Queen's Speech: Ny lov vil forby øyevannende grunnleie for nybygde leilighetseiere

Dronningens Tale

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty Images)



Grunnleiegebyrer skal forbys på nybygg i et forsøk på å beskytte millioner av leietakere mot øyevann hvert år.



I henhold til en ny lov som ble bekreftet i tirsdagens Queen's Speech, vil personer i boligleiekontrakter ikke betale grunnleie, bortsett fra et fast 'pepperkorn' -beløp som ville beskytte huseiere mot eskalerende avgifter.



les miserables bbc rentals

Leasehold Reform Bill vil forby grunnleie for leilighetseiere - få dem til å betale bare en pepperkorn hvert år, i England og Wales. Imidlertid vil det bare gjelde nye kjøpere av nybygg - noe som betyr at 4,5 millioner leietakere i England og Wales fortsatt vil være ansvarlig for kostnadene.

'Min regjering vil hjelpe flere mennesker til å eie sitt eget hjem samtidig som de styrker rettighetene til de som leier,' sa hennes majestet dronningen i sin første offentlige uttalelse siden prins Philip døde.

Nye regler vil effektivt

Nye regler vil effektivt sette fremtidige grunnleier til null i England og Wales (Bilde: PA)



'Lover for å modernisere planleggingssystemet, slik at flere boliger kan bygges, vil bli fremmet, sammen med tiltak for å avslutte praksisen med grunnleie for nye eiendommer.

'Mine ministre vil ved lov etablere en ny bygningsikkerhetsregulator for å sikre at fortidens tragedier aldri blir gjentatt.'



For tiden eier millioner av husstandere i England sine hus på leiebasis og betaler en årlig grunnleie til selveieren av eiendommen.

Vanligvis er denne grunnleien satt til en lav pepperkornrate, men noen utbygginger av leieboliger - nemlig nybygg - inneholder klausuler i leiekontrakten som gjør at leieprisene kan stige med jevne mellomrom med store mengder.

Hva er dine tanker? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor

s klubb 7 nå

Videre kan grunneierne øke grunnleien mens de ikke gir noen fordeler til leietakere.

Disse smutthullene betyr at millioner av mennesker blir tvunget til å betale øye-leiende grunnleie og kostnader for å forlenge leiekontrakten, og noen ganger lar dem ikke selge boligene sine.

Den nye loven vil imidlertid forby grunnleie fra å stige over mengden pepperkorn.

Arbeidet med å løse problemet ble først lansert av regjeringen i 2017.

På den tiden sa kommunalsekretær Sajid Javid at boligkjøpere ble utnyttet med 'urettferdige avtaler og spirale grunnleier'.

I begynnelsen av dette året lovet boligsekretær Robert Jenrick at grunnleie skulle skrinlegges for millioner.

hva betyr 459
Minister Sajid Javid har tidligere advart om at boligkjøpere blir utnyttet med

Minister Sajid Javid har tidligere advart om at boligkjøpere blir utnyttet med 'urettferdige avtaler og spirale grunnleier' (Bilde: SKY NEWS)

Under nye forslag som ikke er inkludert i talen, kan millioner av leietakere i England også gis rett til å forlenge leiekontrakten med opptil 990 år med null grunnleie, i et regjeringsbud for å gjøre husleie rettferdig og sikrere.

For tiden kan leietakere av hus bare forlenge leiekontrakten en gang i 50 år og betale grunnleie, og leilighetseiere kan forlenge leiekontrakten flere ganger med en pepperkornleie i 90 år.

Under reformene vil både leietakere og flateiere kunne forlenge leiekontrakten opp til 990 år med null grunnleie, og alle nye pensjonseiendommer vil bli solgt uten grunnleie.

I tillegg koster det for øyeblikket en kostnad å forlenge en leiekontrakt, men under reformene har regjeringen gitt beskjed om at den vil endre måten disse kostnadene beregnes på, inkludert fjerning av kostnader som ekteskapsverdi, som gjør at eieren kan dele potensiell fortjeneste fra en forlengelse med leietaker.

Dronningens tale markerer den offisielle åpningen av parlamentet og fastsetter regjeringens agenda for de neste 12 månedene.

Onsdag sa hennes majestet også at en ny stortingsmelding vil se på reformer for leietakere, inkludert å ha et langt livslangt depositum som de kan overføre fra leilighet til leilighet.

Tiltakene vil tillate leietakere å overføre innskudd direkte mellom utleiere i stedet for å måtte betale for sin neste eiendom mens de venter på refusjon på den siste utleieren.

Ministrene vurderer ordningen, kjent som innskuddspass, for å gjøre systemet enklere for leietakere.

Den planlagte ordningen er designet for å lette presset på millioner av leietakere som vanligvis trenger opptil fem ukers husleie for å finansiere et depositum for et nytt utleiehjem mens de har penger knyttet til en eksisterende utleier.

I følge Deposit Protection Service er gjennomsnittlig leieinnskudd £ 1040 i England og Wales, mens leietakere i London står overfor å betale rundt £ 1750 når de flytter eiendom.

hva har skjedd med peter kay

Passing ville tillate en direkte overføring av midler fra forrige utleier til den nye på flyttedagen.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: