Londonbelastningsgebyret øker med 30% neste måned etter stor TfL -redning

Offentlig Transport

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kostnaden for å kjøre i hovedstaden er i ferd med å stige(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Kjøring i London vil koste 30% mer fra neste måned, i henhold til regjeringens 1,6 milliarder pund redning av Transport for London.



Med passasjerpriser som falt med 90% ettersom Londonboere ble hjemme og turister holdt seg borte under koronasperren, ble TfL tvunget til å gå til regjeringen for en redning for å fortsette.



Men vilkårene i avtalen betyr at alle som kjører til - eller gjennom - London vil se kostnadene stige.

Overbelastningsgebyret vil stige fra 11,50 pund per dag til 15 pund fra 22. juni, sa rådhuset. Det vil også operere fra 07.00 til 22.00, syv dager i uken, i stedet for bare hverdager.

Ordfører Sadiq Khan beskyldte Department for Transport (DfT) for å 'få vanlige Londonboere til å betale kostnaden for å gjøre det riktige på Covid-19'.



Å kjøre inn til London er i ferd med å bli dyrere (Bilde: PA)

Overbelastningsgebyret ble frafalt under lockdown, med flertallet av menneskene som bodde i eller rundt London som bare jobbet på reise av viktige årsaker.



Men gebyret på 11,50 pund kommer tilbake mandag 18. mai, sammen med sonen med lavt utslipp som koster 12,50 pund for de fleste kjøretøyer og 100 pund for tunge lastebiler eller busser.

TfL sa at det vil utvide ordningen for refusjon av trengselskostnader for NHS og omsorgsarbeidere midlertidig.

Nye tiltak vil koste sjåførene mer (Bilde: PA)

Redningen består av et tilskudd på 1,1 milliarder pund og et lån på 505 millioner pund.

Khan sa at det var 'ikke avtalen jeg ønsket, men det var den eneste avtalen regjeringen la på bordet'.

Han fortsatte: 'Jeg hadde ikke noe annet valg enn å godta det for å holde rørene og bussene i gang.

'Inntektene til prisene har falt med 90% de siste to månedene fordi Londonboere har gjort det riktige og blitt hjemme - så det er rett og slett ikke nok penger som kommer inn for å betale for tjenestene våre.'

dani dyer love island

I tillegg til å øke belastningen, har TfL fått beskjed om å innføre prisstigninger over inflasjonen fra neste år. Prisene vil stige med RPI+1%.

Priser på busser - skrotet for å beskytte sjåfører mot Covid -19 - vil bli gjeninnført, gratis reise for barn stoppes midlertidig, og bare personer over 60 år eller med funksjonshemming får lov til å reise gratis utenom spenningstiden.

DfT sa at avtalen betyr at TfL vil øke servicenivået 'så snart som mulig for å sikre at folk kan følge retningslinjer for sosial distanse mens de er på nettverket'.

Avdelingen sa at den inkluderte en rekke advarsler som en del av finansieringspakken 'for å ivareta tjenester i fremtiden'.

En London Covid -19 Task Force - med representanter fra regjeringen og TfL - er opprettet for å føre tilsyn med operative beslutninger under pandemien.

Transportsekretær Grant Shapps sa at tjenestene må økes for å 'støtte sosial distansering og sikre at hovedstaden vår beveger seg'.

Han fortsatte: 'Denne avtalen vil oppmuntre til et reelt skritt mot grønnere og sunnere gå- og sykkelmuligheter, lette presset på kollektivtransporten og gi sikkerhet og stabilitet for Londons transporttjenester i fremtiden.'

Se Også: