Foreldre går glipp av billig skoleuniform i september til tross for ny pristakslov

Skoleuniformer

Horoskopet Ditt For I Morgen

Veiledning for en ny skoleuniformlov publiseres til høsten

Veiledning for en ny skoleuniformlov publiseres til høsten(Bilde: Getty Images)



Foreldre går glipp av å kjøpe billigere skoleuniform til barna sine ettersom ny veiledning for en lov som ble vedtatt tidligere i år ikke er publisert ennå.



Education Bill (veiledning om kostnader til skoleuniformer) vil se visse skoler fortalt at de må holde merkede varer til et minimum - noe som betyr at hardfamilier kan kjøpe billigere supermarkedspakker i stedet.



Lovforslaget ble gitt Royal Assent i april i år etter først å ha blitt introdusert av Labour -parlamentsmedlem Mike Amesbury. Den trådte deretter i kraft rundt to måneder senere.

Men til tross for at det ble gitt grønt lys, sa utdanningsdepartementet den gang at den fulle veiledningen for skoler ikke vil bli publisert før til høsten.

På dette tidspunktet ville skolene ha startet igjen etter sommerferien, med foreldre som hadde kjøpt uniformen i juli og august eller enda tidligere.



Har ditt barns skole fortalt deg at det ikke vil redusere kostnaden for uniformen før veiledningen er publisert? Gi oss beskjed: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk

Kostnader til skoleuniform kan løpe opp i hundrevis av pund

Kostnader til skoleuniform kan løpe opp i hundrevis av pund (Bilde: Getty Images)



The NEWSAM har hørt fra en far som sier at sønnens skole fortalte ham at de ikke vil gjøre noen endringer før veiledningen er publisert.

Han sa: Min sønn skal begynne på ungdomsskolen i september 2021, men skolen hans har fortalt oss at de ikke vil bli bedt om å endre retningslinjer før til høsten, etter at vi har blitt fleeced for 6,95 pund for ett par sokker.

Tror du ikke at regjeringen ville informere skolene før det nye året starter?

satt til livsvinner

På spørsmål fra The NEWSAM om skolene kan velge å innføre billigere uniform før veiledningen starter, sa en talsmann for utdanningsdepartementet (DfE) at skolene kan jobbe med leverandører hvis det er i elevenes interesse.

Det er ikke klart om noen skoler har implementert endringene før høsten, og DfE kunne ikke si om den planlegger å fremme veiledningen slik at den kommer før september.

Den nye skoleuniformloven gjelder for akademier, vedlikeholdte skoler, ikke-vedlikeholdte spesialskoler og henvisningsenheter for elever.

Den nye skoleuniformloven ble gitt kongelig oppstigning i april i år

Den nye skoleuniformloven ble gitt kongelig oppstigning i april i år (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Det ble kalt på plass etter at veldedighet The Children's Society publiserte en rapport som påstår at barn har på seg dårlig passform, skitne eller feil klær på grunn av de dyre kostnadene ved ny uniform.

I tillegg til å holde merkede varer til et minimum, må skolene demonstrere at de har fått best valuta for pengene i sine kleskontrakter.

De vil også bli bedt om å unngå eksklusive enkeltleverandørkontrakter, med mindre én leverandør kan konkurrere om kontrakten og hvor beste verdi for foreldre er sikret.

The NEWSAM har tidligere hørt fra en av foreldrene som sa at de brukte 850 pund på skoleuniform for hennes to barn i fjor.

Hun sa: «Selv om jeg vet at det er viktig for en skoleuniform å ha logoen på og merkevare, har noen skoler nesten alt merket, så vi har ikke noe annet valg enn å kjøpe fra leverandøren.

'I fjor utgjorde ungdomsuniformen til sønnen min 650 pund.

'Unntaket til døtrene mine var rundt £ 200.'

Dette er langt høyere enn gjennomsnittlig £ 101,19 kostnad per barn i ungdomsskolen i gjennomsnitt estimert av forhandlerundersøkelse av Skoleklærforeningen .

En talsperson for DfE sa: Vi vil sikre at skoleuniformer er rimelige for alle foreldre.

Denne nye loven vil bidra til å spare familier penger og sikre at ensartede kostnader aldri er en hindring for tilgang til utdanning.

Etter at lovforslaget ble vedtatt denne terminen, jobber vi med skoler, foreldregrupper og sektoren og vil publisere veiledning for skoler til høsten.

Se Også: