Ny returretningslinje for Asos betyr at du kan bli nektet refusjon for din neste bestilling

Asos

Horoskopet Ditt For I Morgen

Asos slår ned på muligheten for svindel(Bilde: Bloomberg)



Online moteforhandler Asos har avslørt at det har endret refusjonspolicyen for å blokkere serielle tilbakelevere.



I en liste over gjennomgripende endringer sa klærne at det nå har forlenget returperioden - opp fra 28 dager til 45, slik at kundene kan prøve klær og bestemme om de vil beholde dem.



I en e -post som ble sendt ut til kundene, forklarte merket: 'Vi vet at enkel retur er en av (mange) grunnene til at du handler hos oss, så vi har økt tiden du kan returnere ting fra 28 dager til 45 dager.

'Hvis du returnerer noe innen 28 dager, refunderer vi deg som normalt ... og etter det (opptil 45 dager) får du nå et Asos -gavekort for beløpet du brukte.'

Imidlertid slår Asos også ned på muligheten for svindel - noe som betyr at hvis du ofte kjøper varer og returnerer dem - kan du bli ansett som mistenksom og potensielt nektet refusjon.



(Bilde: PA)

Merket fortsatte: 'Vi må også sørge for at avkastningen forblir bærekraftig for oss og for miljøet, så hvis vi merker et uvanlig mønster, kan vi undersøke og iverksette tiltak. Det er usannsynlig å påvirke deg, men vi ønsket å gi deg et godt inntrykk.



amir khan og faryal

'Hvis vi merker et uvanlig mønster for returaktivitet som ikke sitter riktig: f.eks. vi mistenker at noen faktisk har på seg kjøpene sine og deretter returnerer dem eller bestiller og returnerer masse - på en måte, det er mer enn selv den mest lojale Asos -kunden ville bestille - så må vi kanskje deaktivere kontoen og eventuelle tilknyttede kontoer. '

De nektede refusjonene vil bare bli brukt på lovbrudd for seriell retur og slitasje-de som kjøper varer til dagens antrekk og deretter bare returnerer dem-eller enda verre, bruk dem og returner dem etterpå som & apos; ubrukt & apos ;.

Og hvis du blir tatt, kan du få tilgang eller konto blokkert.

Asos sier at de nye reglene er på plass for å beskytte elementene og unngå kunder som misbruker systemet, men kritikere sier at det er knyttet til fallende fortjeneste.

hva betyr 424

Steve Gershik, markedsføringssjef i netthandelsfirmaet InRiver forklarer: 'Gratis levering og retur har vært en viktig drivkraft bak Asos' forbrukerlokk, men den nye politikken fremhever at selv bransjeledere ikke er immun mot de ødeleggende kostnadene ved retur.

Selv om det opprinnelig ble satt på plass for å beskytte online-shoppere mot varer som ikke oppfyller forventningene, kan returprosessen i stedet bli et tap-tap-scenario for både forhandlere og forbrukere. Ettersom trenden med serieretablerere fortsetter å eskalere, overvåker Asos kjøpsmønstre nærmere, og kjøpere kan risikere å gå glipp av fordelene med gratis avkastning hvis driftsresultatmarginen ikke forbedres.

Når det er sagt, vil forhandlerens nylig forlengede returperiode forbedre den allerede mye rosende kundeopplevelsen og stimulere salget. Innføringen av gavekort for returer gjort mellom 28-45 dager etter kjøp gir fleksibilitet for kundene, men er også en klar indikator på at det har kostet seg i tankene.

'Å redusere volumet for avkastning må være en topprioritet for alle nettbutikker, og å forstå årsakene til at forbrukere sender produkter tilbake i utgangspunktet, er nøkkelen for å muliggjøre dette. Shoppere vil vite nøyaktig hva de kjøper, og det er opp til forhandlere å levere et produkt som oppfyller deres forventninger. Til syvende og sist, hvis kunder føler seg sviktet av en forhandler når de mottar en vare, vil de dra andre steder i fremtiden. '

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: