Just Eat lanserer verdens første ROBOT takeaway-leveringstjeneste i London

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Vi har alle vært der – du har bestilt takeaway, det ringer på døren, og du innser plutselig at du fortsatt sitter i sofaen i pysjamasen og er totalt uforberedt på menneskelig kontakt.



Din naturlige reaksjon kan være å ta pizzaen din og unngå all øyekontakt, eller gjemme deg bak dørkarmen i håp om at leveringssjåføren ikke legger merke til at du nettopp har rullet ut av sengen.



Men disse vanskelige møtene kan snart være en saga blott, etter at nettbasert matleveringstjeneste Just Eat begynte å teste selvkjørende leveringsroboter på gatene i London denne uken.



Den første mottakeren av en robotmatlevering var den lokale Greenwich-bosatt Simone, som bestilte en takeaway fra sin lokale tyrkiske restaurant, Taksim Meze, ved å bruke Just Eat-appen.

I stedet for å bli levert av en kurer på en motorsykkel, dukket maten opp på dørstokken hennes inne i en av de sekshjulede fortaudroidene.

liam payne og cheryl

'Jeg kunne ikke tro mine egne øyne da jeg åpnet døren for å finne en robot som ventet på å hilse på meg - det var som noe fra en film,' sa Simone.



«Det er virkelig utrolig å tenke på at denne typen teknologi og tjenester nå er tilgjengelig. Den var veldig effektiv og sendte meg faktisk tekstmelding da den dro opp. Det eneste jeg ikke var sikker på var om jeg skulle gi tips eller ikke!

Robotene er designet og produsert av Starship Technologies, etablert i 2014 av medgründerne av Skype. De er designet for å levere mat, pakker og varer til forbrukere innenfor en kort radius fra opprinnelsesstedet.



Når en restaurant mottar en bestilling fra Just Eat, vil den ha muligheten til å be om en robotlevering. Mens måltidet tilberedes, vil roboten reise autonomt til restauranten fra et lokalt depot.

miley cyrus x factor ytelse

Bare Eat robot på gatene i Greenwich

Robotene er designet for å kjøre helt uten hjelp mens de overvåkes av menneskelige operatører i kontrollsentre som kan ta over når som helst.

Når roboten ankommer restauranten, vil et medlem av personalet plassere bestillingen trygt inne i lasterommet, og kunden vil da motta en tekstmelding for å fortelle dem at bestillingen er på vei.

Når roboten kommer utenfor døren til kunden, vil de motta en ny tekstmelding med en kode for å åpne lasterommet til roboten og ta ut maten.

betydningen av nummer 77

Bare Eat robot som ankommer inngangsdøren

Selv om det kan høres litt kjipt ut, har disse smarte små robotene allerede kjørt nærmere 5000 miles og møtt over 400 000 mennesker uten en eneste ulykke.

Robotene bruker kameraer, sensorer og annen teknologi for å navigere seg gjennom urbane gater, unngå hindringer og krysse veier trygt.

Just Eat-kunder kan ennå ikke velge robotlevering, men innbyggere i Greenwich som bestiller takeaway på nettet vil i økende grad bli betjent av teknologien ettersom tjenesten fortsetter å rulle ut.

Bare spis robot som krysser veien

Det er også planer om å utvide programmet over hele London i 2017.

'Jeg er virkelig stolt av at Taksim Meze er den første restauranten som leverer takeaway ved hjelp av robotteknologi,' sa Ana Maria Stingaciu, leder for Takzim Meze.

«Å yte førsteklasses kundeservice er vår toppprioritet, og med dette ekstra settet med hender, eller hjul må jeg si, kan vi fokusere arbeidskraften vår på kjøkkenet. Jeg ser frem til å bruke teknologien i den travle høytiden for å holde tritt med etterspørselen.'

Bare Eat-robot samler inn en levering

Graham Corfield, Storbritannias administrerende direktør i Just Eat, la til: 'Vi har jobbet tett med Starship Technologies i mange måneder for å sikre at vi sømløst kan integrere denne spennende teknologien med våre restaurantpartnere, kunder og online bookingtjeneste.

t i parken 2016 line up

'Nå som vi bor i Greenwich, jobber vi mot en større utrulling av pilotprogrammet over hele London på nyåret.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: