Trenger du pass for innenlandsflyvninger? Råd til briter som flyr i Storbritannia

Travel News

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty Images)



Når en lang togreise ikke appellerer eller kjører, ikke er et alternativ, kan flyging i Storbritannia være en løsning for reisende.



Men selv om du ikke nødvendigvis trenger passet ditt for å reise med tog eller bil, vil du sørge for at du har de riktige dokumentene med deg, eller du kan risikere å bli avvist ved ombordstigning.



Selv om det er mange flyselskaper som easyJet, Ryanair og Flybe som tilbyr innenlandsflyvninger, kan reglene variere for hvert flyselskap om hvilke dokumenter de vil godta for å tillate deg om bord.

Men må du ta med passet ditt?

Teknisk sett kan du reise i Storbritannia med fotografisk ID, for eksempel gyldig førerkort, men det er ikke alltid det godtas av noen flyselskaper, med forskjellige retningslinjer for passasjerer - så hvis du kan, ta med deg passet ditt.



Vi tar en titt på det du trenger å vite hvis du reiser på innenlandsflyvninger i Storbritannia. Vi har også inkludert FCO -rådene for flyreiser til Irland, ettersom reglene fortsatt er litt annerledes.

Sjekk vår guide nedenfor ...



Trenger du pass for innenlandsflyvninger i Storbritannia?

Selv om teoretisk fotografisk ID et slikt gyldig førerkort burde være nok, vil flyselskaper i de fleste tilfeller fortsatt kreve at du har pass.

Hvert flyselskap har sin egen policy for hvilken ID de godtar for innenlandsflyvninger. Det beste er å sjekke med flyselskapet før du planlegger å reise.

Luftfartstilsynet advarer: 'Noen flyselskaper godtar fotokjørelisenser og andre former for ID for innenlandsflyvninger, men mange sjekker ikke flyselskapenes nettsted når du bestiller flyreiser. Hvis du viser feil type ID vil du ikke kunne fly, og det er lite sannsynlig at du får pengene tilbake. '

Du kan finne ut mer på Luftfartstilsynets nettsted .

(Bilde: Getty Images)

Er reglene for barn forskjellige?

Barn under 16 år trenger ikke å vise legitimasjon på innenlandske ruter, men de må ledsages av en voksen (sistnevnte trenger pass eller fotografisk legitimasjon, og må stå inne for barnets identitet).

For sjelefred er det imidlertid verdt å ta med barnets pass hvis du måtte bevise identiteten deres av en eller annen grunn.

Hvis et barn mellom 12-16 reiser uten ledsagelse, må de fremvise fotografisk ID.

kjendiser som har sexbånd

Hvis du reiser med et spedbarn på en innenriksrute, må du ta med fødselsattest eller pass for å bevise fødselsdatoen, ettersom flyselskapene er juridisk ansvarlige for å sikre at barn over et år på 364-dager ikke reise på fanget til en annen passasjer.

(Bilde: PA)

Hva med flyreiser til Irland?

Selv om irske og britiske borgere ikke strengt krever pass for å reise mellom de to landene, trenger du en eller annen form for fotografisk identifikasjon. Imidlertid er det bedre å ta passet ditt hvis du blir bedt om bevis på nasjonalitet.

FCO gir råd: 'Irland, sammen med Storbritannia, er medlem av Common Travel Area. Britiske statsborgere som reiser fra Storbritannia trenger ikke pass for å besøke Irland.

'Imidlertid vil irske immigrasjonsoffiserer sjekke ID -en til alle passasjerer som kommer med fly fra Storbritannia og kan be om bevis på nasjonalitet, spesielt hvis du er født utenfor Storbritannia. Du rådes derfor til å ta med deg ditt britiske pass. '

Du kan lese mer på FCOs siste reisetips for Irland .

Se Også: