Lewis Hamilton får et løft når Mercedes kommer med massive krav om W13-bilen deres

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mercedes ingeniørsjef Andrew Shovlin erklærte at niseproblemene deres var over for å øke sjansene deres til å vinne et løp i andre halvdel av sesongen.



fjerntliggende mccann nesejobb

I ulik grad måtte hvert lag på nettet slite med sprettproblemet ved starten av året. Fenomenet ble forårsaket av gjeninnføringen av bakkeeffektaerodynamikk på bildesign, som bidrar til å fremme tettere racing.



Men den uheldige bivirkningen var nisen. Det ble klart i tester før sesongen at den nye aerodynamikken fikk bilene til å sprette ganske voldsomt i høye hastigheter, noe som fikk dem til å miste grepet i svinger.



Noen lag tok tak i det ganske raskt, men Mercedes var en av antrekkene som klør seg lengst i hodet. Og det tok sitt toll på sjåførene Lewis Hamilton og George Russell – spesielt på Aserbajdsjan Grand Prix hvor førstnevnte satt igjen med sterke ryggsmerter etter racing på den humpete Baku-banen.

Etter den helgen ble FIA gikk inn med et teknisk direktiv som trer i kraft i Belgia senere denne måneden . Men etter det stilnet temaet noe, ettersom sprettingen ble mye mindre merkbar på jevnere baner og ettersom lagene som fortsatt kjemper mot fenomenet begynte å gjøre fremskritt.

Mercedes er et av teamene som tror de endelig har klart å kontrollere det uten å ofre for mye ytelse. 'Sprett er ikke lenger et problem i det hele tatt,' hevdet Shovlin, sitert av Bil Motor og Sport .



 Andrew Shovlin er sikker på at Mercedes har fikset problemene med nise
Andrew Shovlin er sikker på at Mercedes har fikset problemene med nise ( Bilde: Getty Images)

Det tyske magasinet fortsatte med å sitere en anonym Mercedes-kilde, som la til: 'Vi har fortsatt et par ting i ermet, ikke noe spektakulært, men ting som vil ta oss videre. Vi går ikke lenger i sirkler, men beveger oss nå. fremover kontinuerlig. Også med oppsettet.'

I mellomtiden, eks-F1-racer Jolyon Palmer tror det bare er et spørsmål om tid før det stadig bedre Mercedes-teamet vinner løp igjen . 'Tretten løp inn og banen til laget er den klareste av alle på rutenettet, de er utvilsomt på vei mot en første seier for sesongen, som jeg spår de vil ha i de neste håndfulle løpene,' skrev han.



'Vi går inn i sommeravstengningen med Verstappen og Red Bull som seiler bort i det fjerne og Ferrari ser over skuldrene på Mercedes som nærmer seg raskt, en bragd du ville ha slitt med å tro etter måten denne sesongen startet på.'

Se Også: