Mark Cavendish går glipp av Tour de France -rekorden, men krever grønn trøye

Andre Idretter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mark Cavendish gikk glipp av å slå rekorden for seier i Tour de France etter å ha blitt nektet i en fantastisk finale på Champs-Elysees.



Jumbo Visma's Wout van Aert tok siste etappe, og Cavendish måtte nøye seg med tredje.



Deceuninck-Quick-trinnrytteren likte Eddy Merckx sin mangeårige rekord på 34 etappeseire med seier i Carcassonne tidligere i 2021-turen.



Som forventet holdt Tadej Pogacar fast i den gule trøyen for å gjøre Tour-France-seirene rygg mot rygg, mens Cavendish opprettholdt den grønne trøyen for å vinne poengklassifiseringen.

Cavendish, 36, hadde beskrevet matchende rekord fra Merckx som noe han 'drømte om som barn' etter seieren i etappe 13.

Cavendish har vunnet forbløffende 35 etapper i løpet av sin Tour de France -karriere

Cavendish har vunnet forbløffende 35 etapper i løpet av sin Tour de France -karriere (Image: GodingImages/PA Images)



Etter også å ha vunnet i trinn fire, seks og 10, sa han: 'I store deler av dagen føltes det ikke som om det kom til å skje.

'Jeg var så på grensen. Du så det på slutten [som var] litt oppoverbakke.



'Det er akkurat som min første [seier på turen]. Det var det jeg drømte om som barn, og det er det jeg drømmer om nå. Jeg har jobbet så hardt for det. '

Hvis likestilling med Merckx var en barndomsfantasi, ville Cavendish som hadde overgått rekorden for etappeseire vært noe som gikk utover hans villeste drømmer.

I forkant av siste etappe av Tour de France i 2021 ga Merckx - som vant fem Tours de France mellom 1969 og 1974 - sin velsignelse for Cavendish å slå rekorden.

'Jeg håper han vinner 35 for å stoppe meg med å bli spurt om det,' sa han til Daily Telegraph fra Cavendish. 'Det fortjener han. Han er en stor mester. '

I mellomtiden vil Cavendish også bli lettet over å ha kommet over streken etter at følelsene hans tok seg av ham på etappe 19 på fredag.

Britene unnskyldte lagmekanikere etter at det dukket opp bilder av ham som klaget over sykkelen sin og stormet ut av lagbussen.

Cavendish ble slått den dagen i Libourne av Bahrain-Victorious-rytteren Matej Mohoric og tok til Instagram for å si unnskyld.

Hvor imponerende er prestasjonen til Mark Cavendish? Kommenter nedenfor.

Han skrev: 'I løpet av en dag med Tour de France, står vi som ryttere i en farlig situasjon, og jeg ønsket at sykkelen min skulle være perfekt for å hjelpe meg å være trygg.

'Sykkelen min hadde noen problemer da jeg satte meg på den i morges. Til tross for dette burde jeg ikke ha reagert på den måten jeg gjorde og ikke så offentlig.

'Selv om de vet hvor kort jeg kan være når jeg er stresset, fortjener ingen, spesielt de du bryr deg om, å få hørt en stemme.'

Se Også: