Eksperter slår ned Jacob Rees-Moggs påstand om at Bentley fra 1936 redder planeten

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

The Tory toff eier to Bentleys - en modell fra 1936 han kjører rundt 1000 miles i året, og en Bentley T1 fra 1968 som han hevder kan kjøre på motorveien(Bilde: Internett ukjent)



Eksperter har kastet tvil om Jacob Rees-Moggs påstand om at han redder planeten ved å kjøre en Bentley fra 1936.



Commons Leader skrøt av at han var 'enormt miljøvennlig' ved å kjøre den 83 år gamle, 3,5-liters motoren antikk i stedet for å kjøpe en ny motor.



The Tory toff eier to Bentleys - en modell fra 1936 han kjører rundt 1000 miles i året, og en Bentley T1 fra 1968 som han hevder kan kjøre på motorveien.

super bowl 2019 trailere

Han sa til The Spectator: 'Min eldste bil er fra 1936, så alt karbonet ble gjort for lenge siden. Driften av dem er mindre enn karboninngangene for å lage dem. Så jeg er enormt miljøvennlig ved å kjøre gamle Bentleys. '

Men en utslippsekspert sa til NEWSAM at mens Rees -Mogg kommer med et gyldig argument om å beholde gamle biler, kan Bentley fra 1936 forvente å slippe ut ett tonn CO2 per år - så på sikt er det minst skadelige alternativet å oppgradere den.



Nick Molden fra Emissions Analytics sa at Rees-Moggs påstander også ignorerer skadelige forurensninger som karbonmonoksid, nitrogenoksider og totale hydrokarboner som bidrar til å drepe luft.

Emissions Analytics sa at Rees-Moggs påstander ignorerer skadelige forurensninger som karbonmonoksid, nitrogenoksider og totale hydrokarboner som bidrar til å drepe luft (Bilde: REUTERS)



Molden sa: 'Problemet med begge Bentleys er at de ikke vil ha utslippskontrollsystemer, og derfor kan utslippene være størrelsesordener høyere enn nyere biler.

'Derfor kan vi med sikkerhet si at erstatning av Bentleys med et nytt kjøretøy ville være bedre for luftkvaliteten.'

Dustin Benton, politidirektør ved den uavhengige tankesmien Green Alliance, la til: 'Fra et karbonperspektiv er det ikke en forferdelig idé å holde en eldre bil i bruk, spesielt hvis du bare kjører 1000 miles i året.

'Men det er veldig dårlig for luftkvaliteten fordi gamle biler ikke har utstyr for utslippskontroll.

Brit Awards 2018-kanalen

'Det beste Mr Rees-Mogg kunne gjøre, hvis han er ivrig etter å være grønn, ville være å konvertere Bentley fra 1936 til et elektrisk kjøretøy, på samme måte som prins Harrys konverterte sin klassiske Jaguar E-type.

Volkswagen

'Det beste Mr. Rees-Mogg kunne gjøre, hvis han er ivrig etter å være grønn, ville være å konvertere Bentley fra 1936 til et elektrisk kjøretøy' (Bilde: Getty)

'For folk som ikke har råd til vedlikehold av en Bentley, men som trenger bil, er bytte til et elektrisk kjøretøy det grønneste valget, og fordi elektriske kjøretøyer er så mye mer effektive, er det også billigere i bilens levetid. '

Buckinghamshire-baserte utslippsanalyser hevder å være et ledende uavhengig firma som tester kjøretøyutslipp fra den virkelige verden.

Grunnlegger og administrerende direktør Molden sa at handel med en ny luksusbil ville slippe ut ca 10 tonn CO2 i produksjonslinjen.

Men han hevdet at dette ville bli utslettet av lavere CO2 -utslipp når det først er på veien.

Han estimerte utslippene fra Bentley fra 1936 basert på Rees-Mogg sin egen påstand om at han kjørte den 1000 miles i året-og en antagelse om at den oppnår omtrent 10-13 mpg.

Ved disse beregningene, sa han, kunne den gamle bilen forvente å slippe ut omtrent 1 kg CO2 per mil sammenlignet med 0,4 kg per mil for en ny bil.

Les mer

Siste britiske politikknyheter
Brev til Boris etter at festen ble avlyst Arbeidskandidat mister far til virus Transgenderreformer skrinlagt Redning av Coronavirus - hva betyr det

Å ta Bentley av veien ville derfor spare omtrent 600 kg CO2 per år - noe som betyr at det ville være bedre for miljøet over en 25 -års periode.

Molden sa at argumentet for oppgradering blir sterkere hvis Rees-Mogg skulle kjøre mer enn 1000 miles i året.

Han la til: 'Den netto CO2 -besparelsen fra Bentley fra 1968 ville være mye nærmere, men fortsatt omtrent bedre å oppgradere.'

Tory -ministeren kjøpte sin Bentley fra 1968 i en alder av 23 år og har innrømmet at den 'brøt sammen hele tiden' - inkludert en bremsesvikt på M4. Han sa i 2016: 'Jeg var på fornavn med AA-stafetten.' Han kjøpte 36 Derby Bentley i 2005.

tesco betaler ved pumpe £1

I 2013 ble parlamentarikeren tvunget til å nekte å lete i en av hans Bentleys sammen med sin barnepike - og insisterte på at han brukte sin mors Merc i stedet.

Rees-Mogg nektet å kommentere analysen.

Se Også: