Nye 3-dagers sesongkort innført da Boris Johnson ber nasjonen om å komme tilbake på jobb

Boris Johnson

Horoskopet Ditt For I Morgen

Regjeringen sier at det nå er oppgavene til arbeidsgiverne å få økonomien i gang igjen(Bilde: Getty)



Et stort jernbanefirma foreslår nye tre-dagers sesongkort for å få landet tilbake til jobb og starte London-økonomien på nytt.



Great Western Railway sa at det er i samtaler for å introdusere et nytt kortere ukedagspass, i et forsøk på å få tusenvis av arbeidere tilbake til sine kontorer i London.



Nettverket sa at det også vil tilby et 12-dagers pass som kan brukes når som helst over 30 dager.

Jernbaneselskapet, som kjører tjenester til London fra byer, inkludert Bath, Cardiff, Reading og Oxford, sa: 'Vår forskning tyder på at pendlere i gjennomsnitt vil reise på jobb tre dager i uken, i stedet for de nåværende fem.'

Sesongkort, som stiger i pris hvert år, har vært i søkelyset om hvordan de sammenligner seg med ofte forsinkede, avlyste eller overfylte tog.



I mars ble selskaper tvunget til å utstede refusjon som svar på koronavirus -krisen, slik at passasjerer kunne kreve tilbake penger for ubrukte datoer - men noen ble pålagt endringsgebyrer på opptil £ 10, til tross for tvungen lockout.

meghan markle piers morgan

Nettverket sa at det også vil tilby et 12-dagers pass som kan brukes når som helst over 30 dager



Prisen på en standardklasse Great Western Railway -årskort fra Swindon til London Paddington er 9 272 pund, eller 5 404 pund fra Didcot Parkway - eksklusive kostnadene for Tube -reiser i selve hovedstaden.

Anthony Smith, administrerende direktør i Transport Focus, den uavhengige vakthunden, sa: 'En komme-tilbake-til-jobb-melding må matches med jernbane-produktene for å komme tilbake til arbeidet for å underbygge den.

'Den eneste vissheten om fremtiden er at det blir færre reiser til jobb.

'Jeg tror den årlige sesongkortet, bortsett fra noen få mennesker, sannsynligvis er ganske dødt.'

Jernbanefirmaer vil denne uken legge frem forslag til Transportdepartementet om å tilby billettpriser, med sikte på å tre i kraft senere i år.

Det kommer etter at Boris Johnson ba sjefer om å få briter tilbake på jobb - og hevdet at livet kunne være normalt igjen til jul.

Statsministeren sa at England kunne gå tilbake til det normale fra 1. august, men sa til arbeidsgiverne at det er dem som må ta personalet tilbake på jobb.

'I stedet for at regjeringen forteller folk om å jobbe hjemmefra, vil vi gi arbeidsgivere mer skjønn og be dem om å ta avgjørelser om hvordan deres ansatte jobber trygt,' sa han.

'Det kan selvfølgelig bety å fortsette å jobbe hjemmefra, som er en måte å jobbe trygt på og som har fungert for mange arbeidsgivere og ansatte.

'Uansett hva arbeidsgiverne bestemmer seg for, bør de rådføre seg tett med sine ansatte, og bare be folk om å komme tilbake til arbeidsstedet hvis det er trygt.'

naken i havet

Se Også: