Mamma vinner 5000 pund tilbake fra HMRC etter åtte måneders anke over gebyrer for barnetrygd

Barnetrygd

Horoskopet Ditt For I Morgen

Leanne vant denne uken en åtte måneders kamp med skattemyndigheten om anklagene



En mamma på to har vunnet en stor anke mot HMRC i et trekk som vil føre til at hun får refundert mer enn £ 5000.



Leanne, 40, har vært i tvist med skattemyndigheten i mer enn åtte måneder om den kontroversielle høyinntektsbidragsavgiften (HICBC) - som ble introdusert for barnetrygdutbetalinger i 2013.



Det betydde at foreldre som tjente mer enn 50 000 pund måtte fullføre en selvangivelse hvert år - en regel mange familier ikke var klar over.

Leanne var en av disse foreldrene. Hun fortsatte uskyldig å kreve fordelen til januar i år, da en venn gjorde henne oppmerksom på det.

Nå, etter måneder med kampanjer med NEWSAM Money, har skattemyndigheten endelig blitt enige om å få straffen tørket.



- Venninnen min visste hvordan barnetrygden fungerte da hun fikk et barn etter 2013, men barna mine ble født i 2007 og 2010, sier Leanne til NEWSAM Money.

'Hun forklarte meg kort at noen foreldre som tjener over et visst beløp nå må fullføre egenvurderinger for å tilbakebetale noen av fordelene sine. Jeg visste ingenting om det, men det fikk meg panikk. '



I februar, kort tid etter samtalen, kontaktet Leanne HMRC bekymret for at hun kanskje skylder dem penger.

To måneder senere tok hun kontakt med The NEWSAM etter å ha blitt sendt en skatteregning på 3495 pund.

På den tiden sa Leanne at hun følte at hun ble anklaget for forsettlig unnvikelse av skattebetalinger.

Regjeringsavdelingen i

Endringene ble gjort av George Osborne i 2013 (Bilde: Oli Scarff/Getty Images)

Leannes barn ble født i 2007 og 2010, tre år før da innførte kansler George Osborne HICBC.

De nye reglene innebar at hvis noen i et par tjente mer enn 50 000 pund, måtte de betale noe av fordelen tilbake gjennom egenvurdering.

Leanne sa at hun aldri ble varslet om disse endringene - og visste ingenting om å fullføre en egenvurdering. Som et resultat fortsatte hun å søke og kreve ytelsen som normalt.

'HMRC fortalte meg at jeg først ble påvirket av HIBIC da jeg mottok en bonus i mars 2016,' forklarte hun.

'Siden har jeg tjent over 50 000 pund og tjener nå over 60 000 pund. Da jeg kontaktet HMRC, visste de alle mine inntektsdetaljer, men de hadde ikke gjort noe forsøk på å kontakte meg for å fortelle meg at jeg måtte registrere meg for egenvurdering.

'Det jeg ikke forstår er tre år etter endringen, hvordan forventet jeg å vite det? Jeg er Lønn-ansatt og har aldri vært selvstendig næringsdrivende for å vite om egenvurdering. Ingen har noen gang varslet meg om konsekvensene av lønnen min i forhold til ytelsen. '

Leanne, som sa at anklagene var et sjokk for systemet, bestemte seg for å anke.

'Jeg så på rettighetene mine og skrev til HMRC med mine bekymringer om at de sendte meg en regning som går så mange år tilbake.'

Leanne sendte inn et skjema for ekstra lovfestet konsesjon A19 (ESC A19).

Dette brukes ofte i klagesaker og argumenterer for at HMRC ikke kan kreve skatt i tilfeller der de hadde informasjonen, men unnlot å be om det innen rimelig tid.

Dette ble avvist med den begrunnelse at HMRC ga det omfattende mediedekning i 2013, og hun ble sendt en bot på 261 pund på toppen.

'Hvordan kan jeg bli straffet for å informere dem selv om noe jeg aldri visste om?' hun sa.

'Hvis de på den tiden hadde fortalt meg at jeg skyldte penger eller trengte å fullføre en egenvurdering, hadde jeg gjort det der og da.

'Jeg ble sendt en sen betalingsbot for et gebyr jeg aldri har nektet å betale.'

Klageprosess

Portrett av en ung mor understreket av sønnen

Leanne bestemte seg for å forfølge alle muligheter for å prøve å anke saken hennes (Bilde: Getty)

'I april mottok jeg krav om underbetalt skatt. Den første HMRC -rådgiveren jeg snakket med på nettet anklaget meg for å ha hevdet en rabatt jeg ikke hadde krav på (ca. £ 500).

'Jeg kontaktet HMRC igjen per telefon for å utfordre dette, og de skrev til meg for å bekrefte at jeg ikke trengte å betale tilbake noe beløp av rabatten.

'Dette etterlot meg krav om totalt 3 234,20 pund. Jeg mottok også et brev for å bekrefte at de avslått min ESC A19 ekstra-lovfestede konsesjonssøknad.

'Etter hvert betalte jeg til HMRC for £ 3,234,20 og fulgte opp med et annet brev som formelt ba om en ESC A19' ekstra-lovfestet konsesjon '. '

I mai svarte HMRC skriftlig for å bekrefte at de holdt seg til deres opprinnelige beslutning. De uttalte at de ville kansellere forsinkelsesgebyret, men Leanne mottok aldri refusjon.

'I juni skrev jeg til dommeren for å be dem om å se nærmere på behandlingen av kravet mitt.

'Jeg gjorde dette, og 12. juli mottok jeg et brev fra HMRC om at jeg ville ha hørt tilbake innen 27. juli 2019.

Leannes argument er at hun alltid var en Lønnsarbeider - så hva tok HMRC så lang tid å innse det utestående beløpet?

«Men jeg hørte ingenting. Denne måneden - september - kontaktet jeg HMRC via webchat og ba om en oppdatering. Rådgiveren sendte en e -post til klageteamet og fortalte at jeg ville bli kontaktet innen tre virkedager.

'En uke senere, uten å ha hørt noe, kontaktet jeg HMRC på telefon, og rådgiveren sendte meg videre til en leder som overførte meg til klageteamet.

'Damen jeg kom igjennom var den første personen jeg kunne ha en faktisk telefonsamtale med om klagen min.'

NEWSAM Money oppdaget senere at Leannes klagebrev aldri ble tildelt en klagebehandler.

Dette fortsatte til 24. september, da HMRC endelig gikk med på å refundere henne 3234,20 pund, pluss rundt 1 600 pund mer i utestående gebyrer.

Leanne sier nå at hun håper å bruke pengene på å omforme hagen til sine to barn, nå 9 og 12.

Hun sier at hun ønsker å inspirere andre familier som også har blitt rammet - og vil at de skal stå frem og kjempe for sine rettigheter.

'Hvordan kan du bli belastet for noe du virkelig ikke visste noe om? Verre, hvordan kan de forvente at du plutselig skal ha den typen penger?

Noen av de berørte er kanskje ikke lenger på disse inntektene - noen kan være helt uten jobb.

'De fleste av oss har ikke den typen penger sittende inaktiv.'

Barnepengegebyrer med høy inntekt forklart

I 2013 introduserte tidligere kansler George Osborne nye regler for barnetrygd.

Han avskaffet initiativet for alle som tjener 60 000 pund i året eller mer og reduserte utbetalingen for alle som tjener mellom 50 000 og 60 000 pund.

Det betydde at de som tjente over terskelen måtte fylle ut et årlig selvvurderingsskjema for å tilbakebetale beløp de har overtatt.

Imidlertid sier tusenvis av foreldre at de aldri ble fortalt om endringen - og som følge av dette ble de straffet med bøter i fjor.

Disse anklagene ble sendt til 36 000 familier som overkrav i 2013-men klarte ikke å levere en egen vurdering.

Etter flere måneder med kritikk lanserte HMRC deretter en gjennomgang av disse & apos; Unnlatelse av å varsle & apos; straffer for de som virkelig savnet lovendringen.

pete og sophie gogglebox

Den ble deretter enige om å tørke bøter for 6000 familier som ble offer for smutthullet for barnetrygden. De faktiske kostnadene vil imidlertid fortsatt gjelde - det er det Leanne bestemte seg for å bestride.

NEWSAM Money spurte HMRC hva dine rettigheter er etter hvis du er uenig i vilkårene du belastes under.

For eksempel ble noen foreldre gjort oppmerksom på det via en brosjyre på sykehuset etter fødselen - noe som kunne ha betydd at det lett ble savnet.

HMRC fortalte oss at foreldre kan klage på eventuelle gebyrer ved å følge den trinnvise prosessen her .

Hvis du er uenig i HMRCs endelige utfall, kan du spørre skatteretten for å høre klagen din (du må gjøre dette innen 30 dager etter at avgjørelsen ble tatt) eller vurdere en alternativ tvisteløsning (ADR) .

En talsperson for HMRC sa: 'Når vi mottar en klage, ser vi på detaljene for å sikre at vi får skatten riktig for alle. Vi er glade for at kunden er fornøyd med resultatet. '

Hvorfor du fortsatt trenger å kreve selv om du tjener over terskelen

Hvis du ikke fyller ut skjemaet riktig, kan det påvirke deg senere i livet

Det er viktig å registrere kravet ditt, selv om du faktisk ikke tar fordelen eller må betale den tilbake, av en veldig viktig grunn.

Det er fordi du hvert år krever at barnetrygd teller med i pensjonen din - og du trenger 35 kvalifiseringsår for å få hele.

Og hvis du begge kvalifiserer uansett, må du fortsatt kreve fordi det året kan gå videre til en slektning som bruker tid på å passe på de små (det er heller ingen nedre grense for hvor mye tid det er).

Den gode nyheten er at folk som tjener mer enn £ 60 000 kan registrere seg for å kreve barnetrygd, men faktisk ikke tar pengene, så det er ikke nødvendig å fylle ut et egenvurderingsskjema.

Det er fordi når du mottar skjemaet for fordelen, har du to alternativer.

Du kan enten ta pengene og betale tilbake som ekstra inntektsskatt, eller du kan fjerne merket i en rute på søknadsskjemaet for en barnetrygd som er null.

Dette betyr at du fortsatt vil kunne kreve kreditter uten å faktisk motta kontanter.

Se Også: