Storage Hunters-stjernen Sean Kelly slet med lammende ryggsmerter, men å gå ned i vekt ga ham nytt liv

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

TV-programleder og tegneserie Sean Kelly er mest kjent som den raskt snakkende auksjonarius på den enormt populære Storage Hunters på Dave. Men den amerikanske stjernen har slitt med ulike helseproblemer i flere tiår, inkludert en alvorlig ryggproblem og høyt blodtrykk. Her avslører Sean, 46 – som deler tiden sin mellom San Diego og London med sin kone Lori, 51 – hvordan det å gå ned i vekt har hjulpet
lette forholdene hans.



Jeg har slet med vekten min hele livet mitt. Begge foreldrene mine elsket mat og det var aldri en grense. Noen av mine lykkeligste barndomsminner var familiemåltider.



Karbohydrater var min svakhet – chips, pizza, pasta, poteter. Men min kjærlighet til mat hadde alvorlige konsekvenser for helsen min. Jeg har gått på medisiner i 16 år for å prøve å kontrollere høyt blodtrykk.



Jeg slår over 17 steiner på mitt tyngste, og når du er så overvektig, hjelper det aldri på blodtrykket ditt fordi hjertet ditt må jobbe så mye hardere. Jeg har også hatt ryggproblemer i flere tiår.

Så i mai 2014 trengte jeg akuttoperasjon for å fjerne galleblæren etter en opphopning av gallestein.

To måneder senere flyttet jeg til Storbritannia fra California med Lori for å filme den britiske versjonen av Storage Hunters.



Seans show Storage Hunters har vært en hit på begge sider av Atlanterhavet

Jeg hadde kommet på ideen til den originale amerikanske versjonen – der et par prøver å overby rivaler for det mystiske innholdet i forlatte lagringsenheter og lock-ups på auksjon – mens jeg gjorde standup-komedie i San Diego, hvor jeg vokste opp opp.



Jeg jobbet på en lagringsauksjon på lørdag morgen fordi jeg alltid har elsket dem. Jeg ble avhengig i ung alder da mamma pleide å ta meg.

Til tross for at det var en rangeringssuksess i USA, ble Storage Hunters kansellert i 2013. Men etter at den britiske versjonen ble en hit, gjorde Lori og jeg London til vårt hjem.

Imidlertid var det flere helseproblemer i vente. I januar i fjor, mens jeg filmet den andre serien, dro jeg noe ut av en oppbevaringsenhet og kjente denne rivende følelsen i magen. Det viste seg å være et brokk som hadde utviklet seg i arrvevet fra galleblæren min.

Jeg kunne ikke gå på treningsstudio og løfte vekter som før, så vekten min gikk opp og opp. Følgelig ble ryggsmertene jeg hadde slitt med i årevis verre.

Å jobbe på en lagerauksjon er en fysisk jobb. Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg har trukket en muskel i ryggen. Jeg tok bare en paracet og ignorerte den til jeg var på bunnen av fatet.

I desember i fjor var smertene så ille at jeg ikke klarte å komme meg ut av sengen. Legen var overbevist om at jeg hadde en herniated - eller skled - skive, men jeg ville trenge en MR for å bekrefte det.

Smertene gikk ned fra korsryggen på venstre side, nedover benet og inn i venstre fot. Om morgenen stod jeg opp, sto på venstre ben og begynte å gråte, det var så ille. Da ler jeg fordi jeg ikke kunne tro hvor ille smertene var.

Jeg vil tenke: «Takk Gud, jeg har humoren min.»

Måneden etter startet filmingen for Storage Hunters, og de måtte ansette en helsepersonell for å hjelpe meg å ta på meg buksene og knyte skolissene.

Jeg måtte gå med stokk og ville ikke gå ut i tilfelle folk kjente meg igjen og spurte hva som var galt. Jeg oppsøkte en ryggspesialist som var enig i at det var diskusprolaps og isjias. Han fortalte meg at han kunne gi meg injeksjoner i ryggen som ville hjelpe i omtrent seks uker og deretter gjenta igjen.

Men han sa: 'Til slutt vil smerten komme tilbake, og på grunn av hvor tung du er og presset du legger på rammen din, er sjansene dine for å bli friske svært små.'

Han sa at jeg trengte en ryggoperasjon, noe som skremte meg. På den tiden holdt jeg på å avslutte filmingen og fly til Amerika for å arrangere en rekke veldedighetsauksjoner.

Da jeg våknet i februar i fjor tilbake i San Diego etter nok en urolig natt på grunn av smertene, ringte legens ord i ørene mine da jeg klatret opp på vekten. Jeg veide 17. 2lb – det tyngste jeg noen gang har vært. Jeg ble ansett som overvektig. Jeg hadde ikke sovet godt på flere uker. Jeg var utslitt.

Jeg tenkte på min far, som hadde lidd av diabetes og hjerteinfarkt før han døde tre år tidligere av et massivt hjerneslag. Jeg kunne se retningen dette toget var på vei.

Så tenkte jeg på hvor gøy jeg hadde det å lage Storage Hunters og bo i Storbritannia med Lori. Men alt er meningsløst hvis du ikke har helsen din.

Jeg sa til meg selv: 'Jeg må ta kontroll over dette. Dette slutter i dag.'

Sean ble klassifisert som overvektig og veide over 17. på sitt tyngste

Venner og slektninger hadde gjort det bra på lavkarbo- og proteinrik Atkins-dietten, så jeg kjøpte boken. Dagen etter ryddet jeg kjøkkenet mitt og fylte det på nytt med fersk mat. Min kone og jeg spiste ofte ute, men jeg begynte å lage mat for første gang på mange år.

Vi har vært gift i 24 år og Lori har alltid vært støttende – så hun gjorde dette med meg. Jeg trenger ikke å telle kalorier, og vi går fortsatt ut og spiser. På puben i nærheten av leiligheten min i London, skal jeg nå ha en kylling- og baconsalat i stedet for fish and chips.

Kjøleskapet mitt er fullt av forskjellige grønnsaker som aldri har vært i kostholdet mitt før. I går kveld lagde jeg et nydelig lammelår med blomkålcouscous i stedet for poteter og serverte med en salat.

Nå veier jeg 13st 4lb – jeg har gått ned 3st 12lb og Lori har også mistet litt over en stein. Jeg trenger ikke den ryggoperasjonen, og blodtrykket mitt er der det skal være, så jeg har halvert medisinen min og forhåpentligvis slipper jeg å ta den snart.

Folk vil kunne se deler av vekttapsreisen min på den nye serien med Celebrity Storage Hunters på tirsdager.

Jeg har også gjort daglige strekninger, og jeg har nettopp gått 60 miles langs Rhinen i Tyskland med Lori.

Det er vanskelig å tro at jeg bare tidligere i år knapt kunne gå mer enn 30 fot.

Behandling av en diskusprolaps

Deb Pal, konsulent spinal nevrokirurg ved Spire Leeds Hospital, sier:

En diskusprolaps er også kjent som en skiveskred eller prolaps. Skivene i ryggraden er harde på utsiden, men kan bli svakere på grunn av slitasje eller traumer, for eksempel å ta opp en tung vekt. Når det skjer, kommer det gel-lignende stoffet inne i platen ut, akkurat som et brokk i magen.

Det er veldig vanlig. Minst 25 % av pasientene jeg ser har skiveprolaps eller diskrelaterte problemer.

Gelen kan presse mot nerver i ryggen, og forårsake smerte til å skyte ned beinet. Dette er kjent som isjias, og det kan være så alvorlig at du ikke engang kan gå.

eden hazard real madrid

Den første linjen i behandlingen er reseptfrie smertestillende og noe sterkere fra fastlegen din. Hvis smertene er vedvarende, kan legen henvise deg til fysioterapi. Jeg anbefaler alltid pilates, som forbedrer kjernemuskelstyrken, og også svømming.

Hvis du er overvektig, er det mer sannsynlig at du får ryggsmerter fordi du legger mer stress og belastning på ryggen. Hvis pasienter går ned i vekt, opplever de generelt at symptomene blir bedre.

I 80 % av tilfellene vil gelen i skiven krympe med tiden, noe som kan variere fra uker til flere måneder. De fleste pasienter vil bli bedre, men de som ikke gjør det bør henvises til en spesialist som vil gjøre en MR-skanning.

Den andre behandlingslinjen er injeksjoner for å bedøve nerven og gi mer tid for disken å krympe. Kirurgi er alltid det siste alternativet.

  • Den nye serien med Celebrity Storage Hunters starter tirsdag klokken 20.00 på Dave. For mer informasjon om Atkins-dietten, gå til atkins.com
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: