Ny 'killfie'-mani har folk som risikerer livet for farlige selfies

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fra januar 2014 til september 2016 har 127 personer over hele verden døde mens han prøvde å ta en selfie .



Å falle utfor klipper, bli truffet av tog og drukning er noen av de vanligste årsakene til at folk ser etter å ta stadig mer ambisiøse bilder.



'Folk mister livet på grunn av å ta farlige selfies,' sa Ponnurangam Kumaraguru, fra Indraprastha Institute of Information Technology, til NBC nyheter .



Kumaraguru og andre informatikkstudenter ved Carnegie Mellon-universitetet studerte trendene til disse såkalte 'killfies' for å finne en måte å stoppe dem på. Løsningen deres er å bygge en app som advarer folk når de går inn i en «death-by-selfie»-sone.

Killfies

Killfies (Bilde: Youtube)

'Vi bruker en kombinasjon av tekstbaserte, bildebaserte og stedsbaserte funksjoner for å klassifisere en bestemt selfie som farlig eller ikke,' skrev Kumaraguru og kollegene hans i en rapport som har vært publisert på nett .



«Vi fant ut at den vanligste årsaken til selfiedød var høyderelatert. Disse involverer folk som faller av bygninger eller fjell mens de prøver å ta farlige selfies.'

I et spesielt urovekkende tilfelle skjøt en mann i Washington seg selv i hodet mens han forsøkte å ta en selfie. Han trodde den ikke var lastet og trakk avtrekkeren i stedet for lukkeren.



Tidligere denne måneden, en 12 år gammel jente falt i døden fra 17. etasje av en blokkleilighet etter å ha prøvd å ta en ekstrem selfie.

Killfies

Killfies (Bilde: Youtube)

Oksana B, en 12 år gammel russer, skal ha tatt fotografi mens hun satt på et rekkverk.

Og så sendte hun bildet til bestevenninnen sin før hun mistet balansen og stupte i hjel, sier politiet.

Rapporter tyder på at venninnen hennes trodde at bildet ble tatt på et farlig sted, og til tross for at hun prøvde å ringe henne, tok Oksana aldri opp.

Oksana B

Oksana B i en annen selfie tatt av 12-åringen (Bilde: CEN)

Skolejenta hadde fortalt moren at hun skulle gå en tur da hun dro for å ta bildet.

Kumaragurus team tror at appen de produserer kan trå inn hvis brukeren setter seg selv i en risikabel posisjon. Det kan også slå av kameraet automatisk for å forhindre at de tar et bilde.

'Vi tror at studien kan inspirere og gi fotavtrykk for teknologier som kan stoppe brukere fra å klikke på farlige selfies, og dermed forhindre flere slike ofre,' skrev teamet.

meningsmåling laster

Er det kult å ta selfies?

500+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKEdatatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: