PENGEFROBLER: 'Min O2 -konto ble hacket - nå blir jeg tvunget til å betale 920 pund'

Problemer Med Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Har et selskap behandlet deg urettferdig? Vår forbrukerreporter, Emma Munbodh, er her for å hjelpe(Bilde: Getty Images)



Har du en pengeproblem du vil snakke om?



Enten du har blitt lurt av en useriøs forhandler, et risikabelt firma eller blitt mishandlet av banken din, vil vi gjerne høre fra deg.



Emma Munbodh fra NEWSAM Money har lansert en ny støttespalte for å løse dine forbruker- og økonomiske bekymringer.

rollebesetning av Mary Queen of Scots

Vi vil vise frem historiene dine og tilby litt hjelp og tips om hvordan du kan løse dem - uansett problem.

Dette kan være alt fra å bli overbelastet på mobiltelefonregningen din til å ha hacket sparingen din eller bankkontoen din frosset.



Til syvende og sist vil vi legge tilbake kraften i hendene og hjelpe deg med å vinne pengene tilbake - så ta kontakt.

Har du et problem for Money Troubles å undersøke? Send e -post til emma.munbodh@NEWSAM.co.uk med & apos; Money Troubles & apos; i emnelinjen.



'Svindlere åpnet to O2 -kontoer i mitt navn - og nå blir jeg tvunget til å betale regningen'

I desember mottok leseren Rob Prowse en serie brev fra O2 som ga ham beskjed om sine 'nye o2 -kontoer' (Bilde: NEWSAMPix)

Speilleser Rob Prowse tok denne uken kontakt om en tvist han hadde med O2 i mer enn en måned.

Leseren sa at alt begynte i desember da han mottok en serie brev fra telegiganten som ønsket ham velkommen til sine to nye kontoer - et trekk Rob ikke visste noe om.

I desember i fjor hadde jeg to nye O2 -kontoer i mitt navn og på min hjemmeadresse - ingen av dem ble laget av meg.

Etter det jeg siden har oppdaget via O2, gjorde svindleren dette i en Carphone Warehouse -butikk, og samlet splitter nye iPads og iPhones den gangen. De brukte falske bankdetaljer for en direkte belastning ved bruk av en Monzo -konto, og gikk deretter ut av butikken med varene.

Jeg ble klar over det da det begynte å komme brev fra O2 som ga meg beskjed om mine nye kontoer. Jeg ringte umiddelbart O2 og varslet dem om den uredelige aktiviteten. Jeg ba om at kontraktene ble stengt og at kredittsøknadene ble fjernet fra kredittfilen min. Seks uker senere har fremdeles ingenting blitt gjort. Regnskapet er åpent og Experian viser fremdeles kredittsøknadene, pluss en gjeld så langt på 920 pund+ til O2.

Jeg har ringt O2 ved flere anledninger, men har blitt spretst rundt på forskjellige avdelinger. De sier at de har vært 'travle' i jule- og nyttårsperioden. Det er nå nesten februar.

Jeg ser for tiden på å kjøpe en eiendom, og jeg er bekymret for at dette kan påvirke mine tilgjengelige boliglånsprodukter/priser og derfor koste meg penger. Hva burde jeg gjøre?

NEWSAM Moneys svar:

Rob er forståelig nok bekymret for hvordan dette vil påvirke boliglånssøknaden hans (Bilde: Getty Images)

Kjære Rob,

hva er dag prikken kommer

Det er ingen overraskelse at du er bekymret for hvordan dette vil påvirke deg. Ikke bare har det forårsaket deg stort økonomisk stress, men det kan også koste deg en topp boliglånsavtale, ettersom markører kan forbli på kredittfilen din i opptil seks år.

Etter å ha snakket med både Carphone Warehouse og O2, har jeg lært at dette var et tilfelle av identitetsbedrageri.

Det er sannsynlig at detaljene dine ble høstet lenge før svindleren gikk inn i butikken - noe som ville forklare hvorfor de klarte å gjennomføre alle sikkerhetskontroller.

Dette forklarer imidlertid ikke hvordan de var i stand til å inngå to nye kontrakter ved hjelp av en fullstendig fabrikkert Monzo -konto.

Black Friday 2019-tilbud

Likevel har forhandleren unnskyldt for blandingen som fant sted i en av butikkene.

En talskvinne fortalte meg: 'Våre kolleger blir regelmessig opplært i hvordan de kan oppdage tegn på identitetssvindel på salgsstedet, og vi har systemer på plass for å fange opp og rapportere tilfeller der vi ser dem.

'I dette tilfellet skjedde identitetstyveriet før interaksjon med butikken vår, og personen kunne derfor dele alle detaljene som forhandlere generelt ser etter før de gjennomfører en transaksjon.

'Vi beklager likevel opplevelsen som Prowse mottok fra disse kriminelle, og vi vil kontakte ham for å gi råd om hvordan han kan beskytte hans personlige informasjon i fremtiden.'

O2 har nå også blitt enige om å lukke begge kontoene og tørke 920 pund på din kredittfil.

Ettersom kontraktene ikke ble åpnet via O2, sa det at det ikke hadde noen grunn til bekymring, og skrev derfor som standard til deg da du ikke klarte å betale.

Telekomgiganten sa at kundeservicen ikke klarte å levere sin vanlige standard - og har nå avtalt å tørke utestående 920 pund og betale de to uredelig kjøpte kontoene.

Betalinger er nå stoppet og kredittfilen din reversert - med eventuelle røde flagg fjernet.

Forhandleren har også tilbudt å betale deg £ 75 som en gest av goodwill for å dekke eventuelle kredittsjekkgebyrer og ulempen det medfører - om du velger å godta dette er etter eget skjønn.

bundet og kneblet

En talskvinne fortalte meg: 'O2 tar svindel og kundenes sikkerhet veldig alvorlig. Vi beklager at tjenesten Mr Prowse mottok falt under våre forventede standarder i dette tilfellet, og har snakket med ham og tilbudt £ 75 for å bli kreditert hans konto, som ble avslått.

'Det uredelige gjeldsbeløpet på 900 pund er fjernet, kredittfilen hans er endret og all korrespondanse til adressen hans er stoppet.'

Ansvarsfraskrivelse

Money Troubles har som mål å være informativ og engasjerende. Selv om det kan inneholde tips og informasjon, utgjør det ikke råd og bør ikke brukes som grunnlag for økonomiske beslutninger.

All informasjon i dette innlegget var korrekt på publiseringsdatoen.

Se Også: