Feil mange av oss gjør på National Lottery - og det betyr en gratis billett

Nasjonalt Lotteri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nasjonalt lotteri -skilt

Har du en vinnende billett?(Bilde: PA)



Hundrevis av mennesker kan gå glipp av gratis lotteri fordi de ikke kjenner reglene rundt premier utenfor spillets viktigste jackpot.



Spillere som kjøper billetter over disken blir oppfordret til å dobbeltsjekke billettene sine, da de kan komme til å få en stor overraskelse.



Mange vet kanskje ikke at det å matche to hovednumre på en billett betyr at de automatisk er kvalifisert for en gratis lucky dip -billett for en onsdag eller lørdag trekning - et trekk som kan score dem millioner.

Lucky Dips er tilfeldig genererte tall som er lagt inn i Lotto (i motsetning til tall du har valgt) - den dekker tallene en til 59.

Denne endringen trådte i kraft i oktober 2015 - kort tid etter at billettprisen gikk opp til £ 2.



En National Lottery -billett som denne kan forandre livet ditt for alltid

Hvis du matcher to hovednummer på en Lotto -billett, får du en gratis heldig dukkert (Bilde: PA)

Det betyr at de som har matchet to tall siden den gang, kan ha gått glipp av muligheten til å innløse en gratis heldig dukkert.



Hvis du spiller online, vil du automatisk motta en gratis billett hvis du matcher to tall - men dette er ikke tilfelle på fysiske billetter.

Alle spillpremier må kreves innen 180 dager etter trekningsdagen, så alle med en Lotto -billett gjemt bør sjekke så snart som mulig for å se om de er kvalifisert for en gratis heldig dukkert.

Og det er andre måter å vinne stort uten å slå jackpotten også.

National Lottery jackpot kan rulles opp til fem ganger før det blir en & apos; må vinnes uavgjort & apos ;.

Føler seg heldig? (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Hvis ingen matcher alle seks hovednumre på en uavgjort må vinne jackpotten, deles alle vinnerne gjennom alle de vinnende pengepremienivåene - kamp 5+bonus, kamp 5, kamp 4 og til og med kamp 3 - øker hvert individuelt premiebeløp .

Hver vinnende pengepremienivå tildeles en angitt prosentandel av jackpotten, for eksempel hvis noen skulle vinne 1750 pund da de matchet fem tall, kunne de faktisk vinne enorme 10 500 pund i stedet.

De som matcher fem tall og bonusballen kan vinne en enorm £ 1.2million sammenlignet med den første £ 1million -premien.

Selv de som matchet tre tall og skulle vinne £ 30, kunne få trippel på £ 100 i stedet.

Camelot kunne ikke avsløre hvor mange av & gratis; & apos; Lucky Dip -billetter hadde ikke blitt gjort krav på, men det offentliggjør premier over £ 50 000 som fremdeles ikke kan kreves innen 180 dagers kravperiode for å oppmuntre spillere til å kreve.

I løpet av det siste året har Camelot - som driver National Lottery - delt ut 4,1 milliarder pund i premier til spillere.

Se Også: