Metro Bank -kunder skynder seg å ta ut penger over panikk over merkevarens fremtid

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

En WhatsApp -melding som advarer Metro Bank -kunder om å trekke pengene ut som spredt som 'ild i brann'(Bilde: ANDY RAIN/EPA-EFE/REX)



Det var en dårlig helg for Metro Bank.



Etter noen urolige måneder hvor det ble avdekket en regnskapsfeil og fortjenesten falt, begynte kundene å dele bilder av folk som stod i kø for å få pengene sine ut.



I scener som minner om panikken før det siste fallet i Northern Rock for mer enn et tiår siden, begynte folk å stille spørsmål ved bankens fremtid.

En spurte på Twitter: 'Som noen med penger i Metro Bank. Jeg er nå på hornene til et dilemma, gjør jeg ting verre ved å bli med i miniløpet på banken, eller risikerer jeg å måtte forholde meg til FSCS hvis de går ned...?'

NEWSAM Money har også fått henvendelser fra bekymrede lesere om bankens fremtid, og om de skal trekke pengene ut nå.



Metro Bank selv, med mer enn 60 filialer over hele landet, var rask med å oppheve rapporter om at det var på nippet til å gå i stykker.

Det var også en WhatsApp -melding som ga folk beskjed om å trekke penger ut av kontoene og tømme bankbokser.



'Det er noen historier som sirkulerer på whatsapp. '* Haster*. Gutter om noen har metro bankkonto med penger eller skap. Du må tømme så snart som mulig. ' Er dette ekte ..... dette sprer seg som en ild i brann, 'En kunde spurte banken om dem på Twitter .

'Dette er falske rykter. Vi kan forsikre kundene våre om at det ikke er noen grunn til bekymring, 'svarte banken til bekymrede kunder.

I en full uttalelse sa gruppen: 'Vi er klar over at det var flere spørsmål i noen butikker om safe etter falske rykter om Metro Bank på sosiale medier og meldingsapper.

'Det er ingen sannhet i disse ryktene, og vi ønsker å forsikre våre kunder om at det ikke er noen grunn til å bekymre seg.'

den forsvinnende sanne historien

Men dette forhindret ikke at aksjene kom under press - ettersom verdiene falt ned £ 5 for første gang, selv om de har kommet seg til £ 5,14 i skrivende stund.

Det er mindre enn en fjerdedel av £ 22 den lanserte på og nesten 90% lavere enn topprisen på mer enn £ 40 i mars i fjor.

Russ Mold, investeringsdirektør i AJ Bell, sa: Metro Banks aksjer fortsetter å falle ettersom investorene bekymrer seg for dets økonomiske helse.

'Å ha hundrevis av kunder i kø for å ta ut penger har absolutt ikke hjulpet saken, spesielt ettersom virksomheten er i ferd med å prøve å skaffe 350 millioner pund for å dempe bekymringene for balansen.

Chatter på sosiale medier om at kundenes penger ikke var trygge kom ut av kontroll i helgen, med minner fra løpeturen på Northern Rock i 2007 fremdeles i mange menneskers sinn.

Mens Metro Bank har gjort sitt beste for å forsikre kundene om at pengene deres er trygge, er bilder av en av filialene fullpakket med enkeltpersoner som ønsker å ta ut penger skadelig for omdømmet og kan skade veksten i nye kunder, i det minste på kort sikt.

Hva er det egentlig som skjer i Metro Bank da?

Problemer ble avdekket i januar (Bilde: Lesing av titler)

Siden januar har Metro Bank kjempet for å øke tilliten etter at det ble funnet en stor regnskapsfeil som slettet 1,5 milliarder pund av markedsverdien.

Banken selv markerte feilen-som gjaldt risikovekting av kommersielle lån som er sikret på eiendom og visse spesialistlån.

Men som et svar sa den at den måtte finne 350 millioner pund i ekstra midler.

Metro Bank har sagt at det nå er i siste diskusjon med eksisterende og nye aksjonærer om å øke de 350 millioner pundene det trenger, og avtalene forventes å bli fullført innen utgangen av juni.

Men den underliggende virksomheten er god.

Konsernets første kvartalstall tidligere denne måneden viste overskudd før skatt på 6,9 millioner pund, med lovfestet overskudd på 4,3 millioner.

Administrerende direktør Craig Donaldson sa: 'Banken har holdt seg motstandsdyktig med en 6% økning i kundekontoer i 4. kvartal 2018 og fart i resten av virksomheten fortsetter.'

Styreleder Venon Hill la til: 'Vi har stått overfor utfordringer i dette kvartalet, men vi er fast overbevist om at modellen vår tilbyr en overlegen bankopplevelse for våre kunder.

Er kontanter trygge?

Hvor bekymret bør du være? (Bilde: PA)

Ja. Banken er lønnsom og gjelden er under kontroll. Mer enn det vokser det fortsatt - og legger til nesten 100 000 kunder de første tre månedene av året.

cliff er en kjendis

På toppen av alt det er det ikke 2007 lenger.

Siden finanskrasket har kundene langt bedre beskyttelse, med de første 85 000 pund deponert i hver britisk registrert bank 100% trygg uansett hva som skjer med banken.

Andre regler etter krisen betyr at innskudd lettere kan flyttes til en annen bank for å sikre enkel tilgang.

Ikke bekymre deg for innskuddsboksene heller - Metro påpekte raskt at du, ikke den banken, eier det som er i dem og vil fortsette å gjøre det uansett.

Les mer

Bankstengninger
De 162 RBS -grenene skal stenges De 49 Lloyds & Halifax filialene stenger Santander stenger 140 filialer HSBC stenger ENNN 62 filialer

Se Også: