Martin Lewis utsteder viktig skattevarsel til millioner av arbeidere før april

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Forbrukerekspert Martin Lewis var tilbake på skjermene våre mandag kveld for den andre til siste episoden av denne sesongens ITV Money Show.



I en advarsel til sparere oppfordret han de som håper å komme seg på eiendomstigen til å vurdere a Livstids ISA - og legger til at alle som allerede er på det, bør sørge for at de har en fast boliglånsavtale for å unngå dyre standardrenter.



Imidlertid sa han til arbeidere at enorme skatteendringer kommer - og det kan koste dem som går i fellen tusenvis av pund i året.



'Skattekoder kan være kompliserte,' forklarte forbrukereksperten.

Vanligvis representerer de fire første sifrene i koden din hvor mye du kan tjene skattefritt. Så for eksempel, hvis koden din er 1250L, kan du tjene 10 ganger £ 1250 før du må betale en krone i skatt.

'Imidlertid er det ikke en fast regel. Denne koden kan variere fra din private pensjon, barnepass, andre jobber og mer - så sørg for at den gjenspeiler nøyaktig hvor mange timer du jobber, sa han.



som spiller rotte i eastenders

Og i en viktig melding til ansatte sa han at det er på tide å holde øye med koden din.

'Skattekoder endres i april,' advarte Martin.



'HMRC sender ut nye skattekoder i februar og mars i år - og disse vil være relevante for neste skatteår fra april.

Det er viktig at selv om det kan føles som om det er skattemannen eller arbeidsgiverens ansvar å kontrollere dette, er det faktisk din jobb.

'Det er ikke andres ansvar, men ditt eget å sørge for at koden din er korrekt.

'Og det er ikke noe du bør ignorere. Hvert år får millioner av mennesker sendt feil kode - og ender opp med å betale for mye og betale for mange tusenvis av pund.

'Du kan få et sjokk sendt en regning for tusenvis av pund med brukte penger eller omvendt - og du kan ikke unnslippe dem.

Pengeekspert Martin Lewis har delt sitt siste råd til briter som ønsker å spare penger (Bilde: Shared Content Unit)

En kvinne ved navn Maurag fortalte showet at hun oppdaget at hun hadde betalt for mye skatt på et beløp av 2 240 pund.

'Jeg sjekket det med HMRC etter å ha tenkt at det så litt ut. Da oppdaget jeg at jeg betalte for mye. Jeg klarte å få refusjon av totalbeløpet - jeg er glad jeg sjekket.

Hvordan sjekke om skattekoden din er riktig

Betaler du for mye på skatt? (Bilde: Getty Images)

En skattekode består vanligvis av en kombinasjon av tall og bokstaver, og brukes av arbeidsgivere og pensjonsleverandører til å regne ut hvor mye inntektsskatt du skal betale.

Det er fristende å anta at koden din er korrekt, men feil skjer, og det er ditt ansvar å merke den.

Når du leser lønnsslippen din, er det noen få åpenbare røde flagg du bør se etter - med navn, adresse og folketrygdnummer. Merk eventuelle unøyaktigheter med arbeidsgiverens HR- eller lønnsavdeling.

Det neste du må se etter er bokstaven foran i skattekoden. L brukes til alle som får den grunnleggende personlige godtgjørelsen - dette er den vanligste. Det betyr at du er under 65 år og kvalifisert for standard skattefri personlig godtgjørelse-dette er beløpet du kan tjene før inntektsskatten sparker inn (for tiden £ 12 500 til april 2020).

P brukes for de mellom 65 og 74 år som får full personlig godtgjørelse. Y er for de 75 år eller eldre og får full personlig godtgjørelse. V brukes for de mellom 65 og 74 år og er kvalifisert for både full personlig godtgjørelse og ekteparets godtgjørelse .

christopher robinson sheila ferguson

K betyr at du ikke får skattefri lønn fordi inntekten din overstiger din personlige godtgjørelse.

T betyr at HMRC trenger ytterligere informasjon, så kan ikke tildele en annen kode. BR betyr at du blir beskattet med grunnrenten og DO betyr at du blir beskattet med den høyere satsen uten godtgjørelser (vanligvis brukt for en annen jobb eller pensjon).

En nødskattkode utstedes hvis HMRC ikke har nok informasjon om deg til å sende arbeidsgiveren den riktige koden. Den første delen av nødskattkoden er 1250 - den samme som den grunnleggende personfradragskoden. Imidlertid vil det også være enten W1 (for ukelønn) eller M1 (for månedslønn). Dette betyr at du blir beskattet som om det er den første uken eller måneden i regnskapsåret. Du kan bli satt på en nødskattkode hvis du bytter jobb.

Hvis du tjener mindre enn £ 12 500, trenger du ikke betale inntektsskatt - dette vil bli angitt av NT i skattekoden din.

Du kan også se NT hvis du er en selvstendig næringsdrivende entreprenør som må betale folketrygd, men ikke inntektsskatt.

With fikk en mer detaljert guide på hva hver skattekode betyr her .

Hva gjør du hvis du tror at skattekoden din kan være feil

(Bilde: Getty)

Hvis du tror at skattekoden din kan være feil, kan du bruke HMRC's Inntektsskatt å få det gjennomgått.

Hvis du ikke kan bruke online -tjenesten eller spørringen din har å gjøre med et uforklarlig fradrag, kontakt HMRC i stedet.

Du kan også snakke med arbeidsgiveren din - da det kan være at de mangler noen viktig, lett fikset informasjon, for eksempel P45 fra en tidligere arbeidsgiver.

    Den gode nyheten er at hvis en feil blir identifisert, vil pengene bli refundert tilbake til deg. Hvis det du skylder er fra inneværende skatteår, vil pengene bli refundert gjennom din månedlige lønningspakke.

    beste brokamera under £200

    I andre tilfeller kan den betales rett inn på bankkontoen din - dette er fordi du kan kreve tilbake opptil fire år med for mye betalt skatt.

    Vær imidlertid oppmerksom på at mens du korrigerer en skattekode kan det bety at du må betale refusjon, men det kan også føre til at du finner ut at du har underbetalt.

    Hvis du finner ut at du skylder penger, avhenger hvordan du betaler dem av beløpene som er involvert - og hvem som er ansvarlig for unøyaktigheten.

    Se Også: