Den sjeldne Tintin -boken som nettopp ble solgt for 61 000 pund - hvordan fortelle om tegneseriene dine er verdt tusenvis

Tintin

Horoskopet Ditt For I Morgen

En sjelden Tintin -tegneserie er i ferd med å gjøre noen veldig velstående

En sjelden Tintin -tegneserie har gjort noen veldig velstående(Bilde: Getty)



En utrolig sjelden Tintin -tegneserie er solgt for 61 050 pund etter å ha sendt budgivere til en vanvidd på nettet.



Den alternative utgaven av Tintin -historien & apos; L’lle Noire & apos; (The Black Island), samlet opp dusinvis av bud - med samlere som tilbyr enorme summer for å sikre den utrolig knappe kopien.



Det er så sjeldent at det bare er tre kjente eksemplarer igjen i verden.

Faktisk, ifølge Patrick Vranken, tegneserieekspert hos auksjonariater Catawiki , det er ikke bare '& quot; en tegneserie.

Albumet var ment å bli sendt til aviser og blader for publisering (Bilde: Catawiki)



'Albumet ble trykt i 1943 på forespørsel fra Tintin -illustratøren Hergé i et privat opplag på bare 10 stykker, beregnet på aviser som kunne bruke det til publisering,' sa han.

'Imidlertid ble boken på auksjonen aldri sendt, men ble senere brukt av Hergé som et arbeidsdokument for å utarbeide en moderne versjon av den opprinnelige boken.



I stedet for å bli sendt til journalister, ble albumet lagret i Hergés studio hvor han la til håndskrevne notater og til og med utskårne paneler (Bilde: Catawiki)

'Boken i auksjonen er full av korrigerte tegninger og håndskrevne notater. Boken er unik og kan betraktes som et eksepsjonelt stykke tegneserie, 'la Vranken til.

Notatene ber om å se visse paneler tegne på nytt og markere hvor stor en perfeksjonist den verdenskjente artisten var (Bilde: Catawiki)

noel med blå øyne

'Albumet er så unikt at det er veldig vanskelig å bestemme en eksakt verdi. Imidlertid er over £ 60 000 en god avkastning, noe vi er veldig fornøyd med.

The Black Island er det syvende bindet av The Adventures of Tintin, serien av den belgiske tegneren Georges Remi, som skrev under pseudonymet Hergé på slutten av 1930-tallet og midten av 1940-tallet.

Den alternative utgaven av Tintin -historien & apos; L’lle Noire & apos;

På begynnelsen av 1940-tallet ba forleggeren Casterman Hergé om å lage en fargeutgave av de åtte utgitte svart-hvite utgavene av L’lle Noire.

Historien forteller om den unge belgiske reporteren Tintin og hunden hans Snowy, som reiser til England i jakten på en gjeng med forfalskere.

Men fordi fargetrykk var dyrere og papir var sjeldent på grunn av andre verdenskrig, måtte antall sider kuttes ned fra 140 til 62.

Da Hergé var ferdig med dette, ønsket han å sende sidene til forskjellige utenlandske aviser for å bruke dem til publisering, men han var redd for at den tyske okkupasjonen ville finne løse sider mistenkelige, så kutt den i stedet til 10 album med et omslag.

I 1963, da Hergé ønsket å lage en forbedret og moderne versjon av ‘The Black Island’, brukte han denne gjenværende boken som dokument for å lage notater for sine assistenter. På grunn av dette oppstod en unik bok som viser hvor stor en perfeksjonist Hergé var.

I fjor var en annen helt spesiell Tintin -tegneserie på auksjon på Catawiki.

Det var en tekstløs versjon av ‘Tintin in Africa’ fra 1948 som ble brukt av en representant for forlaget under salg av boken i utlandet.

Les mer

Skjulte skatter - kan du ha noen av disse?
De gamle iPod -ene er nå verdt 670 pund hver Boba Fett -figuren er nå verdt 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; funnet på en strand Disse retro Walkmans til en verdi av 100 pund

Boken, uten tittel og uten tekst i tekstballongene, byttet eier for 35 000 pund.

Har jeg en sjelden kopi som kan være verdt en mynte?

Les mer

Hvor mye er dine nostalgiske leker verdt?
De gamle Lego -settene selges for 1.000 pund Classic Beano nå verdt over £ 20 000 Beanie Baby på 75 000 pund kjøpte for 10 pund Actionhelt -tegneserier verdt en mynte

Hvis du har snublet over en haug med vintage tegneserier, enten på loftet ditt eller i en veldedighetsbutikk, kan du sitte på en gullgruve da samlere er villige til å betale store penger for de sjeldneste utgavene (de med minst i omløp) ). Husker du gammel Beano -tegneserie som solgte for 20 000 pund?

Hvis du finner noen, er det best å slå dem opp eBay først - et populært jaktområde for samlere.

eBay Tintin suksesser:

  1. Tintin Le Temple Du Soleil signert med tegning av Tintin og Snowy - solgt for 1.000 pund 1. september 2017

  2. Original fransk tegneserie fra 1968: Signert Herge med Tintin og Snowy Drawing Design Art - solgt for 435 pund 1. september 2017

  3. The Secret Ray 1. utgave - solgt for 205 pund 24. september 2017

  4. Tintin Vol 714 For Sydney 1st Belgian Editions Set - solgt £ 129,99 19. september 2017

  5. Hergé autograf - solgt for £ 125 18. september

  6. Joblot på ca. 57 Vintage Tintin og Asterix bøker/tegneserier - solgt for £ 113 17. september 2017

Selg mine tegneserier er en spesialist som kan hjelpe deg med å verdsette og finne deg en kjøper hos sellmycomicbooks.com .

Hvis det er Tintin -bøker du har klart å avdekke, forklarer Mark Borgman fra Catawiki: 'En vanlig innskrift av' L'ile Noire & apos; vil selge for £ 13-£ 20 på Amazon og Ebay.

'Denne spesielle kopien er imidlertid utrolig sjelden fordi den er en av tre originale' L'ile Noire'-utgaver fra 1943 igjen i verden, denne utgaven regnes som den sjeldneste av de tre fordi den inneholder håndskrevne notater og utskårne paneler av forfatter.

'Denne eksakte kopien var aldri ment å bli publisert, ettersom Herge ønsket at det skulle gjøres endringer.'

Hva gjør en tegneserie verdifull

Det er et godt spørsmål ...

1. Tilstand

Når du kjøper eller selger en tegneserie, må du først kontrollere tilstanden. Verdien kan umiddelbart falle ned hvis du finner fysiske deformiteter som bretter, tårer, rynker og hvis noe mangler, for eksempel kutte kuponger og sider. Du bør også se etter eventuelle sider som er gule, falmede.

2. Debut

Når det er sagt, er tilstanden ikke alltid avgjørende. Hvis tegneserien inneholder det første utseendet på et tegn, kan det fortsatt være av reell verdi, selv om den fysiske kopien ikke er perfekt.

3. Mindre er mer

De første utskriftene er alltid mest verdifulle. Skaff deg bokens opplag og prøv å se på nettet for å finne ut hvor mange tegneserier du fortsatt har i verden, og hvor mange som først ble produsert da de ble produsert.

som vant Grand National 2019

4. Tegneserieekspert

Den enkleste måten å bestemme verdien av tegneserien din er å finne ut hva den har solgt for tidligere eller hva den selger for tiden.

Online auksjonsnettsteder er en fin måte å finne ut nøyaktig hvor mye folk både byr og selger for.

5. Gammelt, men gull

De sjeldneste tegneseriene ble utgitt like etter andre verdenskrig. I løpet av denne tiden ble de mest kjente tegneseriene utgitt som Suske & Wiske, Nero og Asterix & Obelix.

Disse gamle tegneseriene er ofte vanskelige å finne for samlere fordi de ofte har blitt kastet tidligere eller ligger på andres loft.

6. Se opp for luksus

Tegneserier blir ofte utgitt i flere varianter der de mer luksuriøse utgavene utgis med et hardt omslag og er utgitt i mindre trykk. Jo mindre det er noe, jo høyere verdi.

Se Også: