Raymond Briggs 'Father Christmas er et magisk show som perfekt fanger bokens ånd

Familie

Horoskopet Ditt For I Morgen

Raymond Briggs julefar

Raymond Briggs 'klassiske fortelling blir levende på scenen(Bilde: Tom Gladstone)



Utvalgt stjerne Utvalgt stjerne Utvalgt stjerne Utvalgt stjerne Ikke valgt stjerne

Det er mer enn 40 år siden Raymond Briggs skrev historien om en gretten julenissen som ga gaver med en forbannelse under pusten i stedet for en munter ho-ho-ho.



Spol fremover til 2015 og broddet om 'blomstrende jul' fortsetter å resonere hos både barn og voksne - den eneste virkelige forskjellen nå er at vi har Black Friday og Cyber ​​Monday kastet inn i blandingen, og du vil ganske forstå om julenissens språk hadde beveget seg flere skritt utover B-bomben.



Teatertilpasningen av Briggs eviggrønne bok kjører på Lyric i Hammersmith, London, fram til julaften, og for en strålende flukt det er fra den skarpbuede shopping-vanviddet i Westfield like oppover veien.

opp til vurdering høsten

(Bilde: Tom Gladstone)

Den er iscenesatt i et intimt studio med en rollebesetning av et magisk menneske og fire marionettdyr, og fanger perfekt bokens kløkt, vidd, varme og subversive ånd.



Historien åpner julaften mens julemannen vekkes fra drømmer om sommeren og rykker tilbake til den frosne nordpolen og dagens podning fremover. En tur til toalettet utenfor, feriebrosjyrene hans i hånden, etablerer raskt publikumsnivået: barna hviner av latter på toaletthumoren, de voksne i Vest -London lurer i all hemmelighet på om julenissen noen gang har vurdert å bygge en forlengelse for å maksimere eiendomsverdien.

Julemannen selv er pent spilt. Han er litt sur i kantene, absolutt, men langt mer twinkly eyed enn bokversjonen hvis evige blikket kunne ha urolig de yngste teaterbesøkende.



tommy lee pamela anderson

Han har også noen herlige øyeblikk av slapstick, fra den vaklende trillebåren som truer med å ta opp et halvt tonn med julegaver på første rad til den litt for smale skorsteinen som ser at stakkars nissen vagler med den kilede byttet som Beyonce.

Det som virkelig blåser nytt liv i en kjent bok, er støttespilleren. Perkusjonisten, som ligger oppe ved sperrene, er et bemerkelsesverdig enkvinneband som møter lydeffektavdelingen, som dekker alt fra en kokende vannkoker til vasken i julenissen.

(Bilde: Tom Gladstone)

janet jackson/ justin timberlake

Når det gjelder showets dukkefører, er det beste du kan si at du i løpet av sekunder virkelig ikke legger merke til henne. Det er ikke ofte et metallstykke på hjul truer med å stjele et show (vel, med mindre du teller Star Wars), men fra det øyeblikket hennes bedårende lekne kjæledyrshund knuser julenissens tøfler, vet du hvilken karakter som får størst latter.

Selve iscenesettelsen er oppfinnsom og - spesielt med tanke på hvor liten plassen er - uventet spektakulær. Du kan forvente at julemannen og sleden hans vil ta til himmelen som en dum skyggeprojeksjon på stoffet, så øyeblikket da staldørene slenges opp er verdt billettprisen alene. Jeg kan ikke ha vært den eneste forelderen som lot som om han tørket en bortkommen faux-snøfnugg fra øyet.

De fleste teateroppsetninger for under sekserne er fulle av rastløse unge bunner, men denne fikk barna til å fnise og gapende i like stor grad i hele 55 minutter. Og jeg tror virkelig ikke at det var fordi barna var bekymret for at de ble vurdert på nært hold av Big Man selv for hans slemme eller fine lister.

lipsy kjoler michelle keegan

Enkel sannhet er at dette er en sprøkker av et show som får en liten West London -scene til å føles som hele verden. ‘Magisk’ er et ord som brukes for ofte om jul, men her er det absolutt det riktige.

Raymond Briggs Julenissen er på Lyric Hammersmith til 24. desember, 020 8741 6850/ lyric.co.uk

Se Også: