Martin Lewis gir advarsel om 'hyped up' 5% innskuddslån

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis har utstedt en advarsel om boliglånsgarantiordningen

Martin Lewis har utstedt en advarsel om boliglånsgarantiordningen(Bilde: PA)



Martin Lewis har advart huskjøpere om å være klar over hypotekslåneavtaler på 5% som kanskje ikke er bedre for låntakere.



Det kommer etter at den nye regjeringen støttes boliglånsgarantiordning åpnet denne uken, i et løft for de som ønsker å komme seg på eiendomstigen.



Ordningen ser på at kjøpere låner 95% av eiendomsverdien til sitt nye hjem, noe som betyr at de trenger et depositum på 5%, og regjeringen fungerer som en garantist hvis kjøperen misligholder betalingene sine.

Kansler Rishi Sunak sa at insentivet ville gi långivere den tilliten de trenger for å begynne å låne ut igjen.

Men Martin har oppfordret huskjøpere til ikke automatisk å gå for en boliglånsavtale bare fordi det er en del av ordningen - og han forklarte hvordan du kan spare penger hvis du har råd til et større innskudd.



Skriver i ukebladet Penger SparerEkspert nyhetsbrev, sa Martin at noen av långiverne som tilbyr 5% innskuddslån gjennom ordningen, hyper det opp og kanskje ikke har bedre priser for låntakere.

Den pengebesparende guruen stoppet med å ringe spesielt utlåner, men oppfordret huskjøpere til å gjøre undersøkelser først.



Kommer du til å kjøpe en eiendom gjennom boliglånsgarantiordningen? Gi oss beskjed: speil. money.saving@NEWSAM.co.uk

Boliglån

Den nye boliglånsgarantiordningen åpnet denne uken og ser huskjøpere kjøpe en eiendom med et depositum på 5% (Bilde: Getty Images)

Han sa: Ikke favoriser et boliglån bare fordi det er en del av ordningen.

MGS tilbyr långivere kausjon så de kan tilby flere boliglån, men de er ikke bedre for låntakere - så velg utelukkende basert på hvilke som tilbyr de beste vilkårene.

morsomme quiz-ideer

Martin oppfordret huskjøpere til å presse på for et større innskudd hvis du har råd, ettersom gebyrene vanligvis er mindre.

Det betyr også at nedbetalingene blir mindre hver måned, ettersom du har lånt mindre.

Som et eksempel sier MSE at noen som kjøper en eiendom på 150 000 pund med et innskudd på 5% og en avtale med en rente på 3,69% og et gebyr på 600 pund, vanligvis ville betale 9 050 pund i året for hjemmet sitt.

Men hvis den samme personen hadde et innskudd på 10% og en avtale med en rente på 2,99% og et gebyr på 1.000 pund, ville den årlige kostnaden gått ned til 8.200 pund.

Martin la til: Som en grov regel, for hvert fem prosentpoeng ekstra innskudd du har, blir boliglånene billigere inntil du har et innskudd på 40% (60% LTV).

MSE -grunnleggeren forklarte også hvordan 5% innskudd ikke er nye på markedet og har eksistert i årevis, så ikke hver 95% boliglånsavtale du ser vil bli støttet av regjeringen.

50 % av maten

Hundrevis av denne typen avtaler ble trukket fra markedet under høyden av koronaviruskrisen, men et stort antall begynner nå å komme tilbake - vanligvis for de med de beste kredittvurderinger og finanshistorie.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Hvilke långivere har 5% innskuddsavtaler under ordningen?

Du bør merke deg at din inntekt og økonomiske historie fortsatt vil bli tatt i betraktning hvis du går for en boliglånsavtale under garantiordningen.

Låntakere vil også være oppmerksom på eventuelle ekstra avgifter du må betale for å ta et boliglån - noen av dem kan spres over avtalens tidsperiode.

Nedenfor er noen av de billigste tilbudene som er tilgjengelige, i henhold til Moneyfacts.co.uk .

Lloyds Bank: Priser varierer fra 3,73% til 4,20% i en blanding av toårige og femårige avtaler.

NatWest og Royal Bank of Scotland: Toårige faste avtaler med en rente på 3,90% og en femårig avtale med en rente på 4,04%.

Barclays : Toårig fast avtale med en rente på 3,99% og en femårig fix med en rente på 4,09%.

Halifax: Priser varierer fra 3,73% til 4,20% over 16 toårige og femårige avtaler.

HSBC: Priser fra 3,99% til 4,49% for toårige og femårige rettelser.

Santander: Banken har en toårig tracker samt tre og fem års fastrenteavtaler som spenner fra renter på 3,99% til 4,09%.

Se Også: