Siste Beatrix Potter 50p lanseres i år - men du må handle raskt hvis du vil ta en Benjamin Bunny for å fullføre settet

Beatrix Potter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Benjamin Bunnys historie er den fjerde av de små fortellingene og en oppfølger til 'The Tale of Peter Rabbit'(Bilde: Royal Mint)



Royal Mint har i dag gitt ut den siste mynten i sin begrensede utgave av Beatrix Potter -samlingen 2017 - med den ikoniske Benjamin Bunny i fargen.



Den siste av de fire myntene, som ble lansert for å markere 150 -årsjubileet for det litterære geniet, vil følge i fotsporene til de fantastiske myntene Peter Rabbit, Tom Kitten og Jeremy Fisher som ble lansert tidligere i år.



Myntene er alle usirkulerte, noe som betyr at det er lite sannsynlig at du finner dem skjult i ekstravekslingen.

I stedet må du kjøpe dem offisielt gjennom Royal Mint - til £ 10 i sølv og £ 60 for en fargeutgave.

Hva er anledningen?

The Royal Mint har gitt ut seriefinalen i sine engangssamlere & apos; sett (Bilde: Royal Mint)



Rundt 40 000 Benjamin Bunny 50p mynter har blitt slått i farger for å markere 150 år med Beatrix Potter - barnas forfatter bak The Tale of Peter Rabbit og The Tale Squirrel Nutkin.

I historieboken slår Benjamin seg kjent sammen med sin fetter Peter for å våge seg inn i McGregors hage og hente klærne han mistet i sitt første eventyr.



De uforferdelige kaninene unnslipper en nesten glipp av gårdskatten og får en fast leksjon av Mr. Benjamin Bouncer for deres problemer.

Benjamin Bunny tar midtpunktet på den nye mynten, med detaljer som sin overdimensjonerte tam-o’-shanter-hatt fremhevet på finishen.

50p-stykket presenteres i utfoldbar emballasje inspirert av Beatrix egne illustrasjoner, med flere detaljer om Benjamins eventyr.

Les mer

Beatrix Potter 50p mynter
Benjamin Bunny 50p Tom Kitten 50p Peter Rabbit 50p Jemima Puddleduck 50p

40 000 mynter - hvordan kan jeg få tak i en?

Det er to typer mynter - en spesiell sølvfarget utgave som du kan kjøpe for £ 60, og en standard sølvversjon som koster deg £ 10. Begge er tilgjengelige for kjøp akkurat nå på Royal Mint -nettstedet . Selv om det ikke er noen grense for sølvutgaven, har bare 40 000 blitt slått i farger.

Som et resultat blir samlere som håper å få tak i en, advart om å komme seg dit raskt, da de i fjor solgte seg ut i rekordfart.

Anne Jessopp, fra The Royal Mint, sa tidligere: Selv om vi alltid visste at Beatrix Potter -karakterene ville bli en stor hit, overgikk den enorme populariteten til 2016 -settet alles forventninger.

'Myntene ble utsolgt nesten umiddelbart da folk kjørte for å samle et komplett sett med de fire vennene. Vi er glade for å kunne presentere en annen gruppe av hennes utsøkte karakterer, og gi dem et nytt liv på våre spesialdesignede fargede minnemynter.

Hvor mye er myntene verdt?

Tidligere utgaver i samlingen har blitt oppdaget på auksjonsnettsteder for £ 400 (Bilde: Royal Mint)

Tidligere i år ved lanseringen av Peter Rabbit -myntene, stod samlere foran en enorm fire timers ventetid bare for å komme inn på Royal Mint -nettstedet - der de ble solgt for £ 60 per person.

I dag er den samme utgaven selges på eBay for opp til £ 89,99. I juni solgte en til og med for £ 525.

For et sett med tre, samlere har vært kjent for å splurge opp til £ 400 - men den virkelige verdien ser ut til å være i Beatrix Potter 50p - som tidligere har solgt for enorme £ 620 online .

Hvis det er noe å kjøpe - årets samleobjekter vil også være verdt en pen krone når de offisielt selges ut.

michael schumacher ute av koma

Historien bak de nye 50p -designene

Royal Mint-myntdesigner Emma Noble ble valgt til å forevige Potters høyt elskede illustrasjoner for myntsamlingen 2017.

Designeren har tidligere jobbet med mynter til minne om 60 -årsjubileet for dronningens kroning, minnesøndag og kong George I.

Hver mynts forside bærer det femte definitive portrettet av The Queen av Royal Mint Engraver Jody Clark, først introdusert for britisk mynt i 2015.

Merksjef for Peter Rabbit hos Penguin Ventures Thomas Merrington sa: Vi er så glade for å få jobbe igjen med The Royal Mint på en ny serie Beatrix Potter -mynter.

Hele settet er nå ute - men du kan slite med å få alle fire i farge (Bilde: Royal Mint)

'Suksessen til det originale sortimentet er et bevis på det utrolige håndverket og oppmerksomheten på detaljer som Emma Noble oppnådde i sine design og også kjærligheten og hengivenheten som ble vist overfor Beatrix Potters karakterer av allmennheten,' la Merrington til.

'Vi kan ikke vente med å se hvilken av de nye karakterdesignene som vil være mest populære.

Se Også: