Leah Bracknell avviste røyking som årsak til lungekreft i emosjonell chat

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Leah Bracknell hadde avvist røyking som årsak til hennes terminale lungekreft i en emosjonell prat før hennes tragiske død.



Den tidligere Emmerdale-stjernen, som fant landsomfattende berømmelse som spilte Zoe Tate i 16 år i ITV-såpen, hadde bare blitt diagnostisert med sykdommen da hun ble kjørt til sykehuset for livreddende kirurgi, etter at fire leger savnet symptomene hennes.



sophia bush og chad michael murray

Leah - kjent for sin familie og venner som Ali - skrev bevegelig om skyldfølelsen hun følte for å ha røyket tidligere, til tross for at fagfolk forsikret henne om at det ikke hadde forårsaket kreft.



Hun fortalte også This Morning -vertene HollyWilloughby og Philip Schofield om sjokket hennes.

'Jeg røykte tidligere. Lungekreften var et ganske sjokk, jeg har ikke røyket i flere tiår og tiår, sa hun under en opptreden på showet i oktober 2016.

'Normalt får folk diagnosen senere. Det kom ærlig talt ut av det blå.



'Jeg var vegetarianer, jeg drikker ikke så mye. Jeg var egnet for min alder. '

I bloggen hennes, Something Beginning With C, skuespillerinnen og yogalæreren motarbeidet mangelen på forskning dedikert til lungekreft, og spurte om det var på grunn av stigmaet knyttet til sykdommen.



Leah ba om at lungekreftpasienter ble behandlet med vennlighet (Bilde: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)

'Jeg har selv røkt tidligere. Og ingen kan få meg til å føle meg mer skyldig i det enn jeg gjorde, la meg fortelle deg det, skrev hun.

'Selv da jeg ble fortalt at den type lungekreft som jeg fikk diagnosen ikke var forårsaket av røyking, var det en bitter søt åpenbaring, og la oss være ærlige, det kan ikke ha hjulpet. Men å mislykkes med å finansiere forskning på påvisning, screening, behandlinger osv. På grunn av fordommer synes å være nesten umenneskelig. '

Hun fortsatte: 'Livets natur er slik at vi dødelige gjør ting som ikke er bra for oss, vi drikker, vi røyker, vi tar narkotika, vi spiser for mye, vi trener ikke osv osv., Og som alle har helsemessige konsekvenser, står vi ved og dømmer alle og smører dem med fordommer?

'Hvis en person har hudkreft, får de skylden eller skam fordi de ikke brukte solkrem?'

Leah Bracknell med partneren Jez Hughes (Bilde: Leahs kreftfond)

Leah la til: 'Hvert år dør tusenvis av mennesker av lungekreft, og kanskje trenger vi ikke alle det! Så sjekk deg selv om du har bekymringer.

'Vi må øke bevisstheten om sykdommen og ulikheten rundt finansiering av lungekreft, for å motivere regjeringen til å ta opp manglene, ta imot initiativer for tidlig screening og slukke fordommer.'

christopher biggins neil sinclair

Hennes oppfordring kom for sent for Leah, men arven hennes og smertefullt råskriving om kreft har bidratt til å spre bevisstheten om sykdommen.

Leah etterlater seg ektemannen Jez Hughes og hennes to voksne døtre, Lily og Maya, som bekreftet hennes død i en hjerteskjærende uttalelse.

- Det er med den største sorg at Leah Bracknells familie bekrefter at Leah døde i september, tre år etter diagnosen hennes med stadium 4 lungekreft, sier de.

Leah spilte Zoe Tate på Emmerdale i 16 år (Bilde: ITV/REX/Shutterstock)

Les mer

Leah Bracknell
Leah Bracknell dør 55 år gammel Leahs hjerteskjærende siste intervju Leahs kreft savnet av fire leger Zoe Tates eksplosive utgang fra Emmerdale

'De vil takke all offentligheten for støtten og rausheten som bidro til forlengelsen og kvaliteten på livet hennes de siste tre årene.

'Lea fortsatte å omfavne livet og møtte sykdommen positiv. Mange aspekter av reisen hennes finnes på bloggen hennes.

'Leah var mest kjent og elsket som Zoe Tate i Emmerdale.

'Hun hadde også roller i Judge John Deed, A Touch of Frost, The Royal Today og DCI Banks for å nevne noen få, samt mange opptredener på scenen og i pantomime.

'I tillegg til skuespill var Leah også en dyktig yogalærer og sjamansk helbreder.

'Leah hadde en energi og entusiasme for livet, et godt hjerte og mye kjærlighet å gi til dem rundt henne.

'Hennes familie har bedt om personvern i denne veldig triste tiden.'

Se Også: