Josef Fritzls datters hemmelige nye liv ble avslørt 10 år etter at han ble fengslet

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hun kom ut av fullstendig isolasjon og anonymitet for å få navnet sitt pusset over aviser rundt om i verden.



Elisabeth Fritzl tilbrakte 24 år innelåst av sin far Josef i kjelleren under deres østerrikske hjem hvor hun utholdt nesten daglige voldtekter og fødte syv av barna hans.



Glemt og uten å se solen eller puste frisk luft i nesten et kvart århundre, da hun endelig slapp unna sin ufattelig fryktelige prøvelse det hun hadde vært gjennom ble brent i det offentlige minnet.



Evil Fritz ble dømt til livstid i fengsel for 10 år siden i dag etter å ha erkjent straffskyld for å ha fengslet og gjort slaver av sin datter, hvor han voldtok henne over 3000 ganger.

Elisabeth fritzl

Elisabeth Fritzl er nå fri og bor sammen med barna sine

Josef Fritzl (bilde: Getty)

Josef Fritzl ble dømt til livsvarig fengsel i mars 2009



De fleste som så på den forferdelige historien, lurte på hvordan Elisabeth, som var låst inne fra 18 til 42 år, noen gang ville ha klart å sette livsstykkene sammen igjen - spesielt i gjenskinnet i verdens medier.

Men akkurat som hun klarte å overleve mot sjansene - beholde fornuften og omsorg for barna sine under fryktelige omstendigheter - overrasket hun også mange ved å overvinne hennes prøvelser og finne lykke.



Elisabeth fikk et nytt navn etter rettssaken, med strenge lover for å forhindre at identiteten hennes ble avslørt.

Hun bor nå med sine seks gjenlevende barn i et lystmalt hus i en liten grend på den østerrikske landsbygda, som heller ikke kan identifiseres og bare omtales av landets medier som 'Village X'.

beyonce utro mot jay z

Barna, nå mellom 17 og 31 år, sover i rom med dører permanent åpne etter å ha gjennomgått ukentlige terapisessioner for å eliminere traumene de pådro seg inne i kjelleren.

Familiehjemmet i to etasjer holdes under konstant CCTV-overvåking og patruljeres av sikkerhetsvakter, mens enhver fremmed fanget som lurer i nærheten kan forvente å bli hentet av politiet i løpet av få minutter.

Elisabeth Frtzl

Lokalbefolkningen beskytter Elisabeth som har klart å gjenoppbygge livet hennes

Innbyggerne i den sammensveisede landsbyen bidrar også til å beskytte familien, ifølge rapporter.

En fotograf sendt til Village X husket: Det er bare noen få landsbyboere, og de er alle sammen med politiet.

hvilken kanal er England vs Wales på

'Jeg ble raskt omgitt av mennesker som fortalte meg: De vil ikke snakke med deg, de vil ikke se deg - vær så snill å gå ut herfra.

Men en lokal restauranteier avslørte: Det går bra med familien.

De kommer ofte til lokalet mitt, og vi behandler dem som alle andre gjester. Alle i landsbyen kjenner dem.

En annen beboer sa: Gitt det de har vært gjennom, er de veldig høflige, glade og smiler mye.

Rosemarie og Josef Fritzl (Bilde: DM)

Moren hennes Rosemarie ante ikke at hun var låst inne i kjelleren

Og i 2009 ble det avslørt at Elisabeth, bare et år etter at hun slapp fra fangenskapet, fant kjærligheten til Thomas Wagner, en livvakt hos det østerrikske firmaet A&T securities som hadde fått i oppdrag å beskytte henne.

Thomas, som er 23 år yngre enn Elisabeth, flyttet for å bo hos henne og familien.

Et av teamet med psykiatriske omsorgspersoner avslørte at romantikken har hjulpet henne med å overvinne traumer fra fortiden, noe som førte til at hun radikalt reduserte terapien hun gjennomgikk for posttraumatiske stresslidelser.

aa17 £5 seddel

Psykiateren sa: Dette er et levende bevis på at kjærlighet er den sterkeste kraften i verden.

Med godkjennelse av legene hennes har hun sluttet med psykiatriske terapier mens hun fortsetter med livet sitt - å lære å kjøre bil, hjelpe barna med leksene sine, bli venner med folk i nærheten.

Hun mistet de beste årene av sitt liv i den kjelleren; hun er fast bestemt på at hver dag som blir igjen av henne, vil bli fylt med aktivitet.

En annen kilde nær det medisinske teamet som fortsatt overvåker familien, la nylig til: Det kan virke bemerkelsesverdig, men de er fortsatt sammen. Thomas har blitt en storebror for barna.

En av Elisabeths datter, Monika, som bodde ovenpå sammen med besteforeldrene (Bilde: Ian Vogler)

Sønnen Alexander ble også sendt ovenpå for å bli oppvokst av Fritzl (Bilde: Ian Vogler)

I 2011 brøt svigerinnen til Josef Fritzl, som kaller seg Christine R, nyhetens blackout om Elisabeth ved å gi et fascinerende innblikk i hvordan hun har kommet tilbake til normaliteten etter hennes 24-årige mareritt.

Hun sa: Elisabeth liker å shoppe mye. Hun kunne ikke gjøre det mens hun var låst i kjelleren i de 24 årene.

Hun elsker jeans med glitterlommer, og hun besto førerprøven uten problemer.

'Nå leter hun etter en bil. Barna går alle på skole og jobber hardt. Felix, den minste, har en PlayStation.

Hun la til at Elisabeth ikke hadde noen økonomiske bekymringer etter at østerrikske myndigheter ga henne 54 000 pund i barnebidrag som hun ble nektet i løpet av sin tid i kjelleren.

et av de underjordiske rommene i Fritzl -familiehuset i Amstetten, østlige Østerrike, der Elisabeth Fritzl og barna hennes angivelig ble holdt fange av faren, Josef

Elisabeth fødte syv barn i fangehullet, hvorav ett døde (Bilde: AFP)

Etter at hun endelig ble reddet i april 2008, trengte Elisabeth like mye spenst for å møte livet i frihet som hun gjorde for å overleve tiårene i fangenskap.

Hun ble plassert sammen med sine tre 'kjellerbarn' under omsorg av et team av sosialarbeidere, terapeuter og psykiatere på en klinikk utenfor Amstetten hvor hun bodde på sykehusrom, med utsikt over trær og en bred plen.

Felix ble rapportert å ha brukt mye av tiden sin på å stryke gresset på plenen i ren undring.

Berthold Kepplinger, klinikkens overlege på den tiden, bemerket: 'For dem er en forbigående sky et fenomen.

prunella scales juliet west

Kort tid etter at hun ble løslatt begynte Elisabeth å utvikle en besettelse med renslighet, og dusjet opptil 10 ganger om dagen, ifølge rapporter.

Fritzl familiehus i Amstetten, østlige Østerrike (Bilde: Getty)

Elisabeth ble gradvis gjenforent med sine tre tenåringsbarn 'ovenpå', Lisa, Monika og Alexander, brødrene og søstrene hennes tre kjellerbarn aldri hadde møtt.

noel med blå øyne

Forholdet hennes til moren hennes, Rosemarie, var vanskeligere å reparere, og Elisabeth syntes det var vanskelig å tro at hun ikke ante at hun hadde blitt fengslet under føttene.

Rosemarie flyktet angivelig fra hjemmet hun delte med Fritzl like etter at skandalen brøt ut, og prøver nå å supplere sin magre pensjon ved å selge hjemmelagde poser og malerier av blomster.

Christine R sa at hun nå besøker Elisabeth og familien minst en gang i uken, og påstår at den mistanken som har oppstått, har gått.

Fritzl forsvinner fortsatt i Stein -fengselet i Østerrike, hvor han skal bo resten av livet.

Josef Fritzl

Fritzl har ikke vist anger for sine forbrytelser

Han endret også navn til Josef Mayrhoff, kanskje i et ynkelig forsøk på å unnslippe sin egen beryktelse, eller male seg selv som et offer, og han antas nå å ha demens.

Men Mark Perry, en britisk journalist som intervjuer Fritzl i fengselscellen, sier at han ikke har vist anger for sine forbrytelser.

Han husker: Han sa stadig: 'Bare se inn i kjelleren til andre mennesker, du kan finne andre familier og andre jenter der nede.'

Han tror ikke at han har gjort noe galt i det hele tatt. Han tror det er en rettssvikt, og at han er blitt låst inn feil.

Se Også: