PPI -sving som 1,2 millioner avviste fordringshavere kan tross alt stå i kø for kompensasjon - i størrelsesorden milliarder

Ppi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du noen gang har gjort krav på PPI og blitt avvist, kan du være i ferd med å få en utbetaling, takket være nye regler som starter denne uken.



På tirsdag begynner finansregulatoren FCA den siste nedtellingen for PPI -krav.



beste fotspa 2020

Etter 29. august 2019 vil du ikke lenger kunne klage - selv om du tror du skylder penger.



Som en del av nedtellingen har FCA også utvidet vinduet for kunder som kan være kvalifisert for kompensasjon - selv om de ikke ble savnet i utgangspunktet.

Dette betyr at mange kunder som tidligere ble avvist, kan stå i kø for å få tilbake pengene.

Det kommer på baksiden av Plevin -dommen - en rettssak fra 2014 som mente meglere ikke var helt gjennomsiktige om provisjonsrentene ved salg av PPI - noe som igjen gjorde millioner av transaksjoner 'urettferdige'.



Med andre ord, hvis du hadde PPI på et lån, kredittkort, boliglån eller annen form for gjeld, og provisjonen var over 50% (uten din kunnskap), kan du nå kreve tilbake en provisjon utover pluss renter.

I følge MoneySavingExpert var gjennomsnittlig provisjonsrente 67%-dette ville bety at to tredjedeler av kostnaden for PPI ikke hadde noe å gjøre med forsikring, det var bare gjennom salg.



Per i dag har alle firmaer som er skyld i denne praksisen blitt bedt om å skrive til tidligere avviste klagere - anslagsvis 1,2 millioner mennesker - for å informere dem om de nye retningslinjene.

Martin Lewis kl Penger SparerEkspert forklarer: 'Inntil nå hadde du vanligvis bare fått penger tilbake fra PPI hvis firmaet enten hadde gitt deg en upassende politikk, for eksempel ansettelsesdekning for selvstendig næringsdrivende, eller løy for deg, som å si at PPI var obligatorisk. Men med Plevin er det i de fleste tilfeller ganske enkelt et tilfelle av 'Hadde du PPI? Da skylder du penger.

Dette er fordi etter Plevin -saken, regulatoren FCA satte en ny regel som sier at banken burde ha erklært sin provisjon til deg hvis den var over 50%. Likevel var selv den gjennomsnittlige bank- og byggesamfunnskommisjonen 67%. Hvis de ikke erklærte det, har du krav på provisjon over 50% tilbake, pluss renter. Dette vil være £ 100 eller £ 1000 for noen.

Så hvis du har et lån, kredittkort eller et annet gjeldsprodukt som har vært aktivt på et tidspunkt siden 2008 og hadde PPI på det, så hvis du ikke allerede har gjort krav på det, må du nesten helt sikkert få tilbake noen penger, selv om du tror ikke du ble savnet på noen annen måte. '

Gjeldende tall viser at anslagsvis 27,4 milliarder pund har blitt tilbakebetalt i kompensasjon siden PPI -skandalen brøt i 2011 - med banker som har satt av mer enn 40 milliarder pund til å dekke utbetalinger gjennom årene.

PPI -retningslinjer ble solgt sammen med lån, kredittkort, butikkort og boliglån, hovedsakelig mellom 1990- og 2010.

Når nedtellingskampanjen begynner, har FCA lansert en ny annonse for å fjerne forvirring rundt skandalen.

Ny PPI -regel betyr at flere millioner kan kreve i dag - hvordan finne ut om du skylder penger (Bilde: Dette innholdet er underlagt opphavsrett.)

Andrew Bailey, administrerende direktør i FCA, sa: 'Vi ønsker å oppmuntre folk til å bestemme om de vil finne ut om de har PPI og om de skal klage eller ikke. Vårt budskap, og Arnie, er 'gjør det nå', og jeg oppfordrer folk til å ta en beslutning før fristen 29. august 2019.

Alex Neill, hvilken? administrerende direktør sa: 'Med bare to år igjen til forbrukerne kan kreve erstatning for ubesolgt PPI, er det bekymringsfullt at så mange ikke er klar over denne fristen, mens andre har blitt utsatt for å hevde fordi de synes det er for mye bry eller de gjør vil ikke betale et gebyr.

FCA-kampanjen må oppmuntre flere til å gjøre krav, inkludert tidligere mislykkede krav om å sende inn klagen på nytt på grunn av den nye Plevin-dommen som har gjort tusenvis av flere forbrukere kvalifisert for kompensasjon. Forbrukere som ble savnet PPI burde handle nå-tiden renner ut.

Hvordan sjekke om du skylder penger

Millioner av pund er fortsatt ikke krevet - noe som betyr at millioner av mennesker fortsatt skylder penger

Fredagsresultater for millioner euro

Forbrukerne har senest frist til 29. august 2019 til å klage, men noen forbrukere, inkludert de som tidligere har blitt fortalt av firmaet at de kan ha blitt solgt feil, kan gå tom for tid før - så handle nå.

Gjør krav

Den bærbare datamaskinen din

Du kan gjøre et krav gratis gjennom FCA, Hvilken? og MoneySavingExpert (Bilde: Getty)

Hvis du har krav på å gjøre det, gjør det så snart som mulig. Hvis du er usikker på om du faktisk skylder penger - gå til punkt tre nedenfor.

Skriv til selskapet som solgte deg politikken, og forklar hvorfor du tror du ble feilsolgt, og be om refusjon av alt du har betalt pluss renter.

Hvis du ikke får et nyttig eller tilstrekkelig svar, kan du skrive tilbake og si at du tar saken til finansombudet - dette bør utløse handling fra deres side.

Hvis du får et nytt nei, kan du skrive til ombudsmannen - det er gratis, og alt kan gjøres online.

Ombudsmannens tjenestes nettsted tilbyr mye hjelp til å klage .

Du kan også bruke en gratis klageservice som Resolver å hjelpe deg.

Hva om selskapet ikke lenger eksisterer?

Hvis firmaet som solgte deg coveret har gått i stykker, bør du kontakte Erstatningsordning for finansielle tjenester på 0800 678 1100.

De Ombudsmannetjeneste oppfordrer også folk til å ta kontakt med det hvis de ikke er sikre på hvilket selskap som er involvert. Tjenesten kan hjelpe deg med å rette klagen din til riktig person i selskapet, slik at de først kan se nærmere på det.

Jeg er ikke sikker på om jeg ble solgt feil - hvordan kan jeg finne ut det?

Hvis dette er tilfelle, kan du kanskje finne ut av det gjennom en kredittsjekk, forutsatt at det er i løpet av de siste fire til seks årene.

Disse er gratis gjennom Clearscore eller Nikk . Du kan også komme i kontakt med et kredittrapporteringsbyrå som f.eks Erfarne eller Equifax - selv om dette vil koste deg £ 1.

Kredittrapporten din vil inneholde detaljer om alle låneavtaler og vilkår du har hatt de siste seks årene.

Du kan deretter snakke med utlåner, men sørg for at vilkårene er riktige for datoen du tok ut kreditten, fordi de kan endres over tid.

Med feilsalg fra slutten av 1980-tallet, er det mulig at du ikke vil kunne spore det på kredittfilen din. I dette tilfellet anbefales det at du tar kontakt med banken/bankene dine for å finne ut det.

Hva du trenger å vite om PPI

  • Det antas at 45 millioner forsikringer mange har blitt solgt feil
  • Til dags dato er £ 27,4 milliarder blitt tilbakebetalt i kompensasjon
  • Bedrifter som er berørt inkluderer meglere, långivere, banker og byggefellesskap
  • PPI -krav går tilbake til 1990 -tallet og varer helt frem til 2010
  • Du har frist til 30. august 2019 til å gjøre krav på

Unngå skadebehandlingsfirmaer for enhver pris

Forbrukerne kan fremsette en klage, og de fleste trenger ikke å bruke et skadebehandlingsselskap for å hjelpe dem. Nettsteder som f.eks Hvilken? og Penger SparerEkspert tilbyr også gratis tilgangsmaler for å komme i gang.

I følge uSwitch avslører at så mange som seks millioner forbrukere har blitt lurt av haier for skadebehandling - selskaper som klager på vegne av forbrukere mot et gebyr - fordi banker gjør det for komplisert å klage direkte.

'Den nåværende klageprosessen treffer forbrukere med et dobbeltkryss,' sa uSwitch -pengeekspert Thomas Lyon.

lenge tapte familiefunnbarn

'Ikke bare har de mottatt dårlig service fra banken, men de må deretter tråle gjennom en utdatert klageprosess bare for å få sine klager hørt.

Problemet med å klage har skapt muligheter for skadebehandlingsselskaper til å dra fordel av forbrukere, hvorav mange vil bli straffet to ganger. '

FCAs veiledning om Plevin -klager

Se Også: