Nye regler betyr at du nå kan bygge utvidelser UTEN byggetillatelse i England

Planleggings Tillatelse

Horoskopet Ditt For I Morgen

Denne uken endret reglene seg ved å la huseiere i England bygge langt større utvidelser uten å måtte be om tillatelse først.



De nye reglene lar huseiere sette opp en etasjes bakre forlengelse på opptil seks meter for rekkehus eller tomannsboliger-eller åtte meter for eneboliger.



Før de nye reglene kom inn, måtte du lage planleggingssøknader til lokale råd for utvidelser av denne størrelsen - inkludert forhåndsavgift og muligens vente på måneder for en avgjørelse.



Men endringene stopper ikke der.

Restriktive planleggingsregler har også blitt akseptert for å hjelpe bedriftseiere til å reagere raskt på skiftende trender i hovedgaten.

Butikker kan nå bytte til kontorlokaler uten behov for en fullstendig planleggingsapplikasjon.



Du kan også endre bruken av high street -steder som butikker, kontorer og spillbutikker til samfunnssentre som biblioteker og offentlige haller midlertidig uten begrensninger.

Disse reglene ble midlertidig satt på plass for 5 år siden, men har nå blitt gjort permanent. Siden 2014 har 110 000 utvidelser blitt fullført i henhold til disse reglene.



Boligminister Kit Malthouse sa: «Disse tiltakene vil hjelpe familier med å utvide eiendommene sine uten å slite med tidkrevende byråkrati.

'Ved å gjøre denne tillatte utviklingen riktig permanent, vil det bety at familier kan vokse uten å bli tvunget til å flytte.'

bildequiz for julefilm

Rådmann Martin Tett, planleggingsordfører for Local Government Association, sa: «Selv om vi erkjenner at tilbygg under tillatt utvikling har vært populært blant huseiere, eksisterer planprosessen av en grunn.

'Vi tror ikke at denne retten bør gjøres permanent før en uavhengig gjennomgang er utført av dens innvirkning, både på nabobeboere og virksomheter, og også kapasiteten til lokale planavdelinger.'

Han fortsatte: 'Den nåværende prosessen betyr også at råd har begrenset mulighet til å vurdere virkningen av slike utvidelser på lokalområdet, fordi de ikke går gjennom hele planprosessen.'

Andre land i Storbritannia har allerede mer avslappede regler (Bilde: RF Culture)

Utvidelser trenger fortsatt å oppfylle bygningsforskrifter og helse- og sikkerhetsstandarder.

I Nord -Irland og Skottland kan du bygge en -etasjers forlengelser på opptil 4 meter høye og 3 meter dype for terrasser og 4 meter for andre eiendommer.

I Wales sier reglene at enetasjes forlengelser ikke kan strekke seg utover husets bakvegg med mer enn 4 meter eller være høyere enn 4 meter.

Les mer

Grand Designs
Kevin McCloud er på hvor man ikke skal kjøpe Eco home brenner ned Hjemmet i skråning tok 16 år å bygge Drømmehjem for 1 million pund

Se Også: