Parlamentsmedlemmer vil ha Tony the Tiger og Milky Bar Kid BANNED fra reklame i krig mot fedme hos barn

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kjente ansikter som Milky Bar -ungen kan være en saga blott hvis tegn som reklamerer for søppelmat er forbudt



er det på netflix

Annonser som bruker karakterer som Tony the Tiger og Milky Bar Kid for å fremme søppelmat, bør forbys for å hjelpe til med å bekjempe fedmekrisen i Storbritannia, har en ledende gruppe parlamentsmedlemmer anbefalt.



Parlamentsmedlemmer krever et forbud mot 'merkegenererte karakterer eller lisensierte TV- og filmkarakterer' som brukes til å markedsføre mat med mye fett, sukker eller salt på kringkastings- og ikke-kringkastede medier.



Et slikt forbud vil bety at tegn som Kellogg's Tony the Tiger og Nestle's Milky Bar Kid måtte slippes eller brukes til å markedsføre sunnere produkter.

Og tegneseriefigurer fra den siste sommerblokkeringen ville ikke lenger vises på emballasjen eller annonser for hurtigmat.

Men karakterer som Jolly Green Giant kan fortsatt brukes til å markedsføre grønnsaker.



Tony the Tiger, karakteren som ble brukt for å promotere Frosties, kunne bli akselert (Bilde: REX/Shutterstock)

Da TV -kokken og kampanjen, Jamie Oliver ga bevis for Health and Social Care Select Committee, sa han at tegneserier og superhelter ikke skulle brukes til å 'søle søppel'.



I stedet sa han at de burde brukes til å fremme sunn mat.

I mellomtiden har parlamentsmedlemmer oppfordret regjeringen til å iverksette tiltak mot reklame når den produserer sitt neste kapittel i sin fedmeplan for barndommen.

Ministrene bør forby søppelmatannonser før TV -vannskillet 21:00, sa komiteen.

Anbefalingene tar sikte på å forby tegneseriefigurer som brukes til å markedsføre søppelmat (Bilde: REX/Shutterstock)

Helsekampanjer har lenge etterlyst endringer i utsendingstidene for junk food -annonser - og sier at de nåværende begrensningene ikke gjelder for 'visningstid for familien'.

I mellomtiden bør supermarkeder også bli tvunget til å fjerne konfekt og andre usunne snacks fra endene av ganger og kasser.

Og kampanjer for søppelmat, som rabatter på flere kjøp og 'ekstra gratis' kampanjer, bør begrenses, la parlamentsmedlemmene til.

Regjeringen bør også gi lokale myndigheter flere fullmakter til å 'begrense spredningen av usunne matbutikker i deres områder', og rådene bør kunne begrense søppelmat og drikke reklametavler nær skoler.

The Milky Bar Kid har promotert Nestle -sjokolade i 60 år. (Bilde: REX/Shutterstock)

Flokken av anbefalinger kommer i komiteens siste rapport om fedme hos barn.

simon cowell nettoformue

En tredjedel av barna er overvektige eller overvektige når de forlater barneskolen, ifølge offisielle tall.

Gruppen av parlamentsmedlemmer krever en 'hel systemtilnærming' for å løse problemet.

Dette inkluderer en oppfordring til regjeringen om å avslutte sponsoravtaler fra merker som overveiende er assosiert med produkter med høyt fettinnhold, sukker og salt fra sportsklubber, arenaer, ungdomsligaer og turneringer.

Tall viser at hver tredje barn i barneskolen er overvektig etter 11 år.

I mellomtiden bør sosiale medier som Facebook og YouTube redusere barns eksponering for upassende reklame og markedsføring, inkludert annonsespill.

En fersk rapport fra Public Health England viste at næringsmiddelindustrien ikke har klart å oppfylle et mål for sukkerreduksjon satt av regjeringen.

Forhandlere, produsenter, restauranter, kafeer og pubkjeder ble bedt om å kutte 5% sukker innen august 2017.

gemma collins og james argent

Men rapporten viste at matprodusenter og supermarkeder bare kuttet ut 2% i løpet av de første 12 månedene av sukkerreduksjonsprogrammet.

Puddinger hadde faktisk økt mengden sukker og sjokoladebarer hadde ikke gjort noen endring overhodet.

Tegneseriefigurer kan fortsatt brukes til å fremme sunt kosthold under de nye anbefalingene (Bilde: SWNS.COM)

Parlamentsmedlemmer ba regjeringens neste fedme -plan for barndommen om å legge frem ytterligere 'finanspolitiske tiltak' under vurdering etter sukkeravgiften på brus.

De ba også om at skatten utvides til melkebaserte drikker som milkshakes.

'Barn blir overvektige i en tidligere alder og holder seg overvektige lenger,' sa dr. Sarah Wollaston, konservativ parlamentsmedlem og leder av komiteen.

'Fedme er høyest for barn fra de mest vanskeligstilte lokalsamfunnene, og denne uakseptable ulikheten i helse har økt hvert år siden postene begynte.

'Konsekvensene for disse barna er fryktelige, og dette kan ikke lenger ignoreres.'

Jamie Oliver har oppfordret regjeringen til å lansere en flerstrenget strategi for å takle fedme hos barn (Bilde: PA)

I en kommentar til rapporten sa Dr. Max Davie, offiser for helsefremmende arbeid ved Royal College of Pediatrics and Child Health: 'Bare denne uken ble omfanget av landets fedmeproblem drevet tilbake i søkelyset som over 22 500 10 og 11-åringer er klassifisert som alvorlig fedme, så denne rapporten er ekstremt betimelig.

'Komiteen har rett, nøkkelen til å redusere fedme er forebygging, og vi må ikke henge med, det må iverksettes tiltak nå.'

Dr Modi Mwatsama fra fedmehelsealliansen, sa: 'Dette er en fantastisk rapport som gjenspeiler hva fedmekampanjere lenge har sagt; Storbritannia er midt i en fedmeepidemi, og regjeringen må ta kraftige tiltak for å bekjempe fedme i barndommen hvis vi skal forhindre at dette spirer utenfor kontroll.

hva betyr 637

'Forbudet mot junk food-reklame før vannskillet 21:00 er et sårt tiltrengt tiltak, det samme skjerper kampanjer og markedsføring av usunn mat til barn.

'Vi håper regjeringen tar til etterretning og at disse anbefalingene gjenspeiles i det forestående kapittel to i deres fedmeplan.'

En talskvinne for avdeling for helse og sosial omsorg sa: 'Fedme i barndommen er et komplekst problem, tiår i vente.

'Det er derfor vi har den mest ambisiøse planen i verden for å håndtere den, sukkerskatten vår finansierer skolesportsprogrammer og næringsrike frokoster for de fattigste barna, og vi investerer i videre forskning på sammenhengen mellom fedme og ulikhet.

'Vi har alltid sagt at 2016 -planen vår var starten på samtalen, ikke det siste ordet om fedme.

'Vi er i ferd med å jobbe med en oppdatert plan, og vil være i stand til å si mer snart.'

I en kommentar til rapporten sa Stephen Woodford, administrerende direktør i Advertising Association, at Storbritannia har 'blant de strengeste reglene i verden' på reklame produkter som inneholder mye fett, sukker og salt til under 16 år.

'Vi er fortsatt av den oppfatning at tiltak som et vannskille klokken 21.00 ville være ineffektive for å håndtere de komplekse grunnårsakene til fedme i barndommen som er knyttet til en rekke faktorer, inkludert sosioøkonomisk bakgrunn, etnisitet og utdannelse,' sa han.

I reaksjon på rapporten sa Oliver: 'Komiteen har helt rett. Det er ingen sølvkuler.

'Regjeringen må lansere en flerstrenget strategi som trekker alle mulige spaker for å støtte bedre resultater for barna våre.

'I sin tur må vi gjøre sunnere mat billigere og lettere tilgjengelig for foreldre.

'Theresa May må eie dette nå. NHSs fremtid står på spill '

Se Også: