Godt Holi 2018! Hva er meningen bak den hinduistiske festivalen for farger, toppfakta og hvordan man feirer i Storbritannia

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Holi Festival of Color på Wembley Park i London

Det britiske arrangementet kommer til å trekke tusenvis for å feire fred og kjærlighet, som i fjorårets festival(Bilde: London Media PR)



rochelle og marvin humes

Fred og kjærlighet er de beste grunnene til å feire, og takket være Holi Festival of Colors kan vi alle gjøre det i de lyse fargene i en regnbue.



Den opprinnelige hinduistiske festivalen, som arrangeres årlig, er en tradisjon som markerer starten på våren.



Men takket være den Holi-inspirerte festivalen for farger kan du komme sammen midt på sommeren med masse fremmede-eller venner du ikke har møtt ennå-og bli kne-dypt i fargerikt pulver og allsidig god stemning.

Til tross for at det er en hinduistisk festival, deltar folk i alle religioner og kulturer, og det blir nå sett på som en universell feiring.

Her er alt du trenger å vite om Holi -festivalen i år.



Når er Holi -festivalen?

Holi startet kvelden 1. mars og slutter på kvelden 2. mars.

Hva er Holi -festivalen?

Farg pulver på hendene under Holi Festival

Fargepulver er på hendene og overalt under Holi -festivalen (Bilde: Getty)



Holi -festivalen for farger er også kjent som kjærlighetens festival.

Holi er en årlig hinduistisk tradisjon observert hovedsakelig i India, Nepal og Sør -Asia, men adoptert over hele verden, inkludert Storbritannia.

Datoen varierer, men er alltid merket på fullmåne, og starter med et Holika -bål med sang og dans.

Neste dag eksploderer gatene med farger mens folk viser seg bevæpnet med vannballonger, vannpistoler og tørt farget pulver.

Festivalen markerer slutten på vinteren og begynnelsen av våren ved å markere positivt, lek, latter og tilgivelse.

Inspirert av Holi Festival er Europas egen Holi Festival Of Colors, som samler musikk og boder på ett sted i London.

Hva er det med fargepulveret?

Indiske venner legger seg på gulvet på holi -festligheter

Venner kommer inn i den fargerike ånden under Holi -festligheter i India (Bilde: Getty)

khloe kardashian baby født

Arrangørene av Holi tror at fargerikt pulver, kalt gulal, kombinert med høy musikk, beruser folket med farge og musikk, slik at deres religion og sosiale status ikke lenger spiller noen rolle.

Dette har blitt brukt i den britiske versjonen av festivalen, som ser folk kaste farget maling i luften (og ofte på hverandre).

Hvordan feires det i Storbritannia?

Indiske mennesker danser i Holi -festligheter

Tusenvis av mennesker over hele India, Nepal og Sør -Asia deltar på Holi -festivalen (Bilde: Getty)

Hvert år er det en massiv begivenhet (plassering TBC) med alle slags boder, underholdning og selvfølgelig gulal som går over alt.

Arrangementet starter vanligvis klokken 12.00. Fra klokken 15.00 og utover er det nedtelling til å kaste fargene i luften hver time som en del av feiringen. Den siste nedtellingen er klokken 21.50.

Robin Williams siste bilde

Og bare for å merke seg - de fleste gjestene kommer i hvite klær for å gjøre effekten av fargene mer synlig.

Det er også andre feiringer som tar Holi rundt om i verden, for eksempel vil California arrangere to Holi -arrangementer i september og oktober. Rio har også tidligere holdt Holi One -arrangementer.

Hvor farlig er det å kaste maling rundt?

Holi i Storbritannia

Malingspulver kjøpt på festivalen er giftfritt og trygt å bruke (Bilde: Getty)

Fargene er ikke farlige, men arrangørene anbefaler at for beskyttelse kan du bruke noe for å beskytte øynene eller dekke munnen din, for eksempel en T-skjorte. De tillater bare sertifisert gulalpulver som du kan kjøpe på festivalen.

Og ikke bekymre deg - fargen kommer ut fra huden og håret. I sjeldne tilfeller kan fargestoffet feste seg til bleket eller tidligere skadet hår, men arrangørene anbefaler at hvis du finner fargrester i håret ditt, er det ikke et fargestoff, ganske små fargepartikler som fester seg til håret - og de vil forsvinne ved gjentatt vask med vanlig sjampo.

Fakta om Holi

  • Ordet Holi er avledet fra ordet ‘Holika’, som var den demoniske søsteren til kong Hiranyakashipu og ble brent i hjel ved hjelp av Vishnu.
  • Det er en alternativ versjon av historien knyttet til Holi. Det sies at Lord Krishna som baby ble forgiftet av morsmelken til Putana og utviklet den karakteristiske blåfargen på huden hans. Krishna var skeptisk til om den lyshudede Radha og andre jenter ville like ham. Da han fortalte moren, Yashoda, ba hun ham om å farge Radhas ansikt i hvilken farge han ville. Siden den gang blir Holi minnet som kjærlighetens festival.
  • Holi markerer vinteren og begynnelsen av våren og feires hvert år rundt vårjevndøgn, den første dagen i den nye sesongen på den astronomiske kalenderen. Vanligvis faller den mellom februar og mars.
  • Festivalen betyr seier av det gode over det onde, vårens ankomst, slutten av vinteren og for mange en festlig dag for å møte andre, leke og le, glemme og tilgi og reparere ødelagte forhold.

Se Også: