Milliardæren teknologimogul Bill Gates avslører at han utestengt barna sine fra mobiltelefoner til de fylte 14

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mens du kjemper mot tabletter fra dine firkantede øyne for 10. gang i dag, kan det være betryggende å høre kongen av Silicon Valley dele bekymringene dine.



betydningen av 911 numerologi

Bill Gates er den legendariske grunnleggeren av verdens største programvarefirma, Microsoft – et selskap som gjorde ham til den rikeste mannen i verden.



Men selv en av menneskehetens største teknologiske innovatører forbød fortsatt barna sine fra å ha mobiler til de var 14, forbyr dem ved middagsbordet og begrenser den yngstes skjermtid før hun legger seg.



Far til Jennifer, 20, Rory, 17, og Phoebe, 14, han innrømmer: Vi setter ofte et tidspunkt som det ikke er noen skjermtid etter, og i deres tilfelle hjelper de dem å sovne til en rimelig tid.

Bill Gates og hans familie (L til R) datter Jennifer, kone Melinda, datter phoebe og sønn Rory

Du ser alltid på hvordan det kan brukes på en flott måte - lekser og holde kontakten med venner - og også hvor det har blitt overdrevet.



Fortell oss hva du synes
Kommentar nedenfor

Vi har ikke mobiltelefoner ved bordet når vi spiser, vi ga ikke barna våre mobiltelefoner før de var 14 og de klaget på at andre barn fikk dem tidligere.

Akkurat hvilke telefoner de fikk er ikke klart - muligens ikke de som er designet av hans mangeårige rival, avdøde Apple-grunnlegger Steve Jobs?



Men Gates' no-nonsense tilnærming burde ikke være en overraskelse. Han er kjent for det. Det kan være 67 milliarder pund i navnet hans, men det er ikke noe overdrevent eller prangende med mannen i kjødet.

Iført en Casio-klokke på £8 og forsikret meg om at han hadde en veldig fin karri i går kveld, legger 61-åringen til: Jeg er stor på ganske vanlige amerikanske hamburgere, McDonald's, Burger King.

Bill Gates besøkte landsbyen Gularia i Khagaria i 2010 (Bilde: Getty)

Dette er en mann som, som barn som vokste opp med sin advokatfar og filantropmor i Seattle, Washington, leste en hel samling leksikon og ble til og med sendt til en psykolog fordi han brukte så mye tid på ensom kontemplasjon.

tøffeste fengsler i england

På en eller annen måte er det ikke den enorme gnisten du forventer av en mann som gjør en så fryktinngytende forskjell for vår verden.

300 kalorier om dagen

Etter å ha droppet ut av Harvard for å grunnlegge Microsoft sammen med Paul Allen i 1975, forvandlet han personlig databehandling. Og etter å ha opprettet Bill og Melinda Gates Foundation i 2000 sammen med sin kone gjennom 13 år, har han gitt milliarder for å finansiere verdensomspennende bistand. Flyttingen har inspirert andre milliardærer, som Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg, til å gjøre sitt.

Etter å ha sluttet som Microsoft-formann i 2014, dedikerte han seg til stiftelsen og er uten tvil den største filantropen noensinne – men likevel liten og upretensiøs. Men no frills er sannsynligvis hva Storbritannia trenger denne uken.

Paul Allen og Bill Gates i 1981 (Bilde: Rex Features)

Hans to-dagers besøk har kommet mens Theresa May behandler sitt hurtigvalgmanifest – noe mange frykter kan la ethvert løfte stå tomt om å holde målet vårt om å bruke 0,7 % av BNP på utenlandsk bistand. Gates reiser til de fattigste landene for å finne løsninger på sine problemer. Vaksiner er spesielt en lidenskap.

Vi håper dette blir det siste året noen barn får polio, sier han. På grunn av Storbritannias investering i Global Polio Eradication Initiative, lever 1,6 millioner mennesker som ville ha blitt lammet av polio normale liv. Sikring mot potensielle globale epidemier, inkludert bioterrorisme, er et annet tema.

I motsetning til hvisking om bistandskutt her – og i Amerika under president Trump – er han optimistisk med tanke på fremgangen bistanden gjør og hvorfor den er nødvendig for oss alle.

I 1930 var det bare tre av 10 som kunne lese. I dag er mer enn åtte av 10 lesekyndige, sier han. Så sent som i 1950 levde fortsatt tre fjerdedeler av verden i ekstrem fattigdom. I dag er dette tallet mindre enn 10 %. I 1990 døde ett av ti barn før fem, nesten utelukkende av årsaker som kan forebygges. I dag er dette tallet lavere enn én av 20.

Gates legger til: Sannheten er at investering i helse og velvære til mennesker i et fattig land gir utbytte langt utenfor landets grenser. Storbritannias utenlandske bistandsinvesteringer er langsiktige investeringer i helse og sikkerhet til britiske borgere her hjemme. Det bekymrer meg at noen verdensledere feiltolker nylige hendelser som grunner til å vende seg innover.

Hans karisma er tydelig der i ordene hans, om ikke hans oppførsel. Og hans største lidenskap av alle er for barn. Hvis jeg bare kunne velge ett tall som fremhever effektiviteten av utviklingshjelp, ville det vært 122 millioner. Det er antallet barneliv som er reddet siden 1990, sier han.

Bill Gates med The NEWSAMs Emily Retter (Bilde: Ian Vogler/)

Gates vil bli med tenåringer fra utsatte områder i et stort debattarrangement i London, sammen med Comic Relief, for å vurdere suksessen til utenlandsk bistand. Hvert barn har et enormt potensial, sier han.

scarlett moffatt plastisk kirurgi

Det er derfor bare naturlig at mannen som setter hvert barn i verden først, ofte refererer til sin egen avl. Den eneste ulempen med suksessen og profilen hans, innrømmer han, er når det treffer kvalitetstid med dem.

Han sier at de, og hans kone, er nøkkelen til hans lykke, ikke hans rikdom.

Å ha penger gir deg ikke alle svarene, trekker han på skuldrene.

  • Comic Relief presenterer: The Big Debate er inspirert av Debate Mate og i samarbeid med Bill & Melinda Gates Foundation.
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: