økning i antall vinylplater som ble solgt da old-school disker stiger i popularitet.



Og sammen med en økning i popularitet, har verdier også skutt gjennom taket.



Vinyl er så på trend nå og er svært samleobjekt, så det overrasker meg ikke at noen krever seriøst høye priser, sier administrerende direktør Will Thomas i LoveAntiques.com .



'Det er klart vinylplatene som er mest verdt, er de som har vært eid av en kjendis eller ble laget i et begrenset antall, som med det meste, jo sjeldnere varen er, desto mer verdifull er den.

se løvespill online

Så for å finne ut nøyaktig hva du bør se etter i veldedighetsbutikker og loftet, kontaktet LoveAntiques vinylspesialist og platebutikkinnehaver Phil Barton.

Les mer



Skjulte skatter - kan du ha noen av disse?
De gamle iPod -ene er nå verdt 670 pund hver Boba Fett -figuren er nå verdt 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; funnet på en strand Disse retro Walkmans til en verdi av 100 pund

Mest verdifulle vinylplater

Dette er de 20 mest verdifulle vinylbitene du kan finne akkurat nå, ifølge Barton

  1. ‘White Album’ av The Beatles opprinnelig eid av Ringo Starr - 730 876 pund. Ringo Starr solgte sitt eksemplar av ‘White Album’, i fjor på auksjon for 910 000 dollar, som var den første noensinne som ble opprettet - de andre Beatles -medlemmene hadde den andre, tredje og fjerde pressingen.



  2. Det vil være dagen/til tross for all fare av The Quarrymen - 100 000 pund. Originalen fra 1958 er den eneste kjente kopien av platen før Beatles som ble spilt inn på en lokal elektrobutikk av McCartney, Lennon og Harrison med trommeslager Colin Hanton og pianisten John Duff Lowe.

  3. 'Love Me Do' av The Beatles - £ 80.500. Det er bare én kjent pressing av den ensidige acetaten, uredigerte versjonen med count-in, derav den enorme prislappen.

  4. Music For Supermarkets av Jean Michel Jarre - £ 10.000 - £ 30.000. I 1983 lagde Jarre 1 eksemplar av dette albumet og ødela deretter masterbåndene, og derfor er prisen så høy for denne platen.

  5. Do I Love You (Indeed I Do) av Frank Wilson - £ 25.000. Bare to originaler har noen gang dukket opp på Motown -etiketten offshoot Soul.

  6. God Save The Queen av Sex Pistols - £ 12.000. Før de ble sparket av A&M -etiketten ble omtrent 300 av disse presset, noe som gjorde denne platen svært sjelden.

  7. Vil du tro av Billy Nicholls - 10 000 pund. Bare 100 eksemplarer av dette 60 -tallets psyk/folk/rock -album, trykket i sin opprinnelige form, ble produsert.

  8. Please Please Me av The Beatles - £ 7.500. Det er viktig når du kjøper Beatles -album for å sjekke matrisenumrene som er kuttet i avløpssporet. Disse tallene lar deg finne ut hvilket trykk du har. Ettersom Beatles -album ble laget med millioner, er det ofte disse tallene som utgjør forskjellen mellom en vinyl på 10 pund og en skatt på 1000 pund

  9. Kind Hearted Woman Blues av Robert Johnson - 7 000 pund. Bare to fotografier av ham eksisterer, og platene hans på 78 er like sjeldne, spesielt de som ble utgitt på Vocalion -etiketten.

    callum scott howells partner
  10. Bohemian Rhapsody/I'm In Love With My Car av Queen - £ 5000. EMIs spesialutgave av singelen var også en invitasjon til et firmaarrangement. Av denne grunn kom den sju rekorden med fyrstikker, en penn, en billett, en meny, et ytre korthylse, et skjerf og en EMI -kopp. Hvis du har en komplett samling med alle de forskjellige elementene, så er dette ekstremt verdifullt.

  11. Pride by U2 - £ 5000. Det ble opprinnelig presset i Australia på klar vinyl, farget vinyl er ekstremt samleobjekt, spesielt når bare 5 eksemplarer ble laget, som med dette U2 -albumet.

  12. Midtsommernattens scene/Sara Crazy Child av John’s Children - 4000 pund. Singelen ble presset på 7 vinyl, men ble av en eller annen grunn aldri gitt ut.

  13. Latch On/Only A Daydream av Ron Hargrave - £ 3000. Det er bare seks britiske eksemplarer som er kjent, og derfor den høye verdsettelsen.

  14. Led Zeppelins første album fra 1969 - 3000 pund. Led Zeppelins første vinylalbum er veldig vanlig, men den første pressingen hadde en turkis skrift på bandets navn på forsiden. Den ble raskt erstattet med den nå kjente oransje bokstaven.

  15. Love Me Do/PS I Love You av The Beatles - £ 3000 250 demokopier av denne 7 -singelen fra 1962 inneholdt stavefeil, 'McArtney'.

  16. Space Oddity/Wild Eyed Boy From Freecloud av David Bowie - £ 3000. Bare et par eksemplarer av den 7 singelen med en uutgitt bildehylse er kjent for å eksistere.

  17. Tinkerbells Fairydust LP av Tinkerbells Fairydust - £ 3000. En litt uklar britisk popgruppe, Tinkerbells Fairydust spilte inn dette bubblegum psyk -albumet for Decca, men det ble aldri gitt ut. Den hadde ekstremt uvanlig emballasje og et laminert fronthylse med et mono stereo ‘kikkhull’ på baksiden.

  18. Erotikk av Madonna - £ 2000. Bildeskiver er også veldig samleobjekter, og da Madonna ga ut dette albumet i 1992, ble det raskt trukket tilbake fra salget fordi det tå-sugende bildet på forsiden falt sammen med lignende historier om Sarah Ferguson, hertuginnen av York. Følgelig ble ikke mange solgt, så det er et sjeldent funn.

  19. Love is Strange by Wings - £ 1500 - £ 2000. Love is Strange skulle komme ut som en 7 fra Wildlife -albumet, men Paul McCartney ombestemte seg i siste øyeblikk, men noen få eksemplarer lekket ut på markedet og er nå verdifulle plater.

    engel nummer 111 betydning
  20. Tudor Lodge by Tudors Lodges - £ 1200. Dette er deres eneste album og ble gitt ut på den legendariske Vertigo -etiketten.

Hvordan fortelle om noe er samleobjekt

En original 10-tommers 78RPM acetatopptak av & till, det var deg & apos; og & apos; Hei lille jente & apos; av The Beatles på auksjonshuset hans i Warrington

En av disse ville vært hyggelig ... (Bilde: Gettyv)

Hvis du ikke har noen av disse, ikke fortvil.

Prisene endres som trendene, og det som er modent for inkludering i dag, kan kanskje være uverdig om noen måneder, forklarer Barton, som eier søster Ray Records.

'Denne listen er ikke definitiv, den inneholder solide år på år -utøvere, noen få jokertegn og noen helt vanvittige priser.

Men hva bør du passe på? Her er hans 6 beste tips.

1. Kontroller alltid at vinylen og ermet stemmer overens
Vi har sett det hundrevis av ganger hvor platen ikke stemmer overens med omslaget, så sørg for at du kjøper det du tror du kjøper!

2. Noen tillegg?
Sjekk om et album har tekstark, plakat, klistremerker eller andre tillegg. Etter vår erfaring vil alt som mangler, devaluere rekorden.

3. Tilstanden er ALT
Samlere oppgraderer stadig vinylene sine med de som er i bedre stand og alltid er på utkikk. En mynteplate er en der både ermet og platen ser ut som om de nettopp har kommet fra fabrikken.

Hvis det er noe galt, vil posten ikke bli vurdert som mint og vil derfor ikke ha noen topppris. Andre karakterer inkluderer: Utmerket, veldig bra, bra, rettferdig og dårlig. Å kjøpe dårlige/rettferdige plater er meningsløst fordi de ikke vil spille eller se bra ut og følgelig ikke vil stige i verdi.

4. Se etter en god ren glans på vinylen
Eventuelle merker skal være åpenbare. Bruk et godt rengjøringsmiddel, vi anbefaler Near Mint eller tennvæske. Påfør begge med en myk, lofri klut. Sørg også for at kanten av ermet ikke er klippet, skruppelløse selgere vil ofte kutte en filet kant ren med en giljotin eller skarp kniv for å få postene til å se mer presentable ut.

5. Oppbevar vinylen oppreist på et kjølig og tørt sted
Unngå eksponering for direkte sollys, da dette vil føre til at dekslene falmer og vinylen blir vridd. Å kjøpe PVC -ermer og poly -foret innerhylser er begge gode langsiktige investeringer og vil holde vinylen din i god stand.

6. Signert utgave?
Hvis en hylse er signert, sjekk opprinnelsen nøye. Etter vår erfaring er et fullt signert Beatles -erme utrolig sjeldent og ekstremt verdifullt, men trenger ledsagende papirer.

Noen artister signerer mye produkt og andre sjelden. Det er veldig viktig å undersøke markedet ditt, en fullt signert Sex Pistols -erme med en Sid Vicious signatur er mye mer verdt enn med en Glen Matlock signatur.

the predator 2018 utgivelsesdato uk

Se Også: